Příspěvky uživatele - 92.46

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Schnouci květy na rajcatech, 2.8.2017 Obsahuje fotku
Dobrý den, nevim si rady se sechlymi novými květy na všech rajcatech. Myslím si ze vláhy mají dost. Podlévám ráno a večer, rajčata jsou v kyblich. Děkuji za radu Eliska Nemcova
Stavba udírny, 17.7.2017
Co člověk, to názor. Já se taky přidávám ke skupině, kteří dub na uzení nedoporučují. Důvodem je "smrad" z kouře, oproti "vůni" z hoření buku (a nedejbože ococných dřev), která pro změnu až vykrucuje nos. A je jedno, zda oheň hoří v krbu,... celý příspěvek >
Jak si stojí slivoně v letošní sezóně?, 18.6.2017
Budu stručnější, ostravsko 323mnm: 1. Peckoviny - švestky bez ohledu na odrůdu prakticky žádné nebudou, kvetly bohatě, ale venku v době květu byly jen 3°C, třešně na tom jsou stejně, u meruněk (byť kvetly stejně okolo 30.3.) je krásně vidět, jak... celý příspěvek >
Papriky, 17.6.2017
Nejsou přehnojené, tzn. nedával jste umělá hnojiva při výsadbě přímo ke kořenům? Pokud ano, tak vydržte, po deštích se hnojiva trošku vyplaví a rostliny se chytnou. M.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.5.2017
Zdravím sadaři, dovolím si malé zhodnocení k dnešnímu dni na mé zahradě, co se monilie peckovin a propadu plůdků po mrazu týče. Pincot - katastrofa, postižené letorosty monilií okolo 30%, propad plodů masivní Kioto - bez monilie, propad... celý příspěvek >
Uzení masa, 26.3.2017
V příštím týdnů má být okolo 20 °C, pokud ve sklepě zůstane 5°C, maso je čerstvé a bude v láku, tak by neměl být problém.
Uzení masa, 4.1.2017
...a také se hodí na páratka...
Uzení masa, 1.1.2017
Těžko oponovat, pokud Vám voní kouř z dubu, lípy, vrby nebo topolu, tak je to teda asi věc individulního "čumáčku", nebo Vaši neznalosti. Ale což, každý ať si udí, na čem chce, vychválit se dá tady na fóru ledacos...
Uzení masa, 30.12.2016
Dub smrdí z komína podobně, jako smrdí kouř, když v kotli hoří lípa, topol a vrba. Podle mě je uzení dubem naprosto nevhodné. Zkoušet to ale opravdu nebudu, není důvod kazit maso. Kdo nevěří, ať porovná vůni kouře buku a ovocných stromů oproti dubu... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 21.11.2016
U nás na ostravsku před dvaceti lety nikdo nestříkal broskvoně proti kadeřavosti, o tu se postarala všudypřítomná síra v ovzduší. Dnes bez ošetření (únor, březen) nelze broskvoně úspěšně pěstovat. Postřik v listopadu podle mě ale velký účinek... celý příspěvek >
Sklená vata záchrana před hryzci?, 8.11.2016
Máte pravdu, rozšířil jsem si obzory, kuna není hlodavec :), nicméně je to také škodná :)
Sklená vata záchrana před hryzci?, 8.11.2016
Je kuna hlodavec? Je. Je hryzec hlodavec? Je. Kuna "miluje" skelnou (čedičovou, kamennou) vatu v izolaci střešního pláště (podkroví). Touto jednoduchou dedukci usuzuji, že skelná vata není pro hryzce překážkou. Kořeny ji stejně časem prorostou. To je... celý příspěvek >
Nákaza česneku, 6.11.2016
Je blbé, když někdo takto napadený česnek prodává jako sadbu...
Uzeni horkym kourem, 5.11.2016
Mám pro Vás pár postřehů. Udírna se před vložením masa musí velmi dobře rozehřát (vysušit). Je normální, že při zatápění se na stěnách (nebo na kouřovodu) sráží vlhkost. Já topím ve zděné udírně první dvě hodiny (bez masa...) určitě přes 100°C. Po... celý příspěvek >
Udena tlačenka, 3.11.2016
No právě, ale podle našich slovenských bratrů to tlačenka je. Mě to spíše dle popisu připomíná kořeněnou šunku, ale budiž... Třeba se tady budou ještě udit i jitrnice :)
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika