|
Příspěvky uživatele - 228.52
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Černá houba v trávníku, 26.10.2014 Musím se k Ing. Ferdovi ještě vyjádřit jelikož v pátek jsem poslouchal zahrádkářskou poradnu v českém rozhlase 2 a ihned jsem si na něj vzpomněl. Poradna je tam vedena "lidově" tedy žádné jak Ferda nemá rád odborné výklady. Volal tam pán s názorem na... celý příspěvek > |  | Jesenné hnojenie trávniku - má vôbec zmysel?, 26.10.2014 Děkuji za zajímavé informace. Podzimní hnojení má určitě smysl pro ty co mají trávník slabý, celkově trpící nedostatkem živin apod. Na jaře je to pak znát. U dobře ošetřovaného a celkově správně a ve vhodné půdě založeného trávníku nebude výpadek... celý příspěvek > |  |
|  | Jesenné hnojenie trávniku - má vôbec zmysel?, 26.10.2014 Dobrý den,
podzimní hnojivo by mělo mít vždy především zvýšený obsah draslíku a snížený obsah dusíku, draslík je tam z důvodu podpory kořenového systému. Obsah Fosforu pak bývámvětšinou buď stejný nebo i mírně nižší, dokonce jsou i zcela bez... celý příspěvek > |  | Málo zakořeněná tráva, 10.10.2014 Dobrý den,
pokud stojíte o moji odpověd tak pouze naváži na rady co jsem napsal na začátku. Nevím jak často sečete, ale z fotky trávník vypadá poměrně vysoce střižený. Trávník se obecně doporučuje sekat na výšku cca 3 - 4,5 cm, pak trávy lépe... celý příspěvek > |  | Málo zakořeněná tráva, 10.10.2014 Dobrý den,
pokud by jste se více zamyslel nad souvislostmi a řešil více okrasné či jiné udržové trávníky tak jako blábol by jste to jistě neoznačil. Pokud odpovídám tak se snažím problém vidět v širších souvislostech. Tazatel má nově založený... celý příspěvek > |  | Kde je dobrá Ovocná školka, kde dobře poradí, 21.9.2014 Dobrý den,
osobně Vám mohu poradit vyzkoušenou ovocnou školku, pěstilele v obci Horní Beřkovice, je to kousek od Mělníka. Hledal jsem prodejce vysokokmenů, dne již prakticky nikde vysokokmeny běžně nemají, zde měli obrovský výběr odrůd a... celý příspěvek > |  | Péče o trávník, 20.9.2014 Dobrý den,
Vaše fota jsou ukázkou toho, jak by měl vypadat trávník po nízké seči, tedy krásně zelený bez roztřepených bílých až hnědých konečků. Vaší snaze a používání vřetenové sekačky fandím (sám mám nyní již dvě) i když ne každý sdílí... celý příspěvek > |  | Doporučte sekačku dle požadavků, 14.9.2014 Dobrý den,
myslím, že jste si v zásadě výběr udělal sám, nechcete nic čínského či podobnou kvalitu co např. dělá GGP. Podívejte senař. do nabídky Hondy, dle mne má jeden model se záběrem kolem 40 cm bez pojezdu. Co se sběru trávy týče tak vždy... celý příspěvek > |  | Lipnice roční, 17.8.2014 Dobrý den,
na Targu jsem dostal dopoučení od zkušených trávníkářů, kteří ji sami používají na potlačení trav jílku a lipnice v trávních, kde má být převaha kostřav červených. Konzultoval jsem to i s naší šlechtitelskou stanicí ve Větrově a bylo... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit přesličky, 16.6.2014 Tuto diskusi jsem si vyhledala poté, co jsem opět odnesla náruč přesličky na kompost. Možnost uvařit si čaj mě zaujala, dala jsem si vyhledat, k čemu je dobrý a zjistila jsem toto: Při sběru nesmíme zaměnit za jiné druhy přesliček, např. lesní... celý příspěvek > |  |
|  | Burlat mi kvete až teď. Poloha? Řešení?, 25.4.2014 25069. diky |  | Klejotok na Leskoře, 25.4.2014 Dekuji, tak uz ani nemusim vkladat dalsi fotky. Achjo. Jeste mame rez hrusne a cervenani visne, ja si ten Talent asi objednam v cisterne :-(
Pujdu na to hned. Co s takovymi letorosty, ktere maji na sobe pri kmeni uschla poupata, ale na... celý příspěvek > |  | Klejotok na Leskoře, 25.4.2014  Tak jestli to nemuze byt nakonec molilioza. Vyfotila jsem to mobilem, neni to uplne nejlepsi a kiksla mi baterka - dobijim, pripadne dofotim.
Strikane to neni, loni to jeste nebylo (nebo jsem si nevsimla). Letos v dobe kvetu mrzlo, pinkcot by... celý příspěvek > |  | Klejotok na Leskoře, 24.4.2014 Mam stejny problem asi na 3 letem Pinkcotu. V poslednich dnech s nim mlatily dosti silne vetry, nemuze to byt tim? Jinak je na slunem sussim miste (na nasypu), puda mozna tezsi je, s tim uz nenadelam nic. Roste fakt krasne, letos je snad i opylen.... celý příspěvek > |  | Burlat mi kvete až teď. Poloha? Řešení?, 23.4.2014 Mam asi pětiletou třešen Burlat. Kvete mi až nyní, kdy jsou už třešně v okolí odkvetlé. Může to být tím, že jí mám vsazenou za opěrnou zdí stínící ji z jihu? Výška překážky je cca 1,5 metru, sahá letos asi do poloviny koruny. Pokud myslíte, že to je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|