|
Zakalená zelená voda, 25.7.2016 Chlor vám na řasy moc nepomůže. Použijte něco proti řasám. Nějaký alge-(stop) a podobně. Nebo, pokud nemáte z toho obavy, modrou skalici, asi 3 g/ m3. Zároveň vločkovač aby se řasy zvločkovaly a daly odfiltrovat. Dala by se snad použít zpočátku i... celý příspěvek > |
 |
Lišaj?, 24.7.2016  Nějakej lišaj na zimolezu. |
 |
|
 |
Rapikaty celer sklizeni, 22.7.2016 Konkrétně u ř. celeru se doporučuje (doporučovalo) určitý čas před sklizní svázat řapíky něčím tmavým, aby k nim nešlo světlo. Jsou pak bílé a jemné. Ale dá to práci a někdy to uvnitř hnije. Dnes jsou samobělící odrůdy, které mají řapíky přirozené... celý příspěvek > |
 |
Mala brokolice kvete, 22.7.2016 Podobně u nás, já jsem taky loni sklidil cuket jen několik, tykev dokonce nevyrostla žádná. |
 |
Rapikaty celer sklizeni, 22.7.2016 Ona ta rána u některých rostlin občas trochu nahnije, ale nebývá to dramatické. Dělám to taky tak. Listy nepoužívám, nejsou chutné. Skladovat jsem se to pokoušel, ale moc mi to nešlo. Jen krátce a dost to vadne a kazí se. Dobré je sehnat a... celý příspěvek > |
 |
Mala brokolice kvete, 22.7.2016 Možné je lecos, vodu vylučuji. Nízké teploty řekl bych taky, když je dobré počasí, sázím na záhony i po polovině dubna pod netex a výnosy jsou vysoké. Možná ty nové hybridy jsou opravdu choulostivé, mně se kdysi velmi osvědčily Kermit a Corvet, ty už... celý příspěvek > |
 |
Mala brokolice kvete, 22.7.2016 Letos není brokolicový rok. Jindy touto dobou sklízím brokolice jak z hypermarketu, letos se mezi listy krčí malinký chomáček květů. Spusta rostlin má zakrnělý vrchol a žádný květ. Ani listy nenarostly jako jindy. |
 |
Včely na malinách, 21.7.2016 Dva aspekty. Začít to může na poškozených, ale jakmile se na zdroj létavky zorientují, řekl bych že včely maliny aktivně nakusují. Mají totiž slabá kusadla a nedokážou nakousnout jako vosa tvrdé ovoce. Ale malina je pro ně snadná kořist. Ale vědecky... celý příspěvek > |
 |
Voda zo strechy - bude závadná?, 20.7.2016 Protože neproteče ani kropítkem u konve. Natož nějakým závlahovým systémem.
|
 |
Voda zo strechy - bude závadná?, 19.7.2016 Jenže tady nejde o eternit, kde jsou možná obavy na místě, ale o plech. Tazatel rady dostal, je to na něm. Pokud jde o eternit, platí co jsem napsal minule, vyměnit. |
 |
|
 |
Mochna, 18.7.2016 To je styl jako od libomudrověda Jakuba Hrona - Metánovského. |
 |
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 18.7.2016 Letošní zkušenost. Inspirován tu, koupil jsem macerát z Aromky. Výhodou je snadné použití. Použil jsem podle základního návodu, s Bzeneckým octem. Po otevření jedné nechycené sklenice bych opatrně konstatoval, že se to těm kýženým znojemským dost... celý příspěvek > |
 |
Otáčení slunečnice za Sluncem, 18.7.2016 Já bych to opravil, vy to víte, ale ty slunečnice ne. Vidím to podobně. Nesleduju lány, tady se slunečnice neseje, ale ty co mám v zahrádce se ani nehnou. |
 |
Voda zo strechy - bude závadná?, 17.7.2016 Jednoduché řešení. Pokryjte střechu klasickou pálenou krytinou bez povrchové úpravy. To je jen jíl s pískem, takže nebezpečí nehrozí. Ale v dešťové vodě je hodně prachu a co je v něm nikdo neví. Takže jste zase v troubě. Jak píše kolega, nechte si... celý příspěvek > |
 |
Voda v bazenu jak mleko, 16.7.2016 Bez změření parametrů vody nelze udělat správný zásah. Zkuste pohledat v diskusích, podobných příspěvků je tu hodně. |
 |