|
Olej Stihl HP ultra, 28.5.2016 Je prokázané, že moderní benzíny po určité době uložení degradují přidaný olej a tím vlastně snižují koncentraci ve směsi. Zkoušky prováděl snad Stihl. Dalo se to najít na internetu. |
 |
Králící a kukuřice, 27.5.2016 To mi nějak nesedí. Roundup likviduje zelené vzrostlé rosliny, v zemi se rozkládá. Postřik holého pole roundupem je zbytečný. |
 |
|
 |
A co vaše višně?, 26.5.2016 Ona jaksi jak bych to řekl počkala, až to přejde. Zatímco Napoleonova už byla v plném květu - a skoro nic na ní nezbylo, tak višeň pořád vyčkávala sem tam kvítek. A udělala dobře. Akorát jsem jí chudáka před dvěma roky nechal spálit monilií, nějak... celý příspěvek > |
 |
Sekačka - zalomený šroub, 24.5.2016 Po takové ráně bych tipoval krom uraženého šroubu i ohnutou klikovku. Standa. Nemusí být vždy. Letitá sekačka z MTF, po třetím majiteli v rodině dostala prdu o cosi co trčelo z trávníku u novostavby. Když jsem kupoval v MTF nůž a ukazoval starý jak... celý příspěvek > |
 |
Sekačka - zalomený šroub, 24.5.2016 To se mi jen zdá!!! |
 |
Sekačka - zalomený šroub, 24.5.2016 Jako první pokus bez vrtání se dá použít důlčík, nebo slabý průbojník, a zkusit při okraji šroubu po směru vytáčení poklepávat. Když se to povede, po dvou otočkách se už chytí kleštěma. Šroub není pod napětím, v závitu by měl být relativně volný.... celý příspěvek > |
 |
Koupě bubnové sekačky na louku 0,5 ha, 23.5.2016 Doporučil mi tento servisák a prodejce Vari sekačku Dakr RZS 69. Jen je bez motoru, ten si musíte dovybrat. Údajně je mimo jiné i velmi dobře vyvážená a pohodlně se s ní pracuje. Zkušenost nemám. |
 |
Usychání stonku okurek, 23.5.2016 No tohle u tak mladé rostliny asi normální není. Žeby slimák? |
 |
Briggs, 22.5.2016 Řada podobných omylů vzniká - nutno to tak říci - debilně přeloženými návody. Skutečně je poměr 1:25 na dnešní dobu neobvyklý. Rovnou použít 1:50 bych neriskoval. Zkuste najít někde nějaké info, jestli existují stránky výrobce, někde se poptat. Podle... celý příspěvek > |
 |
Ze staré zahrady nová, přírodní zahrada, 16.5.2016 Nemáme tam vodu a navíc tam nejezdíme pravidelně. Máte někdo tipy co a jak sázet, aby zahrádka spotřebovala minimum času, dalo se tam relaxovat a přesto i něco málo k snědku nám dala?
Jednoduchá otázka, složitá odpověď. Rozpor - málo času a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vyuzení hřbetního sádla (špeku), 15.5.2016 Dík. Zkusil bych to vakuováním jak píšou na Kulináři. |
 |
Vysvětlivky pro naprosté laiky, 15.5.2016 Nemyslím si, že by neodborné pěstovaná réva musela nutně zajít. - po dvou letech měla kdesi u země jeden hrozen. A to je oč tu běží. Jestli chcete révu pro zakrytí čehosi, vystačíte i s neodborným řezem. Ale když budete řezat "odborně", může... celý příspěvek > |
 |
Vyuzení hřbetního sádla (špeku), 15.5.2016 Pane MV, Když solíte špek na sucho, jak dlouho necháváte naložený? |
 |
Vysvětlivky pro naprosté laiky, 15.5.2016 Jen poznámka, to čemu vůbec nerozumíte se v tomto případě budete muset naučit. Réva se bez řezu úspěšně pěstovat nedá. Pokud jde o bezsemenou odrůdu, mám zkušenost se Somerset Seedles. Mrazuodolná je naprosto, bezsemená jakž-takž. Chuť zvláštní, ale... celý příspěvek > |
 |
Roční slepice nesnáší, 14.5.2016 Běžný slepičí cyklus je, že snášejí od jara do léta, pak "čekají na nový" (zrno) a pak zas na podzim. Ve velkochovech to neplatí, je to upravené uměle, když přijdou do malochovu ven, cyklus se obnoví. V době kdy pelichají nesnáší, energie jde do... celý příspěvek > |
 |