Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 10.12.2013
Hluboce se mýlíte a je jasné, že nejste zkušeným čtenářem na zahrada.cz. V opačném případě byste už musel dávno vědět, že příspěvky pana Vysloužila jsou mimořádně odborné, zvláště doporučuji jeho desatero pro zakládání kvasů. PŠ
Slivovice - kvas, 10.12.2013
Tohle by si melo uvedomit obrovske mnozstvi "cukraru", taky jsem si driv myslel, ze cukr tam patri byt treba kilo, ale prdlajs... Zřejmě Vám nikdo neřekl, že kvasinky ke svému množení potřebují nejen vzduch, ale i cukr. A teď jsou dvě možnosti:... celý příspěvek >
Palenica &kolona, 29.11.2013
Kolona destilační aparatury je umístěna mezi vařák a deflegmátor, v modernějším pojetí mezi tzv. hlavu kolony. Je to v podstatě trubka jejíž průměr zhruba odpovídá 10 % průměru vařáku a je vyznačená tím, že její vnitřní povrch je významně zvětšen.... celý příspěvek >
Destilace vína - vínovice, 7.11.2013
Hroznový kvas je velmi stabilní, doporučuji vypálit po 10 - 12 týdnech. Určitě je vhodné matolinový koláč posypat cukrem a po týdnu od založení zakrýt PE folií a zatáhnout gumicukem. Teplota 15 °C je vyhovující, kvasinky bych také nepřidával, na... celý příspěvek >
Smíchání dvou kvasů?, 5.11.2013
Ani se Vám nedivím, taky bych se bál. Mirabelkový kvas patří mezi nestabilní kvasy, takže to znamená, že se musí hlídat teplota kvasu (např dochlazovat ledem v PET lahvích) a také průběh kvašení, nejlépe zapálenou čajovou svíčkou na hladině kvasu.... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 4.11.2013
Bohužel to tak je. Nemohu na tomto místě nevzpomenout slov pana Bolka Polívky. Cituji volně. "My z valašska se nebojíme tolik AIDS jako šarky. Věděl, o čem mluví. slosar-petr@seznam.cz
Slivovice - kvas, 4.11.2013
Děkuji, ale neměl jste to dělat. I já se pořád učím a nechtěl bych někomu své názory, tedy Vašim prostřednictvím, vnucovat. Petr Šlosar
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 20.10.2013
Určitě se nejedná o křísotvorné kvasinky, ale o pěnu, která po bouřlivém kvašení zbyla. Bohužel je bouřlivé kvašení jev, kterému by se měl každý majitel kvasu vyhnout, protože enormní vývoj CO2 odnáší vůně budoucího destilátu, škoda.... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 18.10.2013
Děkuji pánové, pravdu máte oba. Otázka zní, proč jsou destiláty z vína tak přehlížené, neoblíbené, podceňované a laciné? Je to proto, že se jen zcela vyjimečně dělají o opravdu kvalitního vína. Prostě vinař, který svému vínu rozumí najednou zjistí,... celý příspěvek >
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 18.10.2013
V literatuře se rozeznávají tři druhy křísotvorných kvasinek, tj. Pichia, Candida a Hansenula a každá z nich škodí kvasu jinak a každá "úspěšně". Na jejich vliv je nejlépe myslet už při zakládání kvasu, pokud už k napadení došlo, nezbývá než-li je z... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 17.10.2013
 Destilát z jablek je skvělý, se ví, že musí být dobře udělaný, akorát má na jižní Moravě špatnou pověst, ale zdaleka ne tak špatnou jako destilát z vína a vínovic, já grapám a terkelicím děsně fandím, viz mé web. stránky. Pochopitelně vím,... celý příspěvek >
Smíchání dvou kvasů?, 7.10.2013
V tomto případě se jedná o stabilní, švestkové kvasy. Pokud je smícháte a necháte zpracovat za měsíc, nic nehrozí, zvláště ne zoctovatění. slosar-petr@seznam.cz
Kde sehnat malou pálenici, 18.9.2013
A zobrazujete planárně nebo v 3D, tedy závislosti čeho na čase? A jak se Vámi získané znalosti odrazují v kvalitě, ale hlavně ve kvantitě destilátu? To totiž palírníky nejvíce zajímá, protože za zlepšenou kvalitu jejich výrobků jim nikdo nic nedá,... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 18.9.2013
Soucítím s Vámi, hlídat destilaci 23 hodin je očistec a PC nic neřeší, to je jen takový chytrý pitomec!! A s tou kolonou máte samozřejmě pravdu, je zde ovšem jeden problém. Kolona sama nic neřeší, odehrávají se v ní nějaké děje a nejsou vidět.... celý příspěvek >
Měření kvasu, 12.9.2013
Blahopřeji k úspěšné fotografii, nicméně si opravdu myslíte, že s odpeckovanými plody a dobře vykvašeném a úspěšně vydestilovaném kvasu dosáhnete s takovým destilátem uznání u svých sousedů? Já si to věru nemyslím, prostě... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika