 |
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Moštovací sada (drtič a lis jablek) k zapujčení, 1.9.2015 Parní odšťavňovač sice odšťavní cokoli, ale na jádrové ovoce se nepoužívá.
1. Obvykle je jablek a hrušek tolik, že jeden hrnec by nic neřešil
2. Šťáva je naředěna vodou z páry. To u bobulového ovoce nevadí (beztak se musí ředit), u jablečného... celý příspěvek > |  | O co ještě doplnit seznam odrůd?, 1.9.2015 Když mrazíky přejdou v době, kdy Presenta ještě nebude zralá, tak to slivovičce vadit asi bude. |  |
|  | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 1.9.2015 Nezlobte se, ale na 5-10 vyrytých stromků ročně si speciální nástroj pořizovat nebudu, i kdyby na trhu byl. Obzvlášť, když na to bohatě stačí nástroj s kovovou násadou, který mi dobře slouží i k rytí. Řezat bradavici gamanožem bych si netroufl, ale... celý příspěvek > |  | Zlomená jabloň, 25.8.2015 Materiál není důležitý, když se po srůst včas odstraní. Pokud jste stromek dobře znehybnil a zůstala 1/3 pletiv kmínku neporušená, zahojí se. Růst bude dočasně slabší. |  | Carpatin, 25.8.2015 Carpatin ani letos nezklamal. Velké plody, harmonická sladká chuť. Kvalitní pokračovatel Čačanské rané. |  | Jubileum, 24.8.2015 Ve vyšších polohách se viru PPV tolik nedaří. Ve starší literatuře bylo dokonce psáno, že v polohách nad 600m n.m. se nevyskytuje vůbec. Což asi úplně neplatí, přesto jsou tam projevy mírnější.
|  | Náhrada za Idared, 21.8.2015 Karmína, Jonalord, Sirius, Opál, Admirál,... |  | Nadejny nahodny semenac - postup, 20.8.2015 Podobné jablko mi podrostlo ze semenné podnože. Zraje na přelomu srpna a září, plody jsou velké a chuť výrazně - až hruškově - sladká, bez kyselin. Nazval jsem je pro podobu se žňovkou Průsvitné podzimní. |  | Bohemia nepřekonaná, 20.8.2015 Řekl bych, že většina účastníků fóra nejsou ovocnáři. Chodí do práce (nemyslím tím do sadu), mají rodiny, jezdí na dovolené, na služební cesty, mají další koníčky, sportují, často v místě zahrady ani nebydlí. I oni si chtějí vypěstovat vlastní ovoce.... celý příspěvek > |  | Sloupky z kamene, 20.8.2015 ...vzniklá rez na výztuži postupně trhá beton v okolí
Nevím, nejsem odborník, ale pokud by tato věta platila, popíralo by to smysl železobetonu. Myslím, že pokud budou kameny spojovány cementopískovou směsí, nemůže železná armatura sloupku... celý příspěvek > |  |
|  | Jiskra vína, 20.8.2015 Rybíz jako jediná surovina má dostatek kyselin. Ostatní suroviny vyžadují okyselení. Je možné, že přidaná k. citronová buďto nebyla nebo se procesem kvašení odbourala. Že došlo ke špatnému kvašení (mléčné, slizové, propionové?) je dost... celý příspěvek > |  | Hrušeň, roubování srpen, 20.8.2015 Tak, jak píše Mimmo, udělat to můžete, ale smysl to nemá. Nic tím neurychlíte, navíc úspěšnost bude patrně nižší. Letorosty - rouby - v tuto dobu již v růstu nejsou, v tom problém není. Při jarním roubování nemusíte odebírat rouby v předstihu,... celý příspěvek > |  | Dozravani broskvoni v nasich koncinach, 20.8.2015 Sever a jih nehraje v našich zeměpisných šířkách žádný vliv, rozdíl v délce dne taky ne. Jediné, co má význam, je nadmořská výška a možná ještě větší mikroklimatické podmínky konkrétního stanoviště. V Čechách tečou řeky převážně od jihu na... celý příspěvek > |  | Letosni opozdeni peckovin, 20.8.2015 Dá se říci, že ano. Liší se to u ovocných druhů i konkrétních odrůd. Například Redhaveny dozrávají až nyní, o zpoždění Černošické švestky jsem psal. Každopádně horký červenec i srpen nic neurychlily a červnové zpoždění ani nedohnaly. Ryybízů,... celý příspěvek > |  | Lipnická švestka, 18.8.2015 Co si budem vykládat. rostoucí popularita slivoní stojí a padá s popularitou slivovice a kvalita odrůdy je do začné míry dána vhodností k pálení. Málokdo projí dva metráky švestek zasyrova, na koláčích a v knedlících, takže důvod je jasný. Když chci... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|