|
Kotel Medienka, 21.12.2012 Izolovat kotel je v pořádku kvůli tepelným ztrátám, ale izolovat měděné víko mě přijde nesmyslné. Víko by se mělo zvenku ochlazovat vzduchem, na vnitřní straně víka by se měly částečně ochlazovat páry a tím se zbavovat látek vroucích při vyšších... celý příspěvek > |
 |
Sušené švestky, povidla, 21.12.2012 Na sušení se mě nejvíc osvědčily velké jugoslávky. Vypeckované. Čerstvé nic moc, ale sušením se chuť zkoncentruje a jsou lepší než např. wajhamky. Navíc je této trnky i po usušení plná huba. Skladují se v plátěných pytlíkách u trámu na komoře -na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Destilační přístroj, 29.10.2012 Uvažoval jsem v teoretické rovině, jak je patrné z prvního příspěvku. Váš názor, že by měl být a není nejlepší začátek lutru je rozumný a přesvědčivý. Ale v knize se uvažuje, že ve vysokoprocentním kvasu líh dobře rozpustí a uvolní aromatické a... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 29.10.2012 Omlouvám se za zkomolení jména. Píšete že dojde ke kontaminaci lutrem ze zbytku kvasu. Ovšem v knize se píše, že vysokoprocentní kvas se pálí jen jedenkrát! Předpokládám tedy, že je to v praxi vyzkoušené, ba v knize tento postup dokonce chválí právě... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 29.10.2012 Pane Slosar, nad těmi mými nesmysly jste se moc nezamyslel. Já vím co se píše v knize, vy tady argumentujete kvanty cukru, ale já jasně píšu: bez cukru. Při mnou navrženém postupu není vysokoprocentního kvasu 100L, jedná se o normální kvas bez cukru.... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 25.10.2012 Onehdy jsem hloubal nad knihou Šmickel: Domácí výroba lihovin. U kapitoly o vysokoprocentním kvasu mne jako dobrého občana EU napadlo: "Jak to ojebat?".Napadlo mě toto: např. máme 100 litrů kvasu. 80 litrů vypálit, dostaneme cca 20 litrů lutru... celý příspěvek > |
 |
TopTaste?, 21.9.2012 Děkuji. To jsem chtěl vědět. Budu tedy sázet. |
 |
TopTaste?, 18.9.2012 Zajímalo by mě, jak drží na Toptaste stopka. Jestli po otřepání zůstane na trnce nebo na haluzi. |
 |
Za kolik prodat slivovici, 18.9.2012 Už jsem to koštoval - právě v Tvarožné Lhotě, a silně mě připomínala jak chutí tak i vůní hrušky. Přesto jsem si jednu oskorušu zasadil. Už se sice nedožiju užitku, ale člověk nemusí za svého života všechno sežrat. Třeba to budoucí generace využijí,... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 4.9.2012 Taky jsem zasadil několik Hanit a letos na ukázku byla jedna jediná trnka. Dojem byl ten, že dužnina připomíná chutí ringlu a slupka zas trnku. Doufám že se to zlepší. Průser by byl, kdyby mě tehdy prodali něco jiného. To už se mě taky stalo. Koupil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tophit, 4.9.2012 Zajímalo by mě, jak na této durancii drží stopky na plodech. To je to, co při sběru nejvíc zdržuje. DK |
 |
Popel na zahradu?, 22.6.2012 Pokácel jsem loni velký ořech, co se nehodilo na topení jsem spálil a popel rozhodil na podzim po oranici. Na jaře jsem zasel lucerku a ta tedy skoro neroste. Má hodně tmavozelenou barvu a výšku jen asi 10 cm. Jinde je světlá a 50 cm vysoká. Takže... celý příspěvek > |
 |
Zalozenie ovocnej aleje, 7.6.2012 Hlavně by to asi měly být vysokokmeny. Zákrsek dlouho nevydrží. A odrůdy odolné a prověřené časem, např. durancie, jadrnička,.. aby z toho byl nějaký užitek. |
 |
Škrábavost pálenky, 4.5.2012 Trnky sbírat zralé, bez stopek a čisté -nesmí být od blata. Jakmile se začne koláč v bečce potápět, tak neváhat a vyhodit ho ven. Při pálení zavčas skončit, aby se do slivovice nedostaly sajrajty, které se odpařují při vyšších teplotách. V knize se... celý příspěvek > |
 |
Sečení vysoké trávy a ucpávání chlazení jak proti tomu bojovat, 21.3.2012 Jak je navrchu na nádrži startování na 4 šrubech, tak pod 2 protější šruby přichytit pevný drát -např. šponovák na plot, nahoře do oblouku -výška cca 15 cm. Přes to celé včetně nádrže natáhnout střední díl babských kalhotových punčocháčů. Nohavice... celý příspěvek > |
 |