|
Příspěvky uživatele - 248.27
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pásová pila, 16.1.2016 Pitomost by byla, mít ve stodole/dílně/garáži takovýto stroj a řezat ruční rámovou pilou. Pokud ten stroj máte a můžete jej s minimální investicí používat, pak to bude jen dobře. Potřeba ostření pásu i kotouče s HSS (či s tvrdokovovými plátky) je... celý příspěvek > |  | Řez mladé třešně, 16.1.2016 Taková poditřešnička do 3 m pěstovaná australským systémem KymGreenBush dává 30 až 50 kg na jeden "strom". Nevím Jak Ferda, ale já na "postání u stromku" nesním více než 0,5 kg.
Moje či Lídina dá tak 15-20 kg..., což je dost, aby člověk musel... celý příspěvek > |  |
|  | Formy na výrobu zámkové dlažby, 15.1.2016 Záleží na konzistenci směsi. Při použití správně tuhé směsi (polotuhé až mírně plastické) je to vždy méně než 24 hodin, ale z praktického hlediska se odbedňuje těsně předtím, než mse formy připraví na betonáž v následující denní směně (tj. cca 22-23... celý příspěvek > |  | Řez meruňky, 14.1.2016 Mám dojem, že obě horní větvičky mají květní pupeny. Pokud ponesou plody nestříhané, obě se ohnou k vodorovné a žádný terminál nevznikne. Mimo to je ta vidlička spíše třetí kosterní větev kotlovitého druhého patra. Toť cesta nedělat nic.
Druhou... celý příspěvek > |  | Řez mladé třešně, 14.1.2016 Ne, pokud se to podaří, tak letos založíte korunku a od příštího roku už si strom bude o svůj tvar pečovat sám (bez střihu či řezu). Taková je vlastnost třešní pěstovaných volnou formou. Jsou pak formy intenzívní, například "australský keř", kdy... celý příspěvek > |  | Řez meruňky, 14.1.2016 Ty vidličky jsou dost otevřené a tak nevyžadují korekci. Když neuděláte nic, nebude to velká chyba. V dnešní době je nejdůležitější u meruňek ošetření proti moniliovému úžehu tak, aby se vůbec dožily věku, kdy kolemjdoucí ocení velikost a správnou... celý příspěvek > |  | Řez mladé třešně, 14.1.2016 Neztratíte rok, potřebujete aby spodní patro zesílilo a horní nepřevzalo dominanci. Ono vzdálenost mezi patry může být i více než těch 80cm, ale ne méně než 70 cm. Těch 70 cm je nejlepší pro děti, pokud jim dovolíte po stromě lézt bez žebříku a těch... celý příspěvek > |  | Řez meruňky, 14.1.2016 Zkuste dát fotku z boku od tohoto pohledu. Jsou tam nějaké dvojáky a v tomto pohledu jsou natolik v zákrytu, že není možno posoudit, jedtli se to obejde bez korekce či nikoliv.
Pozor na pozadí, nejlepší je, když Vám asistent o takto malého... celý příspěvek > |  | Řez mladé třešně, 14.1.2016  Já osobně bych to stříhnul v dubnu tak, že bych ze spodního patra nechal do 4 různých stran po nejsilnějším výhonu a ty nadbytečné ustřihnul přímo u kmínku. Horní patro bych až na spodní větévku vystříhal tak, aby mi zbyla patka/čípek, ke které... celý příspěvek > |  | Pásová pila, 13.1.2016 Investici do bezpečnosti Vám rozmlouvat nebudu. Proberte s elektrikářem to, jak a kde na stroj osadit "bouchací červené stop-tlačítko", motorový spouštěč a provozní vypínač. Připojení kabelu místo "pevného ocásku" můžete mít tak, že na stroji bude... celý příspěvek > |  |
|  | Řez staré hrušně, 13.1.2016 ještě jednou se zeptám, jestli chcete mít pěkný strom nebo jestli potřebujete mít takovou spoustu hrušek, že nebudete vědět co s nimi.
Pokud chcete mít pěkný strom, tak ho nejprve pár let (třeba až osm) jen pozorujte a dobře jej živte.
Pokud... celý příspěvek > |  | Pásová pila, 13.1.2016  I pásová pila se dá opatřit kolíbkou nebo větším stolem, ale většinou vypadá takto :
|  | Sviečka nedava iskru, 13.1.2016 Asi tak jak píše pán xxx.xxx.94.115. A jen pokud se Vám nezdá vzhled svíčky, tak je potřeba uvést, jestli měly všechny tři stejnou "teplotu" a byly od stejného výrobce. Pokud byly všechny stejné, zkuste dát zimní (o jedno číslo teplejší) svíčku, nebo... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu brambor doporučujete, 13.1.2016 Jenže v Albertu používají označení "pozdní" jako antonymum k výrazu "nové". Je to tak trochu oříšek, jak nazvat bramboru "k uskladnění" poté, co byly převezeny ze skladu a jsou připraveny k prodeji na brzký konzum. |  | Jakou odrůdu brambor doporučujete, 13.1.2016 Nevím, já osobně budu od příští sezóny Princess vypouštět a zůstanu u pěstování Belany, Dalí, Rosary a Laury. Belanu budu pěstovat kvůli nejlepší chuti a univerzálnosti použití, Dalí kvůli dlouhé dormanci, unuverzálnosti použití (a hlavně na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|