Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dolanka, 14.9.2014
I když se v Německu snaží sebevíc, tak Domácí švestku nemůže nic nahradit. Chuť má prostě dokonalou. Každému z kříženců z této chuti něco chybí.
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 14.9.2014 Obsahuje fotku
Za takto vybarvené plody mě asi nikdo nepochválí, ale jsem velmi vděčný za to, že vůbec nějaké mám. Jejich chuť je pro mě totiž neuvěřitelná, báječná a nedostižná. Tedy prozatím jen ve vzpomínkách, ale doufám, že tam letos bude. Tedy podle... celý příspěvek >
Akane - perla podzimu, 14.9.2014 Obsahuje fotku
A co momentálně navinule - jonathanová chuť Akane? 
Dobrý rok pro Desert, 14.9.2014
Pravou chuť Desertu nepoznám ani letos. Na malém stromku pár plodů bylo, ale chuť je pravděpodobně nestandartní, pouze nasládlá a bez příchuti. Překvapuje mě, že Desert zde nemá větší popularitu. Nezdílím stejné názory jako ve vlákně Mollies... celý příspěvek >
Warwickhire Drooper, 14.9.2014
A k čemu by se tyto anglické odrůdy daly přirovnat? Myslím chuťově?
Praskají švestky, 14.9.2014
A jak jseš, Milane, spokojen s kvalitou Toptaste? Nedávno jsem dával ochutnat sousedovi Toptaste a Stanley a překvapivě mu chutnal více Stanley. Toptaste se mu zdál moc sladký. Ale podle mě to nebylo tak strašné. Naopak člověk může být rád za nějaké... celý příspěvek >
Procházkova, 21.8.2014
Ono by se to stejně nepletlo. Je to asi úplně jedno, ale musím říct, že nejsem renglódový typ a kdybych si měl vybrat mezi Procházkovou renglódou a touto Procházkovou švestkou, tak bych si zcela určitě vybral tuto švestku právě pro její... celý příspěvek >
Procházkova, 21.8.2014
Určitě nebudou. Pokud si dobře vzpomínám, tak spojení - Procházkova renglóda tady kdosi použil pro Althanovu, protože jejím tvůrcem, či objevitelem byl pan Procházka ze Svojšic u Kolína.
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 21.8.2014
I Stanley je na tom z hlediska moniliové hniloby výborně. Ale to chladné počasí se jistě podepíše na kvalitě plodů. Myslím si, že ta moniliová hniloba napadá poškozené plody a to převážně obalečem švestkovým. Bylo třeba se na něj více... celý příspěvek >
Švestka Jojo, 21.8.2014
Silný výskyt obalečů se dal předpokládat. Ani nevím v kterém roce jsem měl naposled takovou smůlu na déšť po provedených postřicích. Bez sledování srážkového meteoradaru se to dělat prostě nedá. Proto oba postřiky Mospilanem nebyly asi nic platné.... celý příspěvek >
Procházkova, 21.8.2014
Konstatatuji naprostý souhlas s úvodním příspěvkem tohoto vlákna. Včera odpoledne jsem se o to sám přesvědčil v sadu u pana Vysloužila. Tato švestka jednoznačně zastínila svou chutí všechny ostatní, modernější odrůdy, které jsem měl možnost... celý příspěvek >
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Stanley jede v plodnosti na plný plyn i letos. To je panečku držák, to je držáček. V tomto ohledu půjdou palce rozhodně nahoru, nikoliv dolů. Tento rok byl ve vybarvování některými odrůdami předstižen. Mám ale dojem, že "konec" léta už po 12.... celý příspěvek >
Slivoň neznámá?, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Co myslíte, že mně poslali místo Topstaru? Máte někdo typ o co by se mohlo jednat?
Těchobuzická, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Jaká letos bude - Těchobuzická.
Švestka Jojo, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Už se nenajde ani jeden zastánce "švestky" Jojo? Vysokou plodnost ani pěkný vzhled jí upřít nelze.  
Další diskuze:  818283  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika