Příspěvky uživatele - 189.156

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 20.9.2016
No u mě Coxova nestrupatěla nikdy, kdyžto srovnám s Idaredem, nebo nedejbože Goldenem... S tím moučnatěním to je zajímavé, tam vidím chybu v tom, že přezrála na stromě, já ji vždy trhal nadvakrát a štavnatostí a konzistencí se i v únoru řadila mezi... celý příspěvek >
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 20.9.2016
No ono těch dobrých vlastností je víc, například poměrně dobrá odolnost ke strupovitosti, což je logické v Anglii by to s citlivostí asi daleko nedotáhla. Méně atraktivní vybarvení plodů z ní na rozdíl od profláklého Rubínu navíc žádný magnet pro... celý příspěvek >
Pomoc s určením odrůdy, 19.9.2016
Myslím že mnohem pravdpodobnějí je to, že se jedná o Spartan. Ano i unás budou existovat lidé, kteří tuto kultovní odrůdu neznají...            Ing. Fidla
Neznámá odrůda, 19.9.2016
Tady nesouhlasím, právě hrušně mají dost velké rozdíly ve velikosi a tvaru listu v záislosti od odrůdy. Srovnejme Solanku a třeba Charneuskou. Nikdo samozřejmě netvrdí že pouze dle listu je možno stoprocentně určit odrůdu, ale indicie to zkrátka je.... celý příspěvek >
Gabrovská se Bulharům povedla, 14.9.2016
Pamatuju se, jak jste před pár lety nenechal na Top Taste téměř niť suchou, nepodlehl jste taky náhodou globálnímu nanebevzetí této odrůdy? Abych tuto odrůdu trochu polidštil, tak zmíním fakt, že letošní pozdní mrazy můj Top taste odskákal suveréně... celý příspěvek >
Letní hruška na pálení, 14.9.2016
Inu každá hruška at už letní, nebo zimní je napřed tvrdá a tedy dobře lisovatelná a potom je měkká. Výjimky, které existují jsou třenba zimní odrůdy hrušek, které nevyzrají a nezměknou nikdy... Z letních odrůd vhodných na pálení bych doporučil... celý příspěvek >
Mac Intosh a Lobo, 13.9.2016
Inu tady je těžké poradit. Lobo mám na zahradě, v současnosti dozrává do sklizňové kvality. Jeho kvality uznávám, přestože to z mého pohledu není úplně stará odrůda a úplně originální chuť, ale to není vlastně ani Mac Intosh, ale americká odrůda... celý příspěvek >
Co to je za boule, 8.9.2016
No tak to Najbolea nebude, což takhle Císařovna Balkánu? To by byl pane objev...            Ing. Fidla
Nemohla by ta odrůda být Čačanská najbojlea?            Ing. Fidla
Nemyslím že se jedná o problém. Boule jsou zřejmě způsobeny genetickým založením odrůdy, podobně jako uz Blenheimské renety, popřípadě třeba i Wangenheimovy.            Ing. Fidla
Oullinská renglóda, 5.9.2016
No tyhle údaje o dozrávání, trvání sklizně, ze starých pomologií je nutno brát s rezervou, ted už neplatí, nakolik je tepleji...            Ing. Fidla
Oullinská renglóda, 5.9.2016
Máte pravdu, z fotky nemůžem poznat vše, proto jsem ty listy na fotce vůbec nehodnotil. Pro mě je nejzásadnější celkový dojem z odrůdy, ne jeden detail. A to co vídám jakožto Ouliskou je natolik podobné (nebo stejné) jako Ontario, že to odovídá... celý příspěvek >
Oullinská renglóda, 2.9.2016
Podle mého máte pane doktore Ontario a to dva stromy. Mohu se samozřejmě mýlit, ale pravá Oulinská je přeci jen odlišná o trochu více.. V každém případě je menší než Ontario! Tolik aspoň k Oulinské Petra z Pardubic. Je pravděpodobné že už... celý příspěvek >
Já mám Washington od známého, a je to dle mě rovněž Ontario, lidé si lto leckdy určí lecjak.. U Oulinské ovažuju prakticky za jistotu že se ve školkách množí slíva Ontario. Narazil jsem jednou na starý strom, který by moh být pravá Oulinská.... celý příspěvek >
Plody na fotkách patří samozřejmě odrůdě Ontario, to co vídávám ve školkách pod jmenovkou Oulinská, tak je tato odrůda, růst a listy má opravdu charakteristické. A že by Oulinská byla k nerozeznání podobná růstem, tvarem i chutí plodů? Odpovídat snad... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika