|
Co právě sklízíte?, 22.10.2017  Já pomalu sklízím hrozny na jídlo. Vždycky otrhám jen to co sním ev. nechám otrhat někoho jiného, kolik těch hroznů chce. Je jich plno a jistě ještě tak deset a více kilo spadne.
... celý příspěvek > |
 |
Dehybridizace rajčat, 18.10.2017 Já se nějakou dehybridizací nezabývám, ale přidám zde příspěvek člověka, který se hybridy a dehybridizací zabývá:
Neexistují žádné stabilní kultivary hybridních rajčat F1, protože jestliže je osivo F1 pravým hybridním semenem, všechny páry genů... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dehybridizace rajčat, 15.10.2017 I když jsem skeptický k nějaké dehybridizaci, tak bych měl zájem o sken té kapitoly.
Vladimír |
 |
Slivoň Haganta, 13.10.2017 Vítel Petře!
Vladimír |
 |
Obrovské rajče, 12.10.2017 Já bych jen doplnil, že toto rajče je hybridní F1 a smena lze koupit v GB.
Vladimír |
 |
Sklizeň 2017, 11.10.2017 Nemám rád slovo odborník, protože když se sejdou dva odborníci v televizi a každý řekne úplně něco jiného, protichůdného tak stejně nepoznáte, kdo je větší odborník. Já nejsem odborník, jen amatér, který se baví pěstováním rajčat a vším co s tím... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 11.10.2017 Ta rajčata na tom talíři byla fotografována 18.9.2017, snímky jsou ořízlé, ten poslední snímek je z 27.9.2017 (datum je na obrázku vidět). Rajčata z rostlin těchto odrůd jsem sklízel 7.10., vzal jsem domů všechno od světle zelené až po úplně zralé,... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 10.10.2017  A tady jsou dvě z těch španělských.
Vladimír |
 |
Sklizeň 2017, 10.10.2017  K tomu dozrávání. Je důležité, které odrůdy necháváte dozrávat. Dle mých zkušeností, nejlépe dozrávají velká bifteková rajčata a nejhůře cherry rajčata. Nezralá cherry rajčata vůbec netrhám a vyhazuji celé rostliny. Možná má někdo jiné zkušenoosti,... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 10.10.2017 Mám je pod střechou. Ten Sungold mne docela překvapil. Ten praská ať prší nebo neprší, stačí když přijdete o den později a už je přezrálý a prasklý. Tak jsem ho ještě pod tou střechou nechal a budu ho likvidovat jako poslední, těsně před zrušením... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň 2017, 9.10.2017 Tak u nás nemrzne. Dnes jsem na zahradě jedl Sungold, stále v pohodě dozrává. Bifteky mám otrhané a ze zkušenosti vám, že doma dozrají. Bohužel poslední rostliny budu muset zlividovat, protože potřebuji všchno porýt do konce října. Zavazí... celý příspěvek > |
 |
Zapuštění a položení sazenic paprik, 3.10.2017 Já pěstuji papriky ve dvojřádku, mezi jednotlivými rostlinami 15 cm. Na řádku dlouhém 5 m mám pět kůlů a provázek vedu kolem paprik, na kůlu omotám a pokračuji k dalšímu kůlu. Když dojdu k poslednímu kůlu, tak se vracím a provázek vedu po druhé... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 28.9.2017 Jestliže skleník na noc uzavřete, tak při výrazném poklesu teploty se výrazně zvýší relativní vlhkost ve skleníku (dle mých měření v pařeništi v jarním období až na 98 %- je mně jasné, že ve skleníku to může být trochu jinak). Tak to chodí v termice,... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 28.9.2017 Ještě k tomu praskání: příčinou může být také noční vysoká relativní vlhkost ve skleníku, která při poklesu teploty může dosahovat 95 až 100 %. Nutno reguulovat větráním. Pochopitelně je nutné vlhkost ve skleníku měřit! Já skleník nemám, mám rajčata... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 28.9.2017 Docela mne překvapuje, že ve skleníku Vám praskají rajčata. Asi to bude zalíváním. Možná jste zalíval a stále zalíváte hodně. Existuje taková teorie, že při velkém množství vody se změní elektrická vodivost roztoku v půdě a kořeny nasávají větší... celý příspěvek > |
 |