|
Dehybridizace rajčat, 17.10.2017 165.114: Především nikoho nehodnotím. Vyjádřil jsem svůj názor a ten je jaký je. Zdůvodňovat to nejsem povinen. |
 |
Dehybridizace rajčat, 17.10.2017 Není třeba se "sesypávat" na oponenty, nejsme ve sněmovně. MD Tu zveřejnil své postupy a musí počítat s tím, že ne všichni budou hýkat nadšením nad jeho teoriemi a nikdo mu to nemůže zakázat. Osobně si myslím, že to co provádí je nesmysl, ale kolik... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sloupovité jabloně, 16.10.2017 To zdokonalení asi ještě chvilku potrvá. Jedno je co píšou v reklamních prospektech, druhé skutečnost. To druhé u nás vypadá tak, že jsme to v rodině postupně nasázeli a vykopali. Nerodí to, nebo málo, jablka jsou stejně jako růst takový zakrpacený,... celý příspěvek > |
 |
Dehybridizace rajčat, 15.10.2017 Nevím, V tom málu mála co vím o genetice se uvádí, že hybrid vznikne zkřížením dvou čistých rodičovských linií. Jeho vlastnosti jsou v F1 (F2) generaci podstatně lepší, než vlastnosti rodičů. Pak mi uniká smysl návratu k těm rodičovským liniím,... celý příspěvek > |
 |
Dehybridizace rajčat, 14.10.2017 Také mohu postupně vyselektovat rostlinky nejlépe přizpůsobené zdejším klimatickým a půdním podmínkám. Až budou úplně přizpůsobené, možná nebudou k jídlu. Jak to budete testovat na obsah solaninu? Já jsem letos měl taky rajčata bez plísně až do... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 10.10.2017 Prostě do nich ta rostlina tu vodu nenapumpuje. Příčinou je podzim. |
 |
Zivy plot ze smrčků, 10.10.2017 První rok skoro ne, za pět let metr ročně. |
 |
Sklizeň 2017, 9.10.2017 Nevím co čekáte, že se stane. Poslední rajčata jsou matná a špatně dozrávají. Nemá je co dovařit, ta žlutá koule už nefunguje jak v červenci. Loni jste měla na keřích lesklá až do vánoc? Je skoro polovina října a venku mrzne. |
 |
Sklizeň 2017, 8.10.2017 Jen mě zajímá, co na to víčka. Komerčně prodávaná nejsou vhodná pro mastný obsah. Líp na tom budou použitá z masových konzerv, ale zas nevíme, které to je. Vydrží bez problémů rok? |
 |
Určení odrůdy - byl jsem napálen?, 6.10.2017 Matně si vzpomínám, že se tu už o tom psalo. Že chladírenské Konference z hypermarketů bez problémů dozrávají a jsou dobré. |
 |
|
 |
Určení odrůdy - byl jsem napálen?, 5.10.2017 v životě se mi nestalo, aby mi zkvasila celá várka kompotů... Dovolím si předpoložit, že za to určitě nemohly ty hrušky. Chyba bývá nejčastěji v rukách. Nám zatím nezkvasily žádné, Konference, M. Verté, Solanky a řada vesnických noname. Mně (i jiným)... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy - byl jsem napálen?, 4.10.2017 odolná ale celkom priemerná Konferencia. Ale vůbec ne průměrná! Nemůžu souhlasit s tímto názorem. Právě Konference je jednou z mála pozdně podzimních - až podle uskladnění ranně zimních hrušek které u nás dobře dozrají. Má v optimální zralosti... celý příspěvek > |
 |
Somerset Seedless, 2.10.2017  Na pergolu snad ano, možná roste až moc bujně, jestli si vzpomenu, postnu fotku. Ale u nás je dost vody, možná proto ten bujný růst. |
 |
Hniloba na zelí, 1.10.2017 To jste hezky zkopíroval, ale tazatele zajímá hniloba která už propukla. K tématu, dělat se nedá nic, zelí sklidit, hodně nahnilé vyhodit, méně ořezat a urychleně zpracovat. |
 |
Kdy přesazovat jahody, 29.9.2017 Staré jahody se nepřesazují. Proč ne? Na zahrádce není velkovýroba a třeba jen chce změnit místo a má mladou výsadbu. Nemusí hutně vrážet peníze do nových sazenic. |
 |