|
Sadba kapusty a kadeřávku, 31.3.2016 Ty rane bych musela předpěstovat v lednu a v dubnu dát do skleníku. Kde budou v květnu překážet paprikám, lilkům a okurkám. Vloni jsem předpěstovala květák Bora, brokolici, zelí a kapustu. V první půlce května to šlo na záhon. Téměř vůbec to... celý příspěvek > |
 |
Kdy pikýrujete rajčata a papriky, 31.3.2016 Já vyseji na misku (od masa) do substrátu na výsev a množení. Pikyruji při prvních pravých listech. Okurky, melouny a lufu jsem vysela včera 2x2 cm a doufám, že to bude bez pikýrování. Kelímky došli.. Mě je to líto vyhodit, tak přesazuji vše co... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hlávkový salát - odolnost vůči mrazu, 30.3.2016 Jedli, ale tu ranou ze skleníku:) Na tu letni je potřeba kachní žaludek.. Nebojte máme zvířata a vše se zužitkuje a také kompost. H.K. |
 |
Jahody ze semen, 30.3.2016 Chci se pochlubit svými zkušenostmi. Rujana jdou snadno. Stěmi velkoplodými je to ale větší piplačka. Měla jsem ty převyslé, ale netvořily šlahouny. Přes zimu jsem o ně přišla. Uděla jsem chybu, že jsem je na podzim nezapustila do země. Šly do... celý příspěvek > |
 |
Rakytníkové bonbóny - recept?, 30.3.2016 Zkuste herbář čt. Já dělala fialkové a sedmikráskové. Je to v podstatě hodně hodně hustý sirup vylitý na plech s peč. papírem. Jen mi není jasné, jak to krájely. Je to takové lepivé sklo. Rozbíjela jsem to paličkou. H.K. |
 |
Citroník, 30.3.2016 Zdravím všechny citrusáře. Na podzim jsem koupila poncirus trifoliata (doufám, že píši správně) má asi 20cm. Přesadila jsem do většího květináče. Už raší nové listy. Jsem v pokušení vysadit ho ven do volné půdy a kolem něj udělat malý foliovník.... celý příspěvek > |
 |
Sadba kapusty a kadeřávku, 30.3.2016 Praktické zkušenosti s kadeřávkem?
Chystám se na něj letos poprvé. Už mám za sebou špatné zkušenosti s kapustou žl. ranou 2015- jen jedna hlávka a tu zdecimovali nejdřív dřepčíci a pak bělásek. A růžičková kap. 2014 obalená bělásky. Slepice si... celý příspěvek > |
 |
Hlávkový salát - odolnost vůči mrazu, 30.3.2016 O víkendu jsem vysela do nevytápěného skleníku Král Máje. Vloni nám moc chutnal. Dřív jsem bohužel nestihla přípravu půdy. Zaujalo mě, že se vám sám vysemenil. Úžasné. Jen pozor prý se kříží s locikou kompasovou. To je ten vysoký bodlák co žlutě... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování rajčat a paprik - nedělám chybu?, 30.3.2016 Já nesvítím. Taky to jde. Mám stůl u jižního okna. 20-25 stupňů. Snížení teploty růst zpomalí. Papriky vyseté v lednu mají 3-15cm, lilky vyseté v lednu 3cm, rajčata začátkem března a přesazená 25.3. prví pravé listy. Artyčok výsev únor má 4-6... celý příspěvek > |
 |
Rajce Slava Poryni, 29.3.2016 Registrace 1941.
Pozdní odrůda mohutnějšího, vysokého vzrůstu se středně velkými, kulatými, hladkými, pevnými a nepukavými plody. Dobře snáší dopravu a skladování.
Je dobré. Pokud stihne dozrát :)
Za mě sláva stupickému. H.K. |
 |
|
 |
Semenaření, 29.3.2016 Á, děkuji. O těch stránkách vím. A už mám seznam na 2017. A to opravdu dlouhý. Okurky jsem koukala ve Slanym a nic.. Vyseju co mam. Jsem již bez peněz. Tak to nachám na přesrok. Ty stránky jsou bomba:) H.K. |
 |
Semenaření, 29.3.2016 Já si raději objednala přes internet. V supermarketech je menší výběr a je to o 1/3 dražší. Klíčivostí mě mile překvapila semena co jsem si sama sebrala. Příští rok doplním ještě o 3 odrůdy rajčat, kiwano a hrách Blauwchokker (nádherně kvete). H.K. |
 |
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 24.3.2016 No jo. Já vím. Stříhala jsem ho špatně nebo vůbec. Násladek byl špatný zdravotní stav- mšice- lišejník. Dostala jsem pár keřových. Z černého rybízu jsem zachránila řízky (jedou jak blázen). Teď už si dám pozor. Stromkové už nechci, je to nepřirozené.... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 24.3.2016 Paní LÍdo. Také jsem měla žlutý lišelník na rybízu. Druhý rok bylo po rybízu. Měla jsem ho 6 let. H.K. |
 |
Kanadské borůvky - pěstování, 22.3.2016 Máte-li na mysli běžnou lesní borůvku. Tak tu na zahradě mám. Vyrýpla jsem keřík brzy z jara neolistěný a vsadila ho do substrátu pro kanadské borůvky spolu s brusinkamy. K mému překvapení se chytla a začala růst. Na zimu jsem na to nahrabala listí.... celý příspěvek > |
 |