|
100 oktanový benzín do pily a křovináku, 29.12.2015 Pane PP, děláte z toho téměř válku. Vám přidření nehrozí. Jednak z dřívějších příspěvků je známo, že používáte oleje malinko víc (cca 1:45) a za druhé, že nevrkáte. K tomu všemu asi nemáte místo středního či lehkého trojzubu ten trojzub těžký (např... celý příspěvek > |
 |
Roubovani Durancie na Althanovu, 29.12.2015 To nevím, nezkoušel jsem to. Navíc mrazáky v domácnostech jsou nastaveny na konzervaci potravin a nikoliv rozmnožovacího materiálu. Svou roli hraje nejen hloubka zmražení (tedy třeba -14°C), ale i průběh změny teploty při zmrazování a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
100 oktanový benzín do pily a křovináku, 29.12.2015 Pokud jsem si všimnul, tak u křoviňáku je odstředivá spojka a nikoliv volnoběžka. To znamená, že dokud otáčky hřídele neklesnou pod horní mez hystereze spínacích otáček, tak těžký kotouč táhne. Strunovka je lehká, ta jde poslušně za plynem. Takže... celý příspěvek > |
 |
Roubovani Durancie na Althanovu, 28.12.2015 Pokud v krechtu dosáhnete stabilní teplotu nad 5°C, musíte mít rouby ošetřené fungicidem.
Naopak, pokud v trubce klesne/stoupne pomalu v rozpětí -5°C až +5°C a vlhkost bude kolem 60-70% r.v. budete na tom velmi dobře. |
 |
100 oktanový benzín do pily a křovináku, 28.12.2015 Možná nemáte pravdu. Pokud jde pila více do otáček s menším množstvím benzínu, vezme si více vzduchu a vznikne chudá směs - a na tomto v servise postavili zamítnutí reklamace. Protože host - xxx.xxx.32.134 uvádí jinou zančku pily, než pro které už... celý příspěvek > |
 |
Co vydrzi zimovani v uplne tme?, 26.6.2015 Jiřinky, kana, kala, .... hlízy v zimě nepotřebují světlo.
|
 |
Rozlomená Čacanská lepotica, 24.6.2015 Rád bych byl optimista jeko Vy, ale neviděl jsem stav koruny. Protože nevím, jestli se v koruně neopakuje záludnost z detailu, tak jsem radši pesimista s pouhými 10 roky. Ano, není problém aby při ideální péči překonal strom toto "škobrtnutí" s... celý příspěvek > |
 |
Kafe v půdě, 25.5.2015 a kde seženu plná kolečka (fůriky) podrvených vaječných škrupín? |
 |
Vari DSK 317: nepřesné řazení, 13.4.2015 V češtině pojezd a v angličtině si mohli konstruktéři vybrat ze slov "quick, prompt, swift a rapid". V němčině a francouštině je "Prompt" také platným synonymem. Protože "R" se přednostně používá pro Revers, tak nejlepší volbou je opravdu "P".
|
 |
Vari DSK 317: nepřesné řazení, 13.4.2015 Nevím jak J.F.K, ale já ty značky na převodovce beru jako návod k použití. Kdy ž přijdu po zimě ke stroji, nehledám papírový návod, ale zopáknu si to pohledem z boku a pak když už mám nastartovaný motor, tak se tam nepotřebuji dívat stejne jako u... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Briggs industral - svetlo, 5.3.2015 15W v LEDkách - to je spíše denní svícení + obrysovky |
 |
Vari - Motor, 5.3.2015 dík za informaci... povídal jsem ty pohádky, co mi povídal servisák k motoru, co jsem dostal "zadarmo" a dělá ty výbrusy "výměnou". myslel jsem protože na to nemá stroje ale ono to bude tím, že nemá...
a já to papouškoval. Pozitivní je, že teď... celý příspěvek > |
 |
Vari převodovka DSK 317, 4.3.2015 hmm, tak jsem kouknul do servisních manuálů a ejhle - k výměně O kroužku stačí kleště na demontáž segerovky, šroubovák č.3 a rysjehla! Pokud ovšem chcete vizuelně zkontrolovat. jestli osička řazení nemá důlkovou korozi v místě O kroužku, pak musíte... celý příspěvek > |
 |
Můžu zapěstovat z vedlejší větve terminál?, 4.3.2015 ano, nyní říznete hodně hluboko, ale kořeny zůstanou stejné = budou dostatečně zásobovat stromek pro nadprůměrné přírůstky v roce po provedeném řezu. Pokud větve nezaštípnete nezastříhnete v létě, narostou rovné a dlouhé. Pokud do nich v létě šáhnete... celý příspěvek > |
 |
Můžu zapěstovat z vedlejší větve terminál?, 4.3.2015 Prodloužení nemusíte udělat hned, asimilační plocha spodního patra se hodí a i rány po odstranění čtyřletých větví se velmi rychle hojí. Takže na to máte 3 roky čas. Jako kluk jsem byl rád, že spodní patro táta nechal v 60 cm a druhé bylo a je cca v... celý příspěvek > |
 |