Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rucni nuzky Bahco, 10.2.2016
Vůbec nechci ty nůžky shazovat, skutečně jsem s nimi nepracoval a docela mě  zaujaly. Například na odstranění předčasného obrostu z nařezaných prutů košíkářské vrby nebo na řez vlků by mohly být ideální. Ale to video - jinak velmi zdařilé - je... celý příspěvek >
Jak ořezat třešeň bez terminálu?, 10.2.2016
Nechci zpochybňovat, že správný termín řezu peckovin je v květu, příp. u třešní po sklizni. Chci jen říci, že některé práce v jiný termín udělat nejdou (třeba roubování za kůru), ale "optimalizující" řez nám nedodržení ideální doby obvykle... celý příspěvek >
Odolná pološvestka Tophit, 10.2.2016
Topgiganty jsou u nás rozhodně chutnější, taky maji větší plody. A přitom Tophit není žádný drobek.
Jistě, pokud někdo udělá z klasických nůžek žvejkačky, tak je neumí používat. To se stává. Jinak velmi sugestivní video. Autor vlastně neřekne, které nůžky jsou lepší a přesto přesvědčí každého diváka.
Aha, už chápu. Nůžky umožní odstřihnout tenší výhon na kroužek bez jakéhokoli pahýlu (k podobnému účelu používají bonsajisté konkávní kleště). To může být docela užitečný nástroj, ale cena je dost vysoká.
Hrušeň - odrůda, 10.2.2016
Amfora?
Planá višeň, 9.2.2016
Ještě mě napadá jedna věc.  Píšete, že višně jsou chuťově neupotřebitelné. Je možné, že se jedná o pravokořennou odrůdu (např. Ostheimská), jejíž plody jsou jinak dobré (jistě, višně - kyselky jsou kyselejší). V kamenitém jílovitém... celý příspěvek >
Řez révy, 8.2.2016
Měděný drát sice vydrží naopak déle, ale  dávat jej na vinohrad bych neradil. Jeho pevnost oproti ocelovému je mnohem menší, cena násobná. V místě kontaktu s pozinkovanými součástmi sloupků budou oba kovy korodovat kvůli elektrickému článku. Ale... celý příspěvek >
Proč mi nechytají víčka?, 4.2.2016
Důležité je mezi víčko a pružinu vložit ten nerezový kulatý plech - víčko se neotlačí pružinou a chytnou prakticky všechny.
Proč mi nechytají víčka?, 4.2.2016
Máte pravdu, Už asi 4 měsíce jsem nezavařoval, nic se mi v zimě neurodilo. K víčkům používám přítlačná "nadvíčka" a plechové pružiny. Zavařovací hlavu deformující okraje víček jsem zahodil. Do hrnce se vejde 24 sklenic o obsahu 0,7l. Nechytne... celý příspěvek >
Nepodařené uzení, 3.2.2016
Pokud ano, tak udit teplým kouřem a zavčas zkonzumovat.
Jsou to rozdílné odrůdy?, 3.2.2016
Obvykle se pod názvem Malináč nebo Malinové prodává Malinové hornokrajské. Plody M. holovouského jsou kvalitnější, ale chutí připomínají Jonathan. Necméně hornokrajské je populárnější - asi proto, že plody jsou vzhledem i chutí originální, těžko... celý příspěvek >
Vrúble, 3.2.2016
Času je dost. Ale máte-li slabounké rouby peckovin, jejich údržnost je vždycky problematická. V lednici, ve sklepě, venku, v zemi. Jedinou šancí je včasné naroubování. Na jabloně bych nespěchal.
Vynosnost sliviek, 3.2.2016
Pozemek je jen jeden a rozdíl v úrodě - pravda - obrovský. Jak říkáte - zasadit a čekat. Možná mezi tím stříhat, stříkat, zalévat, hnojit, řezat, zase stříkat, hrabat, mulčovat, otrhat, prořezat, přihnojit, pomodlit...
Heliodor, 3.2.2016
Myslím, že jde o chybu malých čísel - je to úroda z čerstvě zasazených či naroubovaných odrůd. Můj klasický názor -hvězdné odrůdy se mezi sebou liší jen málo.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika