Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak se stříhají ovocné stromy?, 18.1.2015
Může se něco fiknout už teď, nebo je lepší počkat na březen? Může se fiknout, ale lepší je počkat na jaro. Ne že by to teď stromům (konkrétně jabloním) nějak extra ublížilo, ale na zahradě je teď bláto, počasí je nevlídné a odpoledne je brzy tma.... celý příspěvek >
Jaká odrůda je vhodná na sušení?, 8.1.2015
Jablka suším zásadne oloupaná, nakrájená kráječem k tomu určeným na dvanáctiny. Suším je na kachlových kamnech a radiátorech. Trvá to podle teploty topidla 1-3 dny. V tuto dobu suším hlavně Bohemie, které se tvarem či velikostí nehodily k uskladnění... celý příspěvek >
Průsvitné mě nikdy sušit nenapadlo, přitom by to možná šlo i na slunci, nevím. Přitom - ač se to nezdá -  kompot je z nich asi nejlepší. A nemusejí se ani loupat.
Nakládání masa - problém, 8.1.2015
Libové maso mi nevyplavává, tučné někdy ano, ale jen kousíček. Překládáním kusů to lze víceméně eliminovat.
Sušit se dají v podstatě všechna jablka. Někomu chutnají křížaly kyselejší, jinému sladší. Výhodnější jsou odrůdy s většími plody (dá to míň práce).
Nakládání masa - problém, 8.1.2015
Maso stačí natěsno natlačit k sobě. Žádné zatěžování deskou není třeba.
Pěstování plodových růží - pro sklizeň šípků na zpracování, 7.1.2015
To určitě ano. Obzvlášť budou-li chloupky louhovány 96%ním etanolem a užívány v množství větším než přiměřeném.
Drnovice 2014, 7.1.2015
To je problém nejen degustací, ale všech hodnocení obecně. Podobně bychom mohli rezignovat na bodové hodnocení třeba krasobruslařů a jednoduše zvolit pořadí podle toho, jak se porotci jeho výkon líbí. Ale to u většího množství vzorků či účastníků... celý příspěvek >
Švestkové víno, 6.1.2015
S přebytkem švestek si obvykle umíme poradit. Horší je to s drobným ovocem. Po 2 letech jsem o svátcích otevřel láhev vína z bílého rybízu a to mě chutí docela udivilo.Kamarádovi jsem to nabídl jako polosuchý výběr z hroznů málo známé odrůdy Tramín... celý příspěvek >
Vaše Nej 2014, 6.1.2015
Věřím že nepoznamená, Snad je na předčasné proudění mízy přeci jen dost brzo. I když, kdo ví, při takové zimě je všechno množné. P.s. U neurochirurga asi ne, spíš u neurologa.
Pěstování plodových růží - pro sklizeň šípků na zpracování, 6.1.2015
Údajně se plody nemají drtit, že chloupky mohou dělat neplechu v ledvinách?? Bože, to jsou nápady! Jak by se asi ty chloupky do ledvin dostaly? Kdyby měly škrábat v konečníku, to by se dalo pochopit, ale v ledvinách?
Pěstování plodových růží - pro sklizeň šípků na zpracování, 6.1.2015
...staří římané používali šípky jako lék proti vzteklině.Ale jestli úspěšně nevím. My jsme se učili, že vzteklina (rabies, lyssa) má 100%ní smrtelnost. Takže asi neúspěšně.
Vaše Nej 2014, 6.1.2015
A ty degenerativní změny na krční páteři, jak mi pravil kolega neurolog, je v diferenciální diagnóze příčina snad nejčastější. Operovat karpální tunel bez elektromyografie, která potvrdí zpomalení vedení vzruchu nervem právě v místě karpálního vazu,... celý příspěvek >
Repák + řepná pálenka, 6.1.2015
Asi to bude tím, že vnímám - alespoň v češtině - mezi slovy síť (net) a obchodní síť jistý sémantický rozdíl.
Drnovice 2013, 4.1.2015
Nojo, ale součástí každé soutěže je vyhlášení vítězů, jejich ocenění - finanční nebo třeba jen symbolické - diplomem, medailí.  Tyto atributy mají třeba degustace vín nebo destilátů, ale jablek nikoli. Kdyby měl pořadatel zájem o zpřístupnění... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika