Příspěvky uživatele - 113.121

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ochrana vysazenych ovocnych stromku pred mrazem, 12.11.2007
Je to spíš opravdu o tom rituálu. Nebezpečí pro stromy, hlavně mladé a čerstvě vysazené jsou holomrazy. Tam mohou utrpět kořeny, proto se navršují ty "hrobečky" půdy. Pravda, trochu pupenů mě v loňské zimě vymrzlo na mladývh Goldstarech a Angoldech,... celý příspěvek >
Vaše Top ten odrůdy hrušní , 9.11.2007
Plně vyzrálé - bezkonkurenční Boscova lahvice, pak Vienská, Amfora a Santa Maria. Mám i Nelu, ale není to ono. Robertovu děkanku řadím jasně nakonec, snad neprávem. Je to 100 letý odcházející strom na nevhodném místě.
Jakou meruňku?, 9.11.2007
Pokud máte obavu z namrznutí květů, tak to má každý, i v nížině. Těžko se tomu lze ubránit, snad nějaký stupeň zachráníte postřikem a výběrem pozdně kvetoucí odrůdy, ale pokud to v některém roce šlehne, tak téměř všude. Odolnost proti mrazu ve dřevě... celý příspěvek >
spartan, bohemia, 9.11.2007
Já se zde nechci opakovat, viz můj příspěvek z 30. 4. Pravdou je, že "osvěta" dokáže zlikvidovat mnoho dobrých odrůd. Krom dalších sedmi rezistentů mám 3 stromky odrůdy Topaz - vyníkající, ale v loňském roce měl chuť brambor. Letos opět super, ale... celý příspěvek >
Teď kvete, 6.11.2007
Dnes procházím ul. Anenskou v Brně, kde je vysázeno 9 údajně nějakých japonských třešní (kmínek tomu odpovídá) a nevěřícně zírám. Všechny opadané a jedna z nich v plném květu. Paní z obchodu mě řekla, že už kvete  5. den. Stromy jsou asi... celý příspěvek >
Jakou meruňku?, 5.11.2007
Popravdě mě ta Vaše jediná možnost zarazila. Nejsme daleko od sebe, ale já bych jel do jiné školky pro klasiku, Pavlovickou a maďarské odrůdy. Rychle sem se k ní vrátil. Ale je to jen můj názor. Zdravím
Objednávka od Starkla, 4.11.2007
Při nákupu v zahradnictví ušetřím určitě i když projedu benzín. Např. co se týče stromků, mám jasnou představu o výši, tvaru, kvalitě kořenů i stromku. Toto si v sebelepším katalogu nemohu vybrat a pokud se mi něco v zahradnictví nelíbí, neberu.... celý příspěvek >
Vhodná odrůda, 2.11.2007
V odolnosti proti mrazu není podstatnšjšího rozdílu, meruňky vydrží mráz do -23 st. Při jarních mrazících v květu má větší šanci Veecot, je pozdnější, ale má oproti Goldrich střední plody, při přeplození meší.Zdravím
Zimní jabloň - poraďte jakou, 2.11.2007
Podnož A 2 i Topaz je dobrá volba, ale doporučuji také Anetu nebo Goldstar. Nedoporučuji však vysypávat jámu kompostem, ten jen přidat a promíchat s půdou.Zdravím
slíva Ontario a Washington, 29.10.2007
Díky za info, měli poslední dvě. Mám to za humny a nevěděl, že jsou nedaleko a v novém... Byl sem tam jen jednou před pár lety ještě na starém místě, hrůza, sortiment nic... Teď mi padla brada, mini market a na tuto dobu slušný... celý příspěvek >
Čím obalit před zimou kmínek broskvoně?, 29.10.2007
Už za "mlada" mě po nezdarech s podzimní sadbou broskvoní pár odborníků z Lednice poučilo - broskvoň sázet na jaře, protože jak již výše uvedeno, na rozdíl od jiných ovocných druhů nevytváří na podzim jemné kořenové vlášení, tudíž nemá čím sát vodu z... celý příspěvek >
Ochrana stromků v zimě před okusem zvěří, 28.10.2007
Zvířátka jsou velmi vynalézavá, Mám jako jeden z mála v okolí oplocený sad, navíc celoročně u víc jak sto stromů a stromků králičí pletivo a přesto mě zajíci okousali v loňské tvrdé zimě větve u polokmenů, částečně i dva kmeny 30 ti letých jabloní,... celý příspěvek >
Ochrana stromků v zimě před okusem zvěří, 28.10.2007
Papír ani folie nepomohou, jedině králičí pletivo. Tím ocfráníte jen kmínek, větve mohou okousat srny, ale při vyšší sněhové pokrývce i zajíc.Zdravím
Podnož JT-E-C, 26.10.2007
Pane Josefe, díky za odpověď i Váš názor. Jak sem psal výše, byla to z nouze ctnost, ale nechám je žít. Příjemný podvečer
Podnož JT-E-C, 24.10.2007
Jak se dívám na můj prvotní dotaz,nesměřoval sem jej konkrétněji.Nejde mi o teoretický popis podnože JT-E-C,ale pokud byste měl např.několik 20 letých stromů na  JT-E-C,M 2,M 11,A 2  -stejné odrůdy a řekněme polokmeny,zda byste znovu... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika