Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskvoň Inka, 6.8.2017
Já mám na té redhavence z Holovous plodů více než je zdrávo, takže je to spíš průměr, ale i když je na ní deset obřích, tak to není o nic lepší. V porovnání s tou sousedovou je to tak trochu o ničem. Nechce se věřit, že to jsou dvě stejné odrůdy.... celý příspěvek >
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 6.8.2017
 Dalo by se to všechno jen ostříhat (pravděpodobně) i bez postřiku, to je všechno možné a s nikým se o tom nepřu.
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 6.8.2017
Plíseň bramborová na rajčatech se objevila v Pardubicích na novo už pár dní po postřiku Acrobatem. Zvláštní je, že rajčata v otevřeném prostoru trpí každý rok více a dříve, než ta mezi ovocnými stromy, na které také prší, stejně jako na ta... celý příspěvek >
Albatros, 6.8.2017 Obsahuje fotku
Mě Albatros prozatím ničím nenadchl. Nejraději bych všechny bělomasé rané odrůdy nahradil žlutomasými. Překvapila jedině bělomasá nektarinka SUPER QUEEN (foto výše). Plody, které přežily mráz měly ostře říznou, bělomase broskvovou chuť, přesně podle... celý příspěvek >
Broskvoň Regina, 6.8.2017 Obsahuje fotku
I když je na stromku jediný plod, který přežil mrazy, je opět malý. Myslím, že naděje tohoto vlákna na objevení perspektivní odrůdy pozvolna hasnou. 
Telura, 6.8.2017
Pro mě tedy velice špatná vlastnost. Aby trochu vyrostla, je třeba ji pár let nechat bez plodů. Něco jako Modřinka, kterou chci z tohotu důvodu zlikvidovat.
Broskvoň Inka, 6.8.2017 Obsahuje fotku
Envoy i Flamingo už poznáme, nejoblíbenější broskvoň pana Kaněry již méně. Úroda letos báječná a první zralé plody mají zatím asi nejlepší chuť za ty roky. Kořenitě broskvový říz je tam. 
Suncrest nebo Envoy, 6.8.2017 Obsahuje fotku
Jedna z nejoblíbenějších broskvoní pana Hasmana má název ENVOY. I ona má letos našlápnuto na výbornou broskvovou chuť. 
Flamingo, 6.8.2017 Obsahuje fotku
Na FLAMINGO (Burbank July Elberta x Cresthaven) vsadili zdejší "staří pardálové", ovšem tam, kde letos broskvoně vymrzly, vymrzlo samozřejmě i Flamingo. Možná, že na jihozápadním Slovensku znají už dlouho jeho chuťové možnosti, zde to zatím vypadá na... celý příspěvek >
Moravia, Gracia, Lednická žlutá, 6.8.2017
Moravia měkne ještě zelená, nedobarvená, takže by člověk řekl, že nebude dobrá. Opak je pravdou. V tomto období dozrávání je letos všechno chuťově prvotřídní.  (Navinule řízně-jadrná, broskvová chuť)
Telura, 6.8.2017
Telura se nezmátořila. Na myrobalánu zatím neroste. Jediný plod nemohl být v tomto přejícím broskvovém roce samozřejmě špatný.  Platí popis chuti z úvodního příspěvku.
Veličenstvo Redhaven, 6.8.2017 Obsahuje fotku
Naprosto nejchutnější broskve, co jsem snad kdy jedl, byly nikoliv ty moje RH na St.Julien z Holovous, ale opět ty sousedovy redhavenky, kterých sice nebylo mnoho, za to velikostně byly velice slušné. Zvláštní je, že můj druhý stromek RH "vyrobený" z... celý příspěvek >
Royalvee, 6.8.2017
Zasáčkovat, Jirko. Jinak asi můžeš litovat absenci úrody u Frýdku Místku, jelikož odrůdy po RH začínají vykazovat úžásné chuťové vlastnosti. Zřejmě výborný rok pro veškeré žlutomasé broskvoně. Jeden z nejlepších, co pamatuju. Na jihozápadním... celý příspěvek >
Slivoně 2017, 1.8.2017
Ale pořád mi nejde do hlavy ta mnohem pozdnější zralost Toptaste u Miloše, ale hlavně v teplé oblasti u Milana. 
Harlayne, 1.8.2017
Škoda, že mladý Farbaly všetky plody zhodil ešte pred mrazmi, Jediný plod na mladom Farbaly teď nedávno "slupla" moniliová hniloba. Mám takový dojem, že to dozrávání nebude tak pozdní, jak jsem očekával. Asi by to spíš chtělo nějaký ten Fairhal... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika