|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Děkanka robertova, 15.11.2017 Pane Petře, také jsem jí narouboval. Píšou, že je méně plodná, ale díky tomu, že je hůře opylitelná. Asi jste jí dodal do okolí α samce. Ta moje bude mít v sousedství Kozačkui Štuttgartskou a nějaké asijské, nejspíše dostane do sousedství i... celý příspěvek > |  | Sloupovité vs. zakrslé, 13.11.2017 Kompaktně rostoucí, zakrslé jsou v nabídce broskvoní, slivoní. Švestka Dwarf, různé Balkonely... Ty opravdu porostou jako vyšší keře. Jinak i na slabé podnoži v černozemi porostou odrůdy slabě rostoucí dost bujně. Tedy bez přiměřeného řezu strom... celý příspěvek > |  |
|  | Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 13.11.2017 \v pátek jsme seděli u slivovice a zobali špek, klobásy, trošku chleba. Je to prý moc nezdravá kombinace. Netrápím se tím. Když dojde listová a kořenová zelenina ve sklepě, bez váhání si jí koupím v obchodě. Nepřemýšlím o tom čím ty saláty ve... celý příspěvek > |  | Proč pnoucí fazole kvetou ale neplodí?, 6.11.2017 Fazol šarlatový je cizosprašný. Což v kombinaci s horkrm a suchem nedává moc velkou naději na tvorbu lusků. Spíše nasazuje na začátku sezony (při časném výsevu), na jejím konci. |  | Ostruzinojahoda, 2.11.2017 Ještě jsem zapomněl. Není to kříženec, je to druh ostružiníku - Rubus illecebrosus. |  | Ostruzinojahoda, 2.11.2017 Mám v zahradě dvě odlišné vzrůstem. Květy pěkné, velké, plodenství asi jako ostružina, červené. Dobře se to rozrůstá, po dvou letech se to stává docela agresivním pichlavým plevelem, v jednom případě cca 30 cm, ve druhém o něco vyšším. Na podzim to... celý příspěvek > |  | Kumoi, 2.11.2017 Je to dobrota. Některé, když dozrají hezky voní, docela dobře se suší, při moštování nezanášejí plachetky jako evropské hrušně, Jen by mě zajímalo, jestli aroma těch hnědých by přešlo i do pálenky. |  | Nashi, 2.11.2017 Ten číselný údaj nic neříká. Jestli u vás dozrají v pohodě jablka, dozrají i tyhle hrušky. Nejdříve se podívejte na chrakteristiku odrůd. Ty s hladkou slupkou bývají jen šťavnaté a sladké, ty s hnědou mají zajímavé aroma, l"ikérové", "rumové". Dával... celý příspěvek > |  | Kokosová palma, 2.11.2017 Co takhle pacienta přivézt k lékaři, aby ho viděl? Jestli uhnívají (?), pak může být příčinou nadbytek vody v kombinaci s nízkou teplotou. Zahnívání bývá projevem napadení bakteriózami, nebo jen důsledkem působení nízkých teplot, nadbytku vody...... celý příspěvek > |  | Pravokořenné stromy, 31.10.2017 Ono historicky to asi bylo skutečností. Ale to bylo v době, kdy naši dávní předkové ještě neštěpovali, jen vysévali semena a vybírali nejlepší semenáče, nebo rostliny řízkovali, hřížili... Pane Rafaeli, nevím "jaké gumy" už jedete, ale pravokořenné... celý příspěvek > |  |
|  | Pravokořenné stromy, 31.10.2017 Znám zpravokořeněné Mio a Gloster. V obou případech je nárůst hmoty velmi značný a silně poklesla úrodnost. Docela by mě zajímalo, jak vypadají matečné stromy těchto odrůd. Nedokážu si představit, že by šlechtitel podle těchto stromů řekl: "jo tohle... celý příspěvek > |  | Pravokořenné stromy, 30.10.2017 To je dost málo pravděpodobné, zkuste se zamyslet nad tím, jak by se šarka na kořeny stromu dostala. Přenašeči obyčejně sají na listové ploše, větévkách. A pravděpodobně ani nebudete na křenový systém, část podnože nad zemí nic roubovat, abyste šarku... celý příspěvek > |  | Black diamond apple, 24.10.2017 V Olomouci na Europomu byla jablka velmi tmavá, která by sem zapadla. Možná i chutnější než R. Del. |  | Dehybridizace rajčat, 17.10.2017 Permakultura pracuje s výsledky šlechtění mnoha stovek let, říká se že s krajovými odrůdami. Jen se prostě v mysli jejích aplikátorů někde zastavila a jde proti času. Mnohdy tomu tak ale není. Do této skupiny se zatáhne odrůda moderní, stačí jen aby... celý příspěvek > |  | Dehybridizace rajčat, 17.10.2017 Občas se objevuje někdo jako byl vědec Orfanik z Tajemství hradu v Karpatech. V cizině, u nás, Někdy o sobě nevědí, jindy si notují, vidí v sobě vzájemně svůj vzor. A publikují. To už dík internetu a klávesnici pod téměř každým počítačem není... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|