|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Cena zveriny, 18.8.2015 Mohl byste dotaz formulovat tak, aby mu bylo rozumět? V čem vidíte cenový rozdíl? |  | Lipnická švestka, 18.8.2015 Tak Malvazinka není zrovna příklad enormně sladké slivoně, ale to je spíš výjimka. Problém je, že lidé zvyklí na Domácí švestku jsou zvyklí, že modrá = zralá. To u většiny pološvestek, včetně balkánských a německých neplatí. Jistěže,... celý příspěvek > |  |
|  | Mladá Valjevka - neplodí, 17.8.2015 Bez důkladného řezu na jaře metrové přírůstky nenarostou., Když na 1-2 roky přestanete řezat, strom vykvete a zaplodí. V dalších letech můžete zpětným řezem korunu upravit. Některé švestky vstupují do plodnosti skutečně pozdě (Domácí, Těchobuzická),... celý příspěvek > |  | Zplanění špendlíku, 17.8.2015 Tak to bude trochu jinak. Ke zplanění by mohlo dojít jedině tak, že by stromek odumřel včetně kmínku a od kořenů vyrazila planá podnož. Jestli Vám hlouběji zasazený stromek normálně obrazil, tak může mít problém s růstem, plodností, ale plodit musí... celý příspěvek > |  | Zaschlé plody kanadských borůvek, 17.8.2015 Nepomohlo ani zalievanie
Pomohlo by, ale muselo by té vody být víc. Já jsem letos taky borůvky obětoval a raději zalil okurky. |  | Velkoplodý myrobalán jako podnož?, 16.8.2015 Krátce po vyplivnutí pecek. |  | Dr. Hartmann, 16.8.2015 Ano, vidíte, pár jich tam mají. Už několik let. Akorát jsem je neviděl nikde prodávat.
|  | Jak pestovat cesnek z pacibulek?, 24.7.2015 Jarní Prim nebo Karel IV, zase pouze na jaře.
Já jsem to nevěděl, a tak jsem vysadil Karla IV. na podzim spolu s ostatními. Letošní sklizeň výborná, palice kvalitní. Asi to jde i tak. |  | Jak si stojí rané švestky?, 24.7.2015 Opál s Katinkou se u nás zralostí částečně překrývají, takže je mám možnost porovnat. Opál je v plné zralosti sladší a šťavnatější, Katinka má pevnější a lepší konzistenci dužiny a chuťově se víc podobá pravé švestce. Povidla (lekvár) z Opálu byly... celý příspěvek > |  | Rezistentní višně v České republice, 24.7.2015 To mě právě zarazilo, že pro ty brzdící mezištěpy se používá kromě Morely pozdní a Morelenfeuer i Köröšská.
Každá, i ta nejbujnější višeň (i Köröšská) roste slaběji než ptáčnice a většina třešní, takže je použitelná. Vložka slabě rostoucí Morelly... celý příspěvek > |  |
|  | Jak si stojí rané švestky?, 24.7.2015 Katinka u nás teprve zamodrává, násada ve veliká - v řádu q. Na listech jsou výrazné známky PPV, uvidím, jestli plody budou čisté jako doposud.
Co se týče růstu Chrudimské, ta v prvních letech roste bujně a tvoří silné letorosty. Jak se rozplodí,... celý příspěvek > |  | Škůdce na broskvoni, 20.7.2015 Na tu vosičku jste, prosím, přišel jak? |  | Juna, 9.7.2015 Podle prvního obrázku je vidno, že jde o kontejnerovanou sazenici, která roste 1. sezónu, takže plody jsou úspěchem pěstitele i školkaře, který dodal rostlinu v prvotřídní kvalitě. Na chuť Juny jsem opravdu zvědavý, Herman svým aromatem se mnou... celý příspěvek > |  | Hořká pihovitost, 9.7.2015 Můžete přidat pár kapek solné (chlorovodíkové) kyseliny. |  | Výmladky švestek, 9.7.2015 Záleží na tom, je-li Vaše zničená švestka pravokořená. Pokud není (a drtivá většina kupovaných švestek není a ani před 15 lety nebyla), pak je kořenovým výmladkem pouze podnož. Což je pro zachování odrůdy bezcenné. |  |
 |
|
|
|