|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Identifikace odrůdy rybízu, 24.6.2015 Asi tak 1/3 byste mohl probrat hned po sklizni a další v zimě. Ale ony se tak někdy stromkové rybízy (je to stromek, že) chovají. Mám jich v řadě dost a jeden takhle reaguje. Všechny okolo se po řezu a hnojení zmladí, narostou. Jen ten jeden ne. Ono... celý příspěvek > |  | Jahody Karmen - jaký rozestup?, 23.6.2015 O množení Evie 2 mám dvě informace. První, oficiální, říká, že se hůře množí. Ovšem když jsem viděl její porost na Mažicích, nevěřil bych tomu. Přikrmit, pokud je sucho zalévat, vyštípat květy, vylomit objevující se květenství.
|  |
|  | Postrek paradajky voči plesni, 23.6.2015 Honzo mrkněte na Symbivit rajčata a papriky.
|  | Postrek paradajky voči plesni, 23.6.2015 Není vše plíseň rajčete. Ony ale ani ostatní choroby rajčata nešetří. Dithane chrání před nákazou kontaktně. Jestli je houba v rostlině, už nic nesvede. Koukal jsem na metalaxyl (Ridomil Gold MZ Petite), ten má až čtyři dny kurativní účinek, navíc s... celý příspěvek > |  | Acrobat plísen bramborová a déšt, 23.6.2015 Pokud jde o ochranné lhůty, míváme je v ČR mnohdy o dost delší než vedle v Polsku nebo v Německu. Možná někdo zatlačil... Koukal jsem do zpráv, 13. 6 byl hlášen první výskyt plísně na bramborách v okrese Jičín (Miletín) a 12. 6 u Klatov ve... celý příspěvek > |  | Seno / sláma - pěstování jahod, 22.6.2015 Pokud chcete zachránit letošní sklizeň, klidně dejte seno. Do konce sklizně už tolik vody nenatáhne, poslouží dobře. Sláma je lepší z pohledu času, kdy se dává. Tu byste měli nastlat v době, kdy začínají jahody nakvétat, seno spíše až když se... celý příspěvek > |  | První, nejrannější jahody, 22.6.2015 Je dost podobná Koroně v době plné sklizně, kdy už se "vyblázní" s velikými a tvarově nevyrovnanými plody. Více plodů mívá odstálý kalich, ale ne všechny. To má ze starších odrůd i Bounty, ale ta je pozdní a tmavější. |  | Jahody Karmen - jaký rozestup?, 19.6.2015  No a vedle si vysaďte Koronu. Kvete a zraje už trochu dříve než Mici, ale hlavně je dobrým zdrojem pylu pro opylení Mici. Solidní výnos od Mici budete mít jedině, když budou okolo ní další ve stejnou dobu kvetoucí jahody. Když jí budete shánět mimo... celý příspěvek > |  | Postrek paradajky voči plesni, 18.6.2015 Pokračoval bych mědí. Jestli dodržíte odstup ke sklizni a další systémové s krátkou OL nechal na dobu zrání. Ten Tanos vypadá slušně - jestli jsem to dobře četl, má kurativní účinky čtyři dny. A brání šíření spór. |  | Proč nekvetla slivoň?, 18.6.2015 Věkovitý strom, který nikdo nesklízí se může rozhodnout, že pro něj nemá cenu příští rok tolik kvést, může mít květů málo, jen na starých přírůstcích, které jste možná z koruny vyřezala (pokud jste řezala v době zimního klidu slivoní). Některé starší... celý příspěvek > |  |
|  | První, nejrannější jahody, 18.6.2015 Mieze mám právě pro chuť a vůni. Je měkká, nažky vnořené do souplodí, ale úžasně voňavá, sladká. Je to naprosto odlišná chuť než jakou má na jednu stranu Sengana nebo z těch lahůdkových - Karmen. Výnosově na úrovni Primy. Aby byla dobře opylená,... celý příspěvek > |  | První, nejrannější jahody, 17.6.2015 Jahody už zrají cca tři týdny, ale letos v tom byl docela chaos. Nemám novinky, výnosové špičky, ale první dozrávala Korona (cca od 29.5,) vzápětí - 1.6 - za ní Prima. Kvetlo to všechno najednou. Ještě nikdy mi nekvetla Pandora zároveň s ostatními... celý příspěvek > |  | Odolné mšice, 16.6.2015 Prosím Vás, čím jste stříkal? |  | Rostliny v novém trávníku, 16.6.2015 O likvidaci mnohého jednoletého (merlíky, lebedy) se postará sekačka. Mám ale dojem, že tam jsou i rdesna a klíčí další dvouděložné. Rdesna jsou vytrvalá, moc jim nevadí ani herbicidy. Jestli ta směs je jen z trav, bylo to v substrátu. Ale pozor.... celý příspěvek > |  | Poznáte rostlinky?, 16.6.2015 první asi černucha, žlutě kvetoucí plazivá vrbina penízková, vysoká vrbina tečkovaná, to poslední bude z okruhu dianthus.
|  |
 |
|
|
|