Příspěvky uživatele - 189.156

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení odrůdy jabloně, 5.10.2016
No kališní hlubší jamka, to na Lorda sedí, špičatější tvar plodu, kratší stopka a an doba zrání už nikoliv. Lord je dnes podzimní jablko a ani ze 400 m na Valašsku by už nebyl v bůhvijaké kondici... Navíc žlutou dužninu Lord tedy... celý příspěvek >
Určení odrůdy jabloně, 4.10.2016
P ro Dukát svědčí ta hodně sladká chut, žlutá dužnina i stáří stromu. Lord Lambourne určitě ne, nesedí barva dužniny, velikost stopky, celkový zjev.Lord má navíc zcela jiný tp konzistence než Dukát, který je typicky tvrdé, křupavé jablko... Kids... celý příspěvek >
Louise Bonne, 4.10.2016
Nechc aby to vypadalo že se navážím do práce botaniniků, sám se trochu za jednoho považuju... Chci říci že je hodně snadné nasbírat vzorky z 50 rostlin jestřábníků třeba, udělat rozbor DNA a popsat 10 nových druhů... MNohem těžší, ale i... celý příspěvek >
Louise Bonne, 4.10.2016
No jistě že nebyl, on je to totiž běh na dlouhou trať že a to je právě ta cesta... Ano, mám strach že mě nahradí UI, tedy umělá inteligence, přiznávám:) Přesto si opravdu nemyslím, že je nutno cpát tyto metody všude. Nechci působit nějakým... celý příspěvek >
Gala Mitchgla, 4.10.2016
Tady souhlas, jistě že Gala u nás dozraje do konzumní zralosti, ale bude mít pravou chuť? Původem je z Nového Zélandu, kde je ještě tepleji než v Tyrolsku.Víme že třeba Spartan v horších letech jíst jistě lze, ale aroma vycházející z Mac intoshe tam... celý příspěvek >
Určení odrůdy jabloně, 4.10.2016
Rubín určitě ne, přijde mi že by to snad mohl být Dukát, ale nemám tu odrůdu zcela zmáklou abych to řekl s nějakou jistotou. Vím že ji pěstoval Miloš Vysloužil, před tím než ji zavrhl, tak snad on by tuto mou domněnku mohl potvrdit, nebo naopak... celý příspěvek >
Louise Bonne, 4.10.2016
Podle mě je todle pouhá zkratka, tedy dostat se k cíli nejrychlejší možnou cestou. Jenže ono se říká, že nejen cíl je důležitý, ale i cesta, která k němu vede! Při opravdu kvalitní znalosti odrůd,(neříkám že je to můj případ) se dají potenciální... celý příspěvek >
Louise Bonne, 4.10.2016
Musím říci že se mi tato myšlenka ani trochu nelíbí, co by nám to přineslo? Byli bychom nějak obohaceni? Připomíná mi to myšlenku jisté skupiny lidí, kteří by chtěli aby byly staré odrůdy podrobeny rozboru sekvence DNA, aby se jako navždy do budoucna... celý příspěvek >
Louise Bonne, 4.10.2016
To co napsal pan Vysloužil v podstatě vysvětluje to, proč jsou staré odrůdy mnoha lidmi považované za méně chutné- málokdo je totiž zná! Když jim potom přinesete dobře vyzrálý plod odrůdy jež byla považována za velmi chutnou jsou překvaeni až... celý příspěvek >
Louise Bonne, 4.10.2016
No ale potom samozřejmě budou nejchutnější odrůdy nejvíce známé! Typický případ je Rubín, jeho chut přitom není ani tak výjimečně dobrá, jako spíše líbivá... To že Konference je semenáč Boscovy samozřejmě usuzuju pouze na základě podobnosti, jak... celý příspěvek >
Gala Mitchgla, 4.10.2016
No v jižním Tirolsku začíná sklizeň Galy začátkem srpna, takže s uzráním tu problém nebude. S dosažením ideální chuti a strupovitostí ale asi ano...            Ing. Fidla
Louise Bonne, 4.10.2016
Nemyslím si že Boscova je chúťově nejlepší ze všech existujících hrušní. Její aroma, ani jemnost a konzistence dužniny úplný Top není. Jsou ještě lepší a jemnější chuťovky. Je jasné že musíme zabrousit do starých sort hrušní.. Namátkou Napoleonova,... celý příspěvek >
Stará odrůda určení, 20.9.2016
Inu tak jistě že to nneí odrůda do malé zahrádky, Na druhou stranu si musíme uvědomit, o kolik stromů, které kdysi byly třeba volně v krajině jsme přišli. Možná se bavíme řádově o milionech. Pro tyto místa jsou tyto dlouhověké a nenáročné odrůdy... celý příspěvek >
Stará odrůda určení, 20.9.2016
No v podstatě jste to napsal, je to odrůda Maštalka... Samozřejmě se nejedná o žádnou stolní máslovku.. Odkud jste? Někde z Moravy předpokládám.. Mě tydle speciální odrůdy docela zajímají, jejich zpracovatelský význam je... celý příspěvek >
Pomoc s určením odrůdy, 20.9.2016
Omlouvám se za nedůvěru ve Vaši odbornost...            Ing. Fidla
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika