Příspěvky uživatele - 214.25

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
světlé listy, červené tečky, opad plodů - broskvoň, 25.6.2008
Wuxal SUS Kalcium je len jedna z možností. Mne pripadá v tejto fáze vývoja optimálna, pretože dodá "rychlý dusík". A zároveň aj Ca, ktoré je nutné po odkete. Ale možete - ako prvú pomoc - použiť aj iné listové hnojivo, ktorým dostanete dusík rýchlo... celý příspěvek >
hnojení broskvoní, 25.6.2008
Všetko je možné, samozrejme.  Otázne je, aký to bude mať výsledný efekt.
nemoc jabloní, 25.6.2008
Padlí? Ostrihať zaschlé konce, spáliť, postriekať vhodným eradikatívnym fungicídom resp. kombináciou fungicídov (sterol inhibítor + niektorý krycí  kontaktný).
žloutnoucí listí broskvoně, 25.6.2008
Ja tipujem dusík. To je oveľa pravdepodobnejšia príčina. Predpokladám, že broskyňu nehnojíte ničím, že? (Čo je zásadná chyba u mladých broskýň.)
Nejvhodnější borůvka na balkon je, 25.6.2008
Borůvka na balkón? Žiadna. Tiež nemám so Starklom "vyložene zlé skúsenosti". Ako každý začiatočník - začal som katalógom Starkla. V podstate všetko "žije". V súčasnoti už radšej navštevujem záhradníctva.
světlé listy, červené tečky, opad plodů - broskvoň, 25.6.2008
Použil y som "Wuxal SUS Kalcium" na list, resp. prvý postrek obyč. wuxalom, ureou a pod. Podľa mňa tam chýba primárne dusík (možno aj niektoré prvky, ale to odhalíte len analýzou). Na granulovaný ledek vápenatý je neskoro. Baycor-om nič nepokazíte,... celý příspěvek >
Dřevitá pivoňka - zakrnělé listy, 24.6.2008
Mám ten istý problém. Dával som ich do "obyčajnej" hliny, vedľa "obyčajných" pivoniek. Tie drevité idú od deviatich k piatim. Za chvíľu budú na odpis.  Netuším, čo im vadí. K záhradničeniu patria aj straty...
škůdce na akátech - bejlomorka akátová, 23.6.2008
Prešiel rok a je to tu znova - bejlomorka akátová. Dnes som zaznamenal prvé poškodené listy na mojej Robinia preudoacacia Frisia. Ako vždy - Mospilan. Minulý rok zabral bez problémov.
Žloutnou mi listy co to je?, 22.6.2008
Zaujímavé. Pozitívna informácia je, že "poruchy z kyselého mulčovania" sa podľa toho článku prejavia do 24 hod. po zamulčovaní. A teda majú akútny vývoj. To môže byť doležitý diferenciálno-diagnostický faktor.
Žloutnou mi listy co to je?, 22.6.2008 Obsahuje fotku
Ak sú listy žlté celé, rovnomerne, tak sa s najväčšiu pravdepodobnosťou o nedostatok dusíku. Začína to najčastejšie na mladších listoch. Výskyt nedostatku N je celkom bežný v tomto období, nedostatok stopových prvkov je podstatne... celý příspěvek >
Nemoci jabloní, 22.6.2008
Myslím, že na tej jabloni je strupovitost a padlí. Eradikatívny postrek v tejto fáze je niektorý sterol-inhibítor v kombinácii s kontakným prípravkom - dva postreky s odstupom 7 dní. Prvý - Rubigan+Syllit, druhý - Rubigan+Dithane.  Konce... celý příspěvek >
hnojení jabloní i jiných ovocných stromů, 19.6.2008
To máte skutočne pravdu. V sadoch - ovocných monokultúrach - si neviem predstaviť plnú náhradu základného hnojenia čistou mimokoreňovou výživou. To by asi nefungovalo. Tam ale bývajú dobré agrotechnické podmienky pre koreňovú výživu. Na záhrade... celý příspěvek >
Výpočty postrekovej kvapaliny - stanovenie plochy, 19.6.2008
Celkom dobrý server na túto tématiku - ktorý som našiel - je http://www.dropdata.org/ Ale celá táto problematika je skutočne dosť problematická. Teoretických informácii veľa nie je. Američania majú aspoň základnú techniku na výpočet aplikačnej... celý příspěvek >
Motorový rosič Rostech, 19.6.2008
Ja som si kúpil ten menší model 3WF-2.6. Importér je prmprodukt.cz Značka Rostech je len obchodná nálepka. Výrobok je stále ten istý, nálepky (a ceny) sa menia. Je to samozrejme Čína, čo mne osobne nevadilo a kupoval som to s plným vedomím tejto... celý příspěvek >
hnojení jabloní i jiných ovocných stromů, 19.6.2008
Osobne som "za"! (Aspoň jeden musí byť "za", aby ostatní mohli byť "proti". :-) Pred dvoma rokmi som akosi plynulo prešiel na listové hnojivá (Wuxaly všeho druhu) a evidentne dosahujem lepších výsledkov, než každoročným Cereritovaním. Ešte teraz mám... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika