|
Flamingo, 10.8.2020  Flamingo letos nějak zvláť nevybarvilo. Měkly již málo vybarvené plody. V chuti nezklamalo. O něco méně cukrů, ale broskvový říz slušný. Nic "jalového" a to je důležité Kolem pecky naše oblíbená "horkost kostky", nebo-li kořenitě hořká příchuť. Pan... celý příspěvek > |
 |
Koupit Fairhaven?, 10.8.2020  Nejsem ideálním pěstitelem odrůdy Fairhaven. Přestože má hodně dobré oslunění, plody každoročně moc nevybarvují. Tento plod na fotce je toho důkazem. Přesto měl řízně broskvovou chuť, jen s menší cukernatostí. Co se cukernatosti týče tak přeborníkem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskvoň Regina, 10.8.2020  A hodně uspokojivá, ba přímo výborná. Dužnina u rozkrojeného plodu byla krásně tuhá, hustá, nebo-li pevná, typu Symhonie, Elegant Lady, s podobnou výrazně sladce navinulou chutí. |
 |
Halehaven, 10.8.2020  HALEHEAVEN dokáže vyprudukovat nejsladší broskve ze všech odrůd, co tady mám. Letos jsou výborné a klasické i ty na mladším stromku, který je více obsypaný. U každého, kdo má rád broskve by tato odrůda na zahradě neměla chybět. |
 |
Broskvoň Inka, 10.8.2020  Výborně, paní Evo, a nic nebrání vysadit stromek znovu, paní Jano. Moje popraskané pecky napříč všemi odrůdami, pramení zřejmě z každoroční aplikace síranu amonného, později v sezóně kristalonu, a tím pádem možného nedostatku vápníku v půdě. |
 |
A co vaše švestky 2020, 10.8.2020 Určitě není všem dnům konec, a i když ta Katinka byla propadák, tak ty včera natrhané lepotice se dnes zdají jako každoroční běžný standart. Prozatím asi nejchutnější byla Čačanská raná, bohužel moniliová hniloba byla rychlejší a hlavně je třeba... celý příspěvek > |
 |
Vesna, 28.7.2020 Vesnu mně tenkrát poslali kontejnerovanou společně ze San Castrese. Sklon k převislosti koruny by odpovídal, to zrání moc ne. |
 |
Royal Glory a spol, 28.7.2020 Největší problém vidím v nízké odolnosti vůči mrazu v období květu. Asi jako jedna z prvních novějších odrůd "zvedla prapor" těch neodolných. Tmavě červená barva plodů potom láká ptáky a hmyz, to je další problém. V chuti to letos není až tak... celý příspěvek > |
 |
Avalon Pride, 28.7.2020 Mně osobně prozatím překvapuje tkvalita plodů kde je více cukrů a taková celkově plnější broskvová chuť. V tomto ohledu pro mě velice nadějná odrůda. V minulém roce ani v letošním v květu nezmrzla. |
 |
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 28.7.2020 To jsem rád, že jste zase tady, pane roni. Přidáte i nějaké fotky? Můžu potvrdit zvýšenou odolnost u Benedicte, Primissima Delbard i Redwinu a Amsdenovy. Z těch žlutomasých bych asi taky souhlasil. |
 |
|
 |
Phytophthora infestans, 28.7.2020 Ten Ridomil Gold, ať už ho Kuky používá nebo ne, funguje jako prevence celkem dobře. A to i v mírně podlimitní koncentraci. Pravda je, že v okolí o žádných bramborách nevím, snad jen u jednoho souseda za thujemi, takže tlak plísně bramborové snad... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 27.7.2020 Pěkně jste to vyfotil, pane Kubasi. Já nemám nikde nic, až na jeden černý flíček na jednom listu. Semena jsem vyséval pozdě, až v dubnu, takže začínají teprve vybarvovat spodní rajčata. Zhruba od 20.6. jsem dával 3x náš milý Ridomil a to 5g na 3... celý příspěvek > |
 |
Avalon Pride, 15.7.2020  Pecka u tohoto plodu sice opět nedostatečně vyvinuta, přesto bych hodnotil Avalon Pride hodně vysoko. Proč? Hlavně pro senzačně vyrovnanou chuť plodů při nedostatečné probírce. Velmi cenná vlastnost. Například proti Spring Lady je to markantní... celý příspěvek > |
 |
Spring Lady, 15.7.2020  Spring Lady - tentokrát plod s vyvinutou, celou peckou |
 |
Ruth Gerstetter, 15.7.2020  Dozrává Ruth Gerstetter. Chuť je v podstatě výborná. Po prvních švestkách se totiž jen olíznete. |
 |