 |
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Boskopské (koženáč) a boskopské červené, 11.3.2015 Boscoop je triploid a chuť se podle toho odvíjí. Většina triploidních odrůd přináší velké plody bez ohledu na přísun živin. V horší a méně vyhnojené půdě jsou plody stejně velké, akorát podstatně kyselejší. Zato trvanlivější. |  | Liberty, 8.3.2015 Moc nová není, určitě ji mám přes 10 let. Vypadá jak rezistentní Spartan, ale jeho chuti nedosahuje. Plody drobnější. |  |
|  | Mulcovanie, 5.3.2015 Asi se jedná pouze o obyčejné "myšičky".
Tak to máš štěstí. Drtivá většina hlodavců i u nás na zahradě jsou jen hraboši, ale bez pletiva se už jabloně vysazovat nedají. Co je ještě horší, hlodavci se naučili okusovat podnože a semenáčky ve... celý příspěvek > |  | Mulcovanie, 5.3.2015 No, je tu pár nepřesností. Jestli je ucholak opravdu škvor (podle slovníku ano), tak to žádný velký predátor není. Samotný kůrový mulč není příliš účinný, brzy proroste plevelem. Tam, kde se používá, se podkládá netkanou textilií. To pak brání... celý příspěvek > |  | Třešen Stela, 25.2.2015 Možná jste mohl zeptat už před rokem. Ponechal bych jen nejkolmější výhon, zvolil výšku, kde chcete korunku, a o kousek výš stromek zastřihl zpětným řezem do 2letého dřeva. |  | Výroba moštu, 24.2.2015 Když si najdete tabulky obsahu vitamínů v ovoci, zjistíte, že 100g jablek obsahuje jen 6mg C vitaminu, což je 1/10 DDD (doporučené denní dávky). Je to spolu s hruškami nejméně. Víc mají i švestky a třešně. O rybízu, angreštu, jahodách nemluvě. Nechci... celý příspěvek > |  | Jiná podnož než myrobalán, 24.2.2015 Odkornit kůly (tak jako dřevěným sloupkům moc nefandím), má smysl, ale ne kvůli kůrovci. I kdybyste kůrovce (lýkožrouta smrkového) do sadu přilákal, na ovocné stromy beztak nepřeleze. Ale odkorněné kůly lépe vysychají a dají se naimpregnovat. |  | Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 24.2.2015 Je to levné, prakticky věčné a dobře se s tím pracuje.
Úplně levné to není, ale pro komposter asi opravdu nejlepší materiál. Kždopádně se vyplatí investovat i do nerezového spojovacího materiálu |  | Staré stromy s rakovinou, 24.2.2015 Já tedy pana S.P.,CH nelituji, dokonce s ním souhlasím, že řez není žádný všelék. Jiná situace je v zahrádkářské kolonii, kde je udržovaná půda (skutečně často spíš přehnojená), stromy jsou relativně mladé a jedinou jejich vadou je chybějící nebo... celý příspěvek > |  | Staré pomologické příručky, 24.2.2015 Ono to není tím, že by pan Vaněk byl vynálezcem správného pěstování a řezu, ale my prostě starší knihy nemáme k dispozici. Je běžné, a to nejen v ovocnářství, že nové knihy vnikají z velké části opisováním starých. Publikace od starších českých... celý příspěvek > |  |
|  | Výroba moštu, 24.2.2015 Mluvit dnes o kurdějích je stejně mimo, jako třeba tvrdit, že nebudou-li děti pít mléko, dostanou kwashiorkor (hubení černoušci s bříškem) a bez rybího tuku budou mít křivici.
Šťáva z jablek je jistě zdravá, ale ne kvůli vitamínu... celý příspěvek > |  | Červený rybíz Karlštejnský úrodný - máte někdo?, 23.2.2015 Proč si ho nenařízkujete? Červený rybíz není angrešt, zakořeňuje snadno. |  | Barevné strakaté fazole, 23.2.2015 To indiánské léto jsme pěstovali ještě předloni, nazývali jsme je čočkofazole. Chutnají moc dobře, ale každoroční stavění konstrukce mě přestalo bavit. Kdyby esxistovaly v keříčkové formě, hned bych je bral.
|  | Jarní množení broskvoní, 23.2.2015 Mně se jarní štěpovánín broskvoní nikdy neujmulo, ale zkusil jsem to jen párkrát. Víc bych asi věřil chipování. |  | Jahnacina aby vonala, 22.2.2015 Milá paní, vy to popisujete tak, jakoby nikdo z fóra jehněčí v životě nejedl. Znám lidi, kteří nevezmou do úst maso kuřete, ale kvůli tomu nebudu tvrdit, že zapáchá. Možná Vám na těch jehněčích dnech skutečně nabídli starého kozla. |  |
 |
|
|
|