Příspěvky uživatele - 142.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Okurkam zloutnou okraje listu, 28.6.2015
Ještě mě napadlo, prohlédněte celý stonek od kořene k místu vadnutí. Může jít o poškození plísní šedou, která poruší vodivá pletiva stonku. Pak vadne jen část rostliny nad poškozením. "Rozbleptaný" stonek poznáte. Toto poškození vzniká při vysoké... celý příspěvek >
Vadnutí rostliny na snímku p. slovacika mi přijde na poškození kořenů. Okurky jsou velmi citlivé ke kořenovým chorobám, které působí náhlé vadnutí a hynutí rostlin. V literatuře se doporučuje pro okurky používat novou zeminu, ve které se zatím... celý příspěvek >
Rajče plíseň (foto)?, 28.6.2015
Podle mne nejde o plíseň bramborovou, zvláště, pokud je postižení na spodních listech. Dle předpovědi počasí má být téměř 14 dní bez srážek s zvláště suchým vzduchem, takže plíseň nyní nebude hrozit. Sama odkládám ošetření rajčat a brambor až po této... celý příspěvek >
Chtělo by to foto. Příčin může být více. Pokud vadnou listy na jedné rostlině, může jít o kořenovou hnilobu a rostlina postupně zajde. Pokud vadnou listy na sluníčku, může jít o nedostatek zálivky či přebytky hnojiva v půdě. Jednotlivé listy? ... celý příspěvek >
Okurkam zloutnou okraje listu, 27.6.2015
Okurky máte pěkné, jeví se mi zdravé. Jistě nejde o plíseň, svilušku či padlí. Viděla bych to nějakou fyziologickou poruchu způsobenou nejspíš působením chladu v uplynulém týdnu, okurka je na chlad velmi citlivá a může mít problém s příjmem živin. S... celý příspěvek >
Flekaté listy na okurkách a rajčatech, 17.6.2015
Jeví se mi jako popálení od sluníčka možná v kombinaci s přehnojením. J.
Jahody, 14.6.2015 Obsahuje fotku
Mám pocit, že s pěstováním jahod jsou čím dál větší potíže. Jahody pěstuji sama 26 let a předtím jsem je pěstovala u rodičů. Pamatuji si, že u rodičů vydržely na jednom místě několik let, neexistovalo phytoftorové vadnutí, nevěděli jsme, co je to... celý příspěvek >
Jahody Karmen - jaký rozestup?, 14.6.2015 Obsahuje fotku
Přikládám dnešní fotky jahod odrůdy Karmen. Vyzkoušela jsem již spoustu odrůd, vždy jich na daný tříletý cyklus pěstuji tak osm. Odrůdu Karmen považuji za nejchutnější ze všech. Plody Karmen mají aroma lesních jahod, které cítí všichni ochutnávající.... celý příspěvek >
Žloutnutí listu rajčat, 14.6.2015
Nemůže to být Roundup?
Nemocna cuketka?, 10.6.2015
Žloutnutím listů reagují žlutoplodé odrůdy na nepříznivé životní podmínky. Může to být způsobeno suchem, mokrem, zimou... Nejde o infekční nemoc, barva listů se sama zlepší po optimalizaci podmínek. Jiřina
Napadení révy - hálčivec?, 10.6.2015
Ještě doplním, že se to neobjevilo po postřiku, prostě to takhle začalo růst.. Jakmile se objevil nový lístek, druhý třetí den se začal takhle krabatit a prohýbat a jakoby zpomalil růst (až se možná i úplně zastavil - soudě podle toho, že "rovné"... celý příspěvek >
Objevilo se to, jakmile listy začaly růst, resp. skoro nerostly - ty, které jsou nepoškozené, jsou velké jako dlaň, ostatní jsou malé, krabaté, ohnuté (jakoby dovnitř, tvoří jakousi "misku" nebo jak to popsat). Květenství jsou, zatím se zdají být... celý příspěvek >
Jediný herbicid, který byl použitý, byl RoundUp, a to pouze na dvoře na chodníku - přitom toto "poškození" má i réva, která je na zahradě (kam se ale postřik nemohl dostat, jednak je to za zdí, druhak postřik provádíme vždy v době, kdy nefouká vítr a... celý příspěvek >
Ředkvičky, 6.6.2015
Vysévala jsem je v březnu. Půda byla zrytá, následně uhrabaná, řádky dělám jen rýhu (násadou od koštěte  semínka sypu opatrně, abych nenarvala celý sáček do jednoho řádku, ten následně lehce přihrnu z obou stran (takže vznikne takový hrbek... celý příspěvek >
Kroucení listů a světle zelené skvrny na listech rajčat, 6.6.2015
Herbicid nemusí projít neporušen trávicím traktem zvířete. Hnůj je směs trusu a moči hospodářských zvířat s podestýlkou. Ke stlaní se používá sláma. Obilí se všechno stříká proti dvouděložným plevelům. Takže kontaminovaná sláma + ... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika