Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slivoň President, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Už nyní bylo třeba ze stromu odstranit větší množství plodů, které podlehly moniliové hnilobě. Ovšem více bylo těch sousedních - chycených jen nepatrně. Obaleč řádí zřejmě velmi silně a poškozuje plody, které pak podléhají tomuto škodlivému... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Krásné, zdravé plody, pane Mikeši. Moje Hanity jsou v blízkosti šárkou postižené Vlašky. Příznaky mají na listech a na jaře se objevila hrbolatost i na malých plodech, které se ale časem "vyhladily". Je možné, že i po odstranění Vlašky nějaké... celý příspěvek >
Jubileum, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Neměl jsem v úmyslu odradit od pěstování Jubilea ani pana PP, ani pana J.R.. Můj stromek Jubilea ukázal pravděpodobné příznaky šarky, či jiné virové choroby už záhy po výsadbě, takže si myslím, že jsem ho nakažený už koupil. Pokud to tedy příznaky... celý příspěvek >
Toptaste, 19.8.2014 Obsahuje fotku
Více jak 24 hodin po utržení jsou vyobrazené plody sice hůře oddělitelné od pecky, ovšem jejich chuť je prakticky výborná. Dužnina je šťavnatá, s ostřejší, chutí, avšak již s dobře rozleželými cukry, vysoce plná, silně koncentrovaná, "totálně... celý příspěvek >
Topking, 19.8.2014 Obsahuje fotku
Topking je sice stále ještě o něco kyselejší, ovšem už teď se zdá, že má uvnitř dobré švestkové aroma. Zřejmě také jeden s povedenějších "topů", jak už psali i předřečníci. A zase u toho je Čačanská najbolja . U Topgigantu také, ale tam i jinde... celý příspěvek >
Toptaste, 19.8.2014 Obsahuje fotku
Atraktivní plody Toptaste dozrávají. Pár jsem jich před týdnem otrhal, ovšem byly ještě příliš kyselé a ani po uležení se situace nezměnila. Byly ovšem dobře odlučitelné od pecky. Tato odlučitelnost se postupem času, tak jako každý rok, zhoršuje. V... celý příspěvek >
Topfive, 19.8.2014
Mám názor je že Topfive by mohlo dozrieť do potrebnej kvality aj v strednej polohe... Určitě dozraje, ale po zkušenostech třeba s Čačanskou lepoticí to může být v různé kvalitě. Milanův Topfive jsem ochutnával postupně v několika dnech. Má dobrou... celý příspěvek >
Velkopavlovicka, 28.7.2014 Obsahuje fotku
Tak o takovéhle úrodě VP se mně může v posledních letech jen zdát. Letos bylo jen pár plodů. Faktem zůstává, že se stále jedná o nejchutnější meruňku, alespoň si to myslím.
Topfive, 28.7.2014
To máš teda nádherné Topfive, Milane. Úžasně atraktivní plody. Daly by se porovnat třeba s populární Čačanskou lepoticí? Myslím z hlediska kvality. Plusový je fakt, že by Topfive měl zrát dříve.
Vystava marhul a broskyn, 28.7.2014
Paráda, Milane. Ne, že bych hned letěl na každou výstavu, jak mně tady podsouvá Zdenek a případně zase platil zbytečné pokuty za rychlost, ale ta koštovačka by určitě marná nebyla. Na štítku u odrůdy Telura je chybně uvedena doba zrání. Nemá tam... celý příspěvek >
Vlaška končí, 28.7.2014
To je krásná vesnická idyla, Jendo. Nikde žádné paneláky, či bytovky, to je relax. Určitě bys neměnil. Tvoje Vlašky i proto zase rád vidím. Ta moje zavirovaná už shazuje delší čas drobné plody, buď díky šárce, nebo suchu. Větších plodů je i... celý příspěvek >
Skoré slivoně, 28.7.2014
Opál je, jak je vidět, úžasně úrodná odrůda. Černošická je pro mě velká neznámá. Některé Katinky mám také větší než obvykle. Dalo by se říci až nebývale velké. Chuť ale není mimořádná. Mdlejší, nevýrazná. Čačanská raná byla lepší a těším se na tu... celý příspěvek >
Odrůdy meruněk, 28.7.2014
Tady zrála Leskora v normálním termínu a to začátkem července. Bylo to nejspíš díky chladnějšímu červnu. Radka byla vybarvená už kolem poloviny června, ale zralá byla až koncem měsíce. Tyto rané odrůdy meruněk sice na sobě pár stroupků vždy mají a... celý příspěvek >
Royalvee, 28.7.2014 Obsahuje fotku
U mě to letos s broskvemi zatím není nic moc. Kvůli nedostatku těch raných jsem nechal zbytečně mnoho plodů na Favoritě Morettini 3 a kvalita byla jen uspokojivá. Odrůda díky tomu nemohla předvést svoji parádní chuť. Fenix nestál za nic a nově... celý příspěvek >
Opál, 28.7.2014
Přesně tak, Stando. Období optimální zralosti Oullinské je krátké, rychle přezrává a hnije. Naopak Opál je v tomto ohledu pro zahrádkáře ideální, protože zraje postupně a myslím, že ani tolik nehnije a je chutný v různých fázích zralosti. S pevnější... celý příspěvek >
Další diskuze:  818283  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika