|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Šťastný nový rok, 1.1.2024 A šťastný Nový rok v podání Petra... celý příspěvek > |  | Rumunské švestky, 26.12.2023 Ne, nejedná se o žádný festival slivek bez slivek, ale protože budou pravděpodobně k dispozici rouby těchto starších rumunských odrůd, tak se ptám, kdo má nějakou zkušenost, třeba i předanou od někoho jiného. Uvítám i nějaké odkazy. Jedná se o tyto... celý příspěvek > |  |
|  | Clingy, 26.12.2023 Ne, to jsi vůbec nezklamal, Martine (pane MH). Mě by zajímalo, jakou mají zavařované tvrdky například z Řecka, chuť, když se utrhnou přímo ze stromu. Vůbec tady nejde o neodlučitelnou dužninu, ale předpokládal bych aromatickou, nebo alespoň výrazně... celý příspěvek > |  | Počasí, 26.12.2023 Současné velmi teplé zimní počasí bych doplnil pranostikami na 25. a 26.12., když už nic jiného. Snad si počte alespoň pan PP.
- Temná vánoční noc přinese světlé stodoly
- Jestli vítr o Vánocích věje, jest v hojnosti dobrá naděje
- Na Boží... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 26.12.2023 Herr von Walter staví všechny poučky na hlavu. "Pálí" si pěkně zelené lístky před květem a kam se na něj s kadeřavostí hrabeme. Psal, jakou jí má letos nebývalou a přitom na fotkách prakticky nic neměl. Ale když to tak zkusíte vy, spláčete nad... celý příspěvek > |  | Jayhaven, 25.12.2023  V letošním roce jednak dvě třetiny stromku vůbec nevyrašily a druhak dva ponechané plody vykazovaly totální jalovost. Hmyz měl ovšem na kvalitu plodů jiný názor. |  | Clingy, 25.12.2023  Co bys, Martine, mohl říci pozitivního o tvrdkách? |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023 Po vyrašení už nepomůže žádný postřik
To je široký pojem. Máš na mysli dobu, kdy se začínají obějovovat špičky zelených lístků? Ten MERPAN použiješ? |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023 Bez kadeřavosti 2023 - Amsdenova, Benedicte, Jayhaven, minimální kadeřavost u Redhavenů, Suncrestu na GF-677, Flamin Fury, Royal Glory navíc si nevzpomínám. Připadá mně to víc, než jako odolnost jednotlivých odrůd, na trefení se postřikem ve správnou... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 24.12.2023 Ale já už jsem v březnu začínal kdysi taky, podle toho, jak uvádíte, ale výsledek byl stejný. Zakopaný pes bude někde jinde. |  |
|  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 24.12.2023 Jediným, prozatím každoročním zklamáním je Gloster 69. Ani se mi nechce věřit, že to je trvalý úkaz, protože kdysi malé Glostry z Hanácka, balené asi po 5 kusech měly svoji typickou chuť, i když byly menší velikosti. Měl jsem asi 4 menší plody, ale... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 24.12.2023 Já jsem letos dával první Champion nějak v polovině ledna a pak hned po týdnu znovu. Bylo teplo, ale pak se na dost dlouho ochladilo. Někdy v březnu jsem dával Syllit, částečně Kumulus a navíc Talent na vybrané stromky. Všechny ty postřiky dostala... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 24.12.2023 Kalamitní, kalamitní... Kalamitní byla kadeřavost pouze na Sugar Time a Royal Majestic, třištvrteční na INCE, co si tak vzpomínám, a totální na vysokém Halehavenu, tam je to každý rok kalamitně stejné. Protože je to velký, silný strom, plody... celý příspěvek > |  | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 24.12.2023 Jsem docela rád, že jsem minulý týden "píchl" do země ten koupený Buzrlův Farbuz. Nyní je počasí dost "rozčvachtané" a v bahně by práce nebyla úplně příjemná. Stromek tedy pěkný, silný i na slabě rostoucí podnoži St.Julien z dobrým kořenovým... celý příspěvek > |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 24.12.2023 Tak co jste dnes ochutnali za jádroviny z vašeho sklepa? Já jsem si dnes opět dal starou francouzskou odrůdu z názvem LUCASOVA. Plody jsou stále chutné a překvapivě vydržely do Vánoc při teplotě zhruba 10°C. Ovšem je možné, že z vyšších poloh by byla... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|