|
Kukuřice ze sadby?, 8.3.2016 Slečna prosím:) To s těmi okurkamy jsem psala také já. Tři sestry jsou co jsem četla kukuřice+ fazole+ dýně. Loni jsem měla fazole+ hrách+ okurky na drátěnce a kukuřici extra. Pani se ptala jesli využýt kukuřici jako oporu. V knížce... celý příspěvek > |
 |
Kukuřice ze sadby?, 8.3.2016 Děkuji velice. Teď jen poručit větru dešti, aby se dařilo. H.K. |
 |
|
 |
Kukuřice ze sadby?, 8.3.2016 Většinou ji vařím v osolené vodě nebo peču na másle. Občas koupím mraženou a s ostatní zeleninou ji sypu pod kuře, nebo pod ml. hovězí. Pěstuji ve vetší či menší míře vše co se dá (pokud to seženu). Je to taková moje úchylka :)
H.K. |
 |
Spenat do prvni trate?, 8.3.2016 Ve špenátu bude více dusíku a ředkvičky budou pálit. Já tam dala chřest Ivančický a pozdní zelí. Zelí vzalo za své, ale ten chřest se letos tváří dobře. Mezi hrůbky mám letos ředkvičky a karotku Rondo.
H.K. |
 |
Kukuřice ze sadby?, 8.3.2016 Vím o kom mluvíte, protože na tyto stránky chodím. No já nemám žádný tytul ani stř. školu. A vlastně ani zkušenosti (je mi 30). Proto chodím sem. Myslím, že u nás má kukuřice trochu hořší podmínky. Letos zkusím předpěstovat. A napřesrok... celý příspěvek > |
 |
Kukuřice ze sadby?, 7.3.2016 Nevím jak ostatní, ale mě ta kukuřice nejde a nejde. Seju záhon 2x3m, sklidím 5 klasů. Tak dětem na ochutnávku. Lepší výsledky měla krmná (zkrmili jí ochotně). Vysévám 1.-10.5., půda jílovitá (červenka), mrazová kotlina, 350m. |
 |
Dýně Muškátová, 7.3.2016 Koupila jsem si semena. Má s touto dýní někdo zkušenosti? Mám ji předpěstovat? Pokud ano, mám ji vysít do kelímku nebo do kbelíku? Březen, nebo duben? Můžu ji dát do místnosti kde je 25 stupňů, okna na jih a pak přendat do verandy kde ja 10 a... celý příspěvek > |
 |
Semenaření, 7.3.2016 Je to výzva. Ale opravdu mě toto téma zajímá. Moje babička, vyučená zahradnice mě od toho zrazuje. Prý zbytačná práce a nač prý pěstovat zeleninu v době supermarketů. Mám radost, když je za mnou práce vydět.. Rajčat mám asi 7 odrůd. Každý rok jsem... celý příspěvek > |
 |
Kukuřice ze sadby?, 7.3.2016 Já to nemyslela zle. Nápad dobrý, dost jsem o tom četla. Také občas zkouším smíšené záhony. Šetřím místo. Jen si nejsem jistá s tím, dávat kukuřici ven už v dubnu, ale to záleží i na oblasti. U nás jednou mrzlo ještě 20.5.. Já jí zkusím také... celý příspěvek > |
 |
Kukuřice ze sadby?, 7.3.2016 Děkuji za inspiraci :) Tak letos kukuřice+ hrách +fazole+ nakladačky. Drátěnka půjde do popelnice. Četla jsem, že v našich podmínkách 3sestry moc nefungují, protože vše převálcuje dýně. H.K. |
 |
|
 |
Semenaření, 7.3.2016 Možná vám přijde, že na semenaření ni není, ale já čerpám informace jen z internetu. A těch není nikdy dost.Kurzy jsou pro mne finenčně nedostupné. Každý rok dávám za semena až 1000kč. Letos jsem prvně vysela vlastní papriky, rajčata... celý příspěvek > |
 |
Semenaření, 4.3.2016 Zkusila jsem loni podle návodu získat semena z AloeF1 tak uvidím jak letos poroste. Bohužel v ní moc semen nebylo a Saladin ve skleníko vůbec nic. Dávám to za vinu počasí- po teplám jaře, deštivý červenec a pak čtyřicítky.. Jsme na záp. hranici... celý příspěvek > |
 |
Semenaření, 4.3.2016 No konečně rozumná odpověd'. Hledala jsem na seznamu, můj přístup na internet je omezený nemám ani e-mail. Při zadání odrůdy mi vyskočili jen recepty.. Se semenařením začínám. Informace mám jen z internetu. V mém okolí se jím nikdo... celý příspěvek > |
 |
Semenaření, 4.3.2016 Zajímalo by mě, jestli s nimi má někdo nějaké zkušenosti. Jejich vlastnosti atd. Měla jsem od této firmy loni dýni Tudor a byla dobrá. Ale tyto obrůdy nemohu nikde na internetu najít. Líbily by se mi více Mělnické z GENGEL.CZ, Ale získat je by... celý příspěvek > |
 |
Semenaření, 4.3.2016 Dobrý den.
Zkouším semenařit. Rajčata, lilek, kapie a bílé papriky prvním rokem. P. Hodonín a ředkvičky třetím.Mám z lonska 6 semen okurky Aloe F2. Koupila jsem okurky Crisan a Cornichon de Paris od SEMAS. Vypadá to, že nejde o hybridy. Ale na... celý příspěvek > |
 |