|
Pavlonie plstnatá, 29.4.2016 Já jsem měl semena z internetu a bylo téměř neviditelné chmýří s drobnou černou tečkou. Roste to úplně příšerně rychle, první rok ze semene asi 50cm, druhý rok na jaře vyrostly první listy a zmrzla, pak ze země vyrazil nový výhon a na podzim již přes... celý příspěvek > |
 |
Jak zlepšit těžkou půdu?, 8.1.2016 Taky jsem hledal a zkoušel několik způsobů. Osvědčil jsem mi tento zprůsob - objednání haldy písku, haldy kůry + jsem měl kopičku pilin. Kůru přes zahradní drtič na úplně drobné kousky. Udělal jsem vrstvu 10-15cm piliny+kůra+písek a zapracoval... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hokaido - z vlastních semen, 4.1.2016 U hokaida mi dvě sezóny po sobě vyrostla úpně jiná rostlina. Z vlastních semen 1 z 6 rostlin byla jednou něco jako zelená verze ale úpně jiná chuť (nedobrá) i jiný tvar listů a loni úplný blábol - nějaká tykev (1 asi z 10 sazenic), vyhodil jsem.... celý příspěvek > |
 |
Které rostliny v květu výrazně silně voní?, 7.12.2015 Já cítím od sousedů šeřík a hlavně motýlí keř: Komule Davidova - Buddleia davidii |
 |
Pepíno Gold žije, 24.7.2015 Tak jsem letos zkusil také pepíno, koupil jsem rizky na internetu 12+4 zdarma. 4 ks rodiče, 4 ks kolega v práci, 4 ks bratr, 4 ks já. Jediní rodiče maji 2 plody. Jinak nikdo nic a pěstování dle návodu. Docela mě to pepino zklamalo. |
 |
Co s hadicami kvapkovej zavlahy v zime?, 24.7.2015 Na stejnou otázku mi výrobce odpoveděl že stačí vypustit, že ji má takto již 10 let bez problémů. |
 |
Popínavka do stínu, 9.4.2015 Co takhle Akébie pětičetná ta je do polostínu a ještě by to mohla mít plody kdyby byly 2 druhy :-) |
 |
Mrazuvzdorné, husté stálezelené listnaté keře na živý plot, 20.1.2015 V Praze bych doporučil také bambus. Krásně zelený celý rok.
|
 |
Je to šarka?, 17.6.2014 Díky za informace, podle všeho je to skutečně šarka, strom zlikviduji. Doufám že se nemoc neobjeví na ostatních stromech. |
 |