|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stříhání stromů, 15.1.2014 Na internetu je spousta návodů, stačí do vyhledávače (např. google.com) napsat "výchovný řez ovocných stromů", nebo třeba youtube.com také nabízí spousty videí s návody, nedávno jsem se díval na anglická videa vyhledaná výrazem "apple tree pruning".... celý příspěvek > |  | Náhrada za Oleokol, 14.1.2014 a nenaplnilo se náhodou tolik obávané omezení prodeje pesticidů malopěstitelům? |  |
|  | Šarka švestek, 14.1.2014 Ono samotné GMO má mnoho rizik, která se jen pomalu dostávají mezi veřejnost. Něco tu již bylo zmíněno, jako že třeba to můžete polít kdejakým nejjedovatějším sajrajtem a přesto kytka bude vesele růst, ale tímto způsobem si ty dobroty cpeme do těla,... celý příspěvek > |  | Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 9.1.2014 No tedy, pánové, co příspěvek, to se nestačím divit! To je skoro heroický výkon, co jste předvedli!
A abych taky něco k tomu řekl. Nakonec s tím vyšším kmenem to je dobrý nápad, já mám také radši vyšší kmeny, nemusím se pod stromama hrbit. A pro... celý příspěvek > |  | Co je to za renglódu, 27.11.2013 Dobrý večer, mohlo to být tím, že měla méně slunce? Četl jsem, že je tato odrůda náročnější na sluneční svit. Zároveň bych se tímto chtěl zeptat, jak to doopravdy je, vážně potřebuje slunné stanoviště, a na kolik je citlivá na zastínění? Dnes jsme... celý příspěvek > |  | Vlašský ořešák, 8.10.2013 z půlky ořechu že to vyklíčilo? tak tomu neuvěřím dokud neuvidím :) jinak lepší je podle mě sázet na podzim, protože ta stratifikace mi přijde hrozné práce, navíc na to nemám podmínky.. tak když něco chci set, tak to zastrkám všude do země a na jaře... celý příspěvek > |  | Podzimní ošetření a prevence, 6.10.2013 Nyní? Jedině tak pomoštovat ty jablka :) Proti sršňům a vosám jsou dobré šťávové lapače (velká lahev od kofoly třeba, do ní vodu, cukr, pivo, a nějaké ovoce - marmeládu, mošt - já jsem vždycky do lahví nacpal spadaná jablka pod stromem a sršni na to... celý příspěvek > |  | Pařez starého ořešáku, 6.10.2013 Jedna z možností je zasadit tam houbu. Viděl jsem to u známých a je to bomba. Třeba když pěstujete doma hlívu ústřičnou, a už přestane plodit, vysypte všechny zbytky podhoubí na ten pařez a třeba i přikryjte trávou. Pokud už je pařez mrtvý, houba se... celý příspěvek > |  | Jonagold - nulová úroda, 6.10.2013 Ta "utopená" jabloň neznamená, že by se topila ve vodě, ale v půdě - místo štěpování je pod zemí a tudíž strom není vyživován z podnože, ale zakořenila naštěpovaná ušlechtilá odrůda, říká se, že strom zpravokořenil. To pak roste jako praštěný a... celý příspěvek > |  | Sloupovité jabloně, 5.10.2013 Tady je něco o pěstování balerín - první rok asi tedy všechno odstřihnout, potom, jak se píše v textu, pokud chete trochu širší tvar, a ne jen sloup, tak stříhejte v srpnu silnější boční výhony za 3. očkem.
|  |
|  | Sloupovité jabloně, 5.10.2013 Odrůda Sun Cats má údajně bujný růst, takže by to mohlo být ono. Pokud tady kdosi psal, že má sloup. na MM106 - roste to podobně jako můj Topaz, taky na této podnoži. Jak se pěstuje sloup. tvar to nevím, ale někdo to tady tuším psal. David |  | Ulomený terminál, 3.10.2013 Vyrašit by sice mohlo, ale v tomto případě se překvapení nekoná. Když jsou všechny okolní větve svěšené dolů, tak možná (ale to berte jen jako laický nápad) by šlo provést řez na nějaký pupen či výhonek, který míří vzhůru, a pak, kdyby narostlý... celý příspěvek > |  | Neznáma odroda jablone, 2.10.2013 Podle obrázků co jsem viděl na internetu tipuji: Rajka, Rozela, Resista, Red Topaz... zkuste se mrknout sem na tyto odrůdy, něco z toho to třeba bude
David
|  | Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 2.10.2013 Dobrý den, dovolím si připojit reakci, když už jsem narazil na ty "rubínovce". Před několika lety nám známá naroubovala na zmlazenou (pro mě) neznámou zeleno-žlutou odrůdu časně zimního jablka. O tu mi až tak nejde, spíš o to, co jsme to obdrželi za... celý příspěvek > |  | Češete nebo ještě čekáte, 1.10.2013 Dobrý den, takže ikdyž předpověď na čtvrtek, tuším, slibuje okolo -1, u země tedy asi ještě méně, je čas? Ovlivní to jablka třeba v době skladovatelnosti? Ty pozdnější odrůdy ještě asi nechám, no ale co takový Rubín a Spartan? Ty už bych asi mohl... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|