|
Opál, 28.7.2014 Malvazinku musí hodnotit jiní. Soused mně kdysi přinesl na ochutnání jeden velký plod Malvazinky a ten byl velmi kvalitní. Stěžoval si ovšem, že mu strom skoro neplodí. Jindy jsem jedl zase malé Malvazinky z hodně zaplozeného stromu a ty... celý příspěvek > |
 |
Jubileum, 28.7.2014  Jubileum přešlo ze zelené barvy do žluté a nebude trvat dlouho a nabere i růžovo fialové odstíny. Já bych její chuť spíše zařadil do sortimentu asijských slivoní. Nedá se říci, že je to chuť renglódová, alespoň podle mě. Je to příjemné zpestření... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Opál, 28.7.2014 Opál se šlechtitelům povedl, viďte. Při výpadku meruněk, či broskví se v tuto dobu velice hodí. Oullinská renglóda dala dobrého potomka. Protože je zralý dříve, než ona, tak si myslím, že dosti pěstitelů, jako třeba Vy, budete Opálem už přesycený a... celý příspěvek > |
 |
Čačanská lepotica, 28.7.2014 Také se tolik těšíte na Čačanskou lepotici? Jak je vidět, tak v obchodech se již objevila a je klasicky prozelenalá, jako vždy. Takovou ji mám i já na stromě. Pro mě zralá ještě není. Některé poškozené a předčasně zralé plody byly chuťově výborné.... celý příspěvek > |
 |
Čačanská raná, 28.7.2014 Blahopřeji k bohaté úrodě Čačanské rané. To se u této odrůdy tak často nevidí. Nemyslím, že po jedné větší úrodě strom "odejde". Spíše nebudou plody v příštím roce, nebo jich bude méně. Místy je dost velké sucho, takže to chtělo zavlažovat. Zvláště... celý příspěvek > |
 |
Orangered, 27.7.2014 Díky, pane Stano, za pěkné zhodnocení Vašich odrůd. Vesprima i Vestar by jistě stály za vyzkoušení. Dříve jsem sháněl mnohem víc Vesprimu, než Vehardu a to podle jakého si výborného hodnocení chuti Vesprimy. Ovšem plody Vehardy překvapují výrazně... celý příspěvek > |
 |
Kdy dozrává Kioto?, 27.7.2014 Malou pecku považuji taky za přínos. I Orangered má takto zakulacenou, menší pecku. Alespoň u těch pár prvních plodů tomu tak bylo. Kioto bych si už dal, škoda, že je stále tvrdé a kyselé. |
 |
Kdy dozrává Kioto?, 27.7.2014  Jak jste na tom s Kiotem, vážení přátelé? Mně stále ne a ne dozrát.
|
 |
Opál, 27.7.2014  Nezapomeňte na povedený Opál, vážení přátelé. Je to chutná, raná slíva s renglódovou chutí. Měl jsem bohužel na stromku jen 6 plodů takže nabízím jen různé úhly pohledu dvou z nich. Pochlubte se Vy s bohatou úrodou... celý příspěvek > |
 |
Čačanská raná, 27.7.2014 Čačanská raná je už snězená. Velké plody nezklamaly v chuti ani letos. Pro mě nejvýraznější švestková chuť u takto rané červencové odrůdy. Byly i příjemně sladké a i kapku přezrálé byly dosti chutné. Osobně mi chutnaly více než první zralé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
TopTaste?, 27.7.2014  Srdečně zdravím. Při pohledu na vybarvující se plody Toptaste si opět nemohu pomoci a dovolím si tentokrát prohlásit, že tuto odrůdu považuji za nejperspektivnější odrůdu posledních let. Proč? Protože se jedná o pravou švestku (Blažek,... celý příspěvek > |
 |