|
strom pro zahradni sezeni, 11.11.2008  fagus sylvatica asplenifolia |
 |
strom pro zahradni sezeni, 11.11.2008 Myslím, že zásadní pro Vás je, abyste si neprodlužovala čekání na stín až strom povyroste ale koupila si listnáč naroubovaný v potřebné výšce na kmeni. Velmi podobný požadavek jsem řešil na své zahradě letos a zakoupil jsem javor acer platanoides... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Japonské javory, 10.11.2008 Jsou to lázně Jeseník, u budovy Priessnitz? |
 |
Jaký listnáč jako solitér?, 17.10.2008 Fagus sylvatica asplenifolia |
 |
Stříhání buku a myrobalánu, 29.9.2008 Buk je často používán do živých plotů, tedy může být stříhán a tvarován ale je to práce navíc, do které se vám časem nebude chtít a pak je buk zlým pánem, neboť vyroste ve vysoký strom. Existují buky, které lze s trochou štěstí zakoupit i u... celý příspěvek > |
 |
Listnatý sloupovitý strom, 29.9.2008 Zkuste se podívat na web na carpinus betulus monumentalis. U nás se dá najít zahradnictví, kde je hustý 40cm v průměru a cca 50cm vysoký za pár stovek. |
 |
Cedrus deodara / atlantica na severní Moravě, 25.9.2008 Díky za další informaci o cedrech v našich zeměpisných výškách. Na zahradě mám pár desítek jehličnatých čarověníků, ale cedry ne. Přiznám se, že neznám nikoho, kdo by je nabízel. Neporadíte zdroj? |
 |
Je to buk?, 21.8.2008 Usuzuju na buk z toho, jak stromek vypadá. Tzn. dnes jsou ve školkách v Něměcku druhy, které dorazí se zpožděním k nám, než je někdo naroubuje... a protože soudný člověk neví všechno zeptal jsem se. Na zahradě mám fagsylv Sandrode, přibude fagsylv... celý příspěvek > |
 |
Je to buk?, 21.8.2008  Pomůže někdo s určením tohoto stromku? Borka připomíná buk, je šedá a hladká. Ale ten list??? Stromek pochopitelně bez jakéhokoliv označení. |
 |
O jakou palmu se jedná?, 15.8.2008 Washingtonie v Chorvatsku rostou! Zajeďte si na ostrov Murter, kde najdete rstliny přibližně stejné velikosti. Prodává je i místní květinářství. Jinak opravdu nelze z druhého obrázku určit o jakou palmu se jedná... |
 |
|
 |
O jakou palmu se jedná?, 4.8.2008 První obrázek je Phoenix canariensis; druhý zachycuje pravděpodobně Washingtonianu, ale toto určení není 100%, chybí více detailů... |
 |
Jaký jehličnan je na fotografii?, 29.7.2008 oprava chamaecyparis thyoides!!! |
 |
Jaký jehličnan je na fotografii?, 29.7.2008 mne to přijde jako nejaky kultivar z rady thuja thyoides, ty jehlicky zdanlive pripominaji jalovec... |
 |
fagus sylvatica dawyck purple, 21.7.2008 Na stromku jsou soustavně molice. Je to běžný jev nebo důsledek vlhčího počasí července? Je třeba opravdu po celý vegetační rok ošetřovat postřikem, doporučte jaký??? |
 |
Ginkgo variegata, 20.6.2008 Dočetl jsem se, že gingko s bíle panašovanými listy (variegata) často tuto vlastnost často ztrácí a stane se zeleným. Jaké máte zkušenosti vy? |
 |