Příspěvky uživatele - 214.25

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Napadené listy jabloně, 25.7.2008 Obsahuje fotku
Ja by som to "až tak moc" na strupovitost netipoval. Na 3. obrázku nie sú napadnuté jablká. A boli by! (Strupovitosti je tento rok skutočne dosť, ale možno nie všade. To ale neznamená, že ju tiež nemáte.) Skôr si myslím, že to je nejaký škodca.... celý příspěvek >
Fleky na listech jahod, 24.7.2008
Tie listy už mali byť ostrihané nezávisle na tom, či tam biela škvrnitosť je alebo nie je. Pozrite si na  http://jahody.unas.cz/index.php?id_kategorie_cl=5&zobrazit=clanek&id_clanek=12&ap=0 tento návod. Mne sa schéma... celý příspěvek >
Fleky na listech jahod, 24.7.2008
Je to hubové ochorenie - "biela škvrnitosť listov" (spôsobená hubou Mycosphaerella fragaria). Chce to príslušnú fungicidnú ochranu podľa harmonogramu - začať na jar a nedovoliť hube prezimovať. Zaberá na to aj Dithane, prípadne Kuprikol. Mimochodom... celý příspěvek >
kapusta, 20.7.2008
Slovenská kapusta je české zelí, česká kapusta je slovenký kel. Alebo sa pletiem? Viem, že s tým máme v našej federálnej rodine vždy problém. (Myslím, že moja babička dávala trochu kyseliny citrónovej.)
Ještě k míchání postřiků, 17.7.2008
Vidím, že tento server prevzorkoval obrázok na nečitateľnú mazanicu, tak som to uploadol na imageshack. V lepšej kvalite si to môžete stiahnúť tuto http://img230.imageshack.us/img230/4893/mieaniepostrekovlt5.jpg (Podľa tohoto diagramu je odpoveď... celý příspěvek >
Ještě k míchání postřiků, 17.7.2008 Obsahuje fotku
Tak teda začnem. V podstate používam nasledovný diagram. Je to z US príručky pre rok 2008. Predpokladám, že američania to majú overené. Register inkompatibilít aktualizujú pribežne.  Názvy účinných látok sú identické ako v EU, prakticky sa tam... celý příspěvek >
Roztočík jahodníkový - aký postrek?, 17.7.2008
Pretože je momentálne optimálny čas postreku proti roztočíkovi jahodníkovému, vyrazil som do obchodu pre Sumithion. Nie je a nebude! Má ukončenú registráciu. Iný preparát nie je proti roztočíkovi registrovaný. Z dostupných informácií na nete... celý příspěvek >
Co je to na hrušni? Štítenka?, 10.7.2008 Obsahuje fotku
Práve som zistil niečo podobné na hruške. Je to iba na Boscovej. Mladý stromek má úplne zdecimované letorosty. Neviem to presne určiť, ale podľa popisov by sa mohlo jednať skutočne o štítenku (San Jose Scale) - i keď mi tam niektoré znaky celkom... celý příspěvek >
napadení jabloně, 8.7.2008
Omyl. Nezaoberám sa tým profesne. Som len entuziastický amatér a v podstate medzi susedmi - zahradkármi "iba začiatočník". Keďže u nás beží nevyhlásená medzisusedská rivalita o najkvalitnejšie jablká, tak to núti človeka študovať stále... celý příspěvek >
Stříhání - višeň, 7.7.2008
Višeň sa reže podľa presných pravidiel. Kým som nerezal, tak som mal 1kg višní, potom som prikročil učebnicovému rezaniu a mám višní 10kg. Ale všetko závisí aj od odrody. Preberalo sa to v inom vlákne.
Letní jablko, 7.7.2008 Obsahuje fotku
Ja mám niečo podobné a je to James Grieve. A je strašne dobré, ale skladovať sa skutočne nedá. U nás (novojičínsko) dozrieva okolo 20.VIII. Teraz sa myslím predáva už len James Grieve Double Red. Ešte obrázok zo starej pomológie:
Dipladenia or Mandevilla, 7.7.2008
Mandevilla sanderi - brazilský jasmín vyžaduje plné slnko, výživný humózny priepustný vlhký substrát, mierne kyslý. Korene neznášajú trvalé premokrenie. Popínavka - preto previslé závesové nádoby. Podĺa Čapkovej kategorizácie je to teda "flora... celý příspěvek >
aloe vera, 7.7.2008
Ja som kedysi kúpil od Starkla. Asi 4 roky prežívala na pokraji vyhynutia. Už som ju chcel vyhodiť. Nakoniec som prešiel net a pozrel som si, ako sa správne aloe pestuje. Chce to najmizernejšiu pôdu - v domovských oblastiach rastie prirodzene v... celý příspěvek >
napadení jabloně, 3.7.2008
Mne to pripadalo až symbolicky trefné. Vždy sa tvrdilo, že Čechy sú pred Slovenskom... V každom prípade, s tou vlnatkou je nutné niečo robiť. Aspoň sa pokúsiť. Malé ložiská sa dajú odstrihnúť a zlikvidovať. Postreky kontaktných insekticídov sú... celý příspěvek >
Zkušenosti s motorovým rosičem - 3WF-2.6, 3.7.2008 Obsahuje fotku
Ja som si ho už medzičasom kúpil a som vcelku spokojný. Je to typ, ktorý importuje PRM Produkt CZ sro. Ošetrujem druhý mesiac stromy na záhrade do výšky cca 4-5m a na to bohate stačí. V tryskovej časti má rotujúcu "vrtulovú" trysku, čo je podľa mňa... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika