|
novy krovinorez, 22.5.2008 Pre istotu som skontroloval v návode aj číslovanie strán, ale to sedí. Níč nechýba. V mojom českom návode o mazaní prevodovky ani ň. Je to divné. U tohoto výrobcu by som to nečakal.
Zaujímalo by ma, ako by reagovali, keby som sa na mazanie... celý příspěvek > |
 |
Nový křovinořez - záběh motoru?, 22.5.2008  Napríklad Stihl v českom návode (ktorý mám k dispozícii) k FS 55 píše toto: |
 |
|
 |
novy krovinorez, 22.5.2008  For Jani -
Prešiel som návod (cz - Stihl FS 55) ešte raz a podrobne. Musím uznať, že Stihl má relativne mizerné návody. Dozvedel som sa ovšem, že napr. "pri poškodení bezpečnostnej nálepky je nutná jej výmena". Predpokladám, že v odbornom... celý příspěvek > |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 Vďaka za informácie. V predajni sa mi snažili predať ku krovinorezu aj tubu Oregonu, ale vtedy mi nebolo celkom jasné, či sa náhodou nejedná iba o horlivosť predavača. Takže si to pre istotu dokúpim. |
 |
novy krovinorez, 21.5.2008 Tiež by som mal jednu možno triviálnu otázku.
Ako často sa maže / kontroluje uhlový prevod? Resp. podľa čoho poznám, že je potreba namazania? A čím? (Stihl na túto tému nič v návode neuvádza). |
 |
Kupa krovinorezu - aky stroj vlastne potrebujem?, 21.5.2008 Podstatná je kolonka 5 a 6, z nich tá vyššia hodnota ahv.eq
Pre FS55 s kovovou lištou je = 4,0, pre FS55 so strunou = 4,5. Podľa vyššie vloženej tabuľky MS340 = 4,4.
Z toho celého vyplýva IBA toľko, že bez akýchkoľvek doplnkových... celý příspěvek > |
 |
Kupa krovinorezu - aky stroj vlastne potrebujem?, 21.5.2008 Návod k FS 55 mám na stole, takže veľmi presne viem, čo v ňom je a čo nie. O konzistentnosti svojich príspevkov som presvedčený. |
 |
Kupa krovinorezu - aky stroj vlastne potrebujem?, 20.5.2008  Tiež si myslím, že pre kategóriu kroviňákov "raz do týždňa okolo baráku" je akýkoľvek antivibračný systém nepodstatný. Z takéhoto sekania nikto Raynaudov syndróm, syndróm karpálneho tunelu alebo chorobu z vibrácií nedostane. AV systém je samozrejme... celý příspěvek > |
 |
Kupa krovinorezu - aky stroj vlastne potrebujem?, 20.5.2008 Samotný STIHL radí FS 55 do kategórie occasional use trimmers - teda "raz týždenne okolo domu". A toto aj v podstate splňuje celkom slušne. Určite to nie je na každodennú profi prácu. |
 |
Kupa krovinorezu - aky stroj vlastne potrebujem?, 20.5.2008 Obdobnú situáciu som riešil pred 14 dňami. Tiež som zvažoval Homelite, HQ a všeličo iné. Nakoniec som kúpil Stihl FS 55. Rozhodlo hlavne to, že značkový servis a predajňu mám asi 1km vzdialené, plus že má Stihl momentálne "akciu", plus... celý příspěvek > |
 |
|
 |
zásilková zahradnictví, 20.5.2008  Našiel som v schránke perlivý flyer pani Konvičkovej. Nenaskenovať to by bolo chybou.
Vedeli ste, že Zahradnické centrum Konvičková je největší internetový obchod v České republice s okrasnými dřevinami? Dozviete sa to na druhej strane.
|
 |
Slimáci, 18.5.2008 Iba dodám, že Vanish Slug Pellets a bayerácky Slug & Snail Killer obsahujú rovnakú účinnú látku - metaldehyd. A preto zatracovať Vanish - z aspektu domácich mazlíčkov - mi pripadá neopodstatnené. |
 |
Rybíz - červenání listů - kroucení, 15.5.2008 Takto sa niekedy prejavuje aj nedostatok horčíku. Tomu nasvedčuje aj fakt, že to postupuje mesiace. |
 |
Přípravek na čištění sekačky, 15.5.2008 Vtipná alternatíva je myčka sekačiek, kterou vyrába Lukot Opava. |
 |
Jak se zbavit mechu, 12.5.2008 Dolomitický nie je prívlaskom predajcov. Nie je to o tom, že pochádza priamo z Dolomitov. Môže byť aj z Krkonoš. Je to terminus technicus pre uhličitan horečnatovápenatý alebo pre zmes mletého CaCO3 a MgCO3. Takto sa označujú vápence, ktoré majú... celý příspěvek > |
 |