|
Roubování, 1.6.2018 Pravda, netrvám ale myslel jsem si, že by to v tom poli staré odrůdě na jaderničkové podnoži tak nějak lépe slušelo. |
 |
Roubování, 1.6.2018 Prosím zdejší odborníky o radu. Jakou starou odrůdu naroubovat na jaderničkovou podnož. Jaderničku a Bláhovu renetu už zaroubovanou mám. Podnož je zasazena na okraji našeho pole, jabloně jsou vysazeny 14 m od sebe. Předpokládám, že z nich za 50 let... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za škůdce?, 1.6.2018 Mšice postříkat přípravkem na žravý a savý hmyz. Já používám ještě zbytky Calypsa. V drogerii Vám určitě poradí. Ale takto napadené konce větviček bych ostříhal a spálil i s mravenci. Problém bude asi ve velikosti hrušně, počítám, že bude tak 8 m... celý příspěvek > |
 |
Test letošního jara, 1.6.2018 Trochu odbočím od tématu a chci se zeptat čím pohnojit ovocné stromy, nejen švestky, aby lépe kvetly. Předem dík za radu či rady. |
 |
Lipnická švestka, 11.5.2018 Dva stromky Lipnické jsem zasadi loni najaře. Pro stromky jsem byl osobně v Lipníkua a na jedné z nich je už plůdek. |
 |
Lipnická švestka, 7.5.2018 Hanitu jsem zasadil v r. 2017 - podzim a teď měla dva květy. Některé odrůdy nastupují do plodnosti trochu později ale po třech letech by měla kvést i Lipnická. Zkuste přihnojit draslíkem nebo jiným hnojivem na květ. Nehnojte dusíkem. |
 |
Lipnická švestka, 24.4.2018 Lipnické letos krásně kvetou, loni bylo pár plodů. |
 |
Lipnická švestka, 23.2.2018 Durancie dozraje i ve vyšší nadmořské výšce než je 500 m. |
 |
Smolenka - šemendzia, 27.12.2017 Muškatelky šedou a letní prodává Radim Pešek v Bojkovicích. |
 |
Dušičková - legenda nebo skutečnost, 3.11.2017 Stando, nenechej se přemlouvat, jak je na tom letos Dušičková. |
 |
|
 |
Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej, 6.9.2017 A jak je na tom Jajo s monilií? |
 |
Slivoň President, 6.9.2017 Přesně tak, až na tu hnilobu plodů. |
 |
Lipnická nebo kryštálový cukor?, 23.8.2017 Já bych si tipnul, že byl stromek zasazen způsobem "odhrň drn trávníku a zastrč stromek". Možná by stačilo přihnojit starším uleželým hnojem. |
 |
Lipnická nebo kryštálový cukor?, 21.8.2017 S lipnickou zatím žádný problém, od výsadby každý rok přirůstají cca 60 cm a letos první plody. Bohužel jen cukr, chuti v ní moc není. |
 |
Slivoně 2017, 21.8.2017 Pět včelstev je u sousedů cca 200 m. Dalších 10 včelstev cca 500m, Stanlej pomalu odchází na monilii a tak uvažuji o vhodné náhradě jako opylovči. |
 |