|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaké staré odrůdy na zahradu?, 28.10.2014 Často se tady uvádí Malinové hornokrajské, ale chutnější by mělo být Malinové holovouské, které ovšem nevypadá tak efektně jako hornokrajské, proto se na něj nejspíš zapomnělo. Já osobně jsem ho nechutnal. Ale nebude to náhodou ta... celý příspěvek > |  | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 27.10.2014 Neřekl bych, pane 202.6, že Starkrimson Delicious má fádní chuť, protože je obsažena v té sladkosti právě ta aromatická složka. Já osobně bych hledal fádní sladkost třeba v Gale, či Pinově. |  |
|  | Slivoň President, 27.10.2014 Sdílím Vaše nadšení pro Presidenta, pane 77.239, takže volám hurá, ale zde o něj velký zájem není. Jeho letošní kvality potvrdil pouze pěstitel pan David, ale naděje umírá poslední, viďte, takže se třeba někdo ozve. |  | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 27.10.2014 Soused, který nestříká nic proti ničemu, má Starkrimsony celkem čisté, bez strupovitosti. O něco chutnější než Starkrimson má být původní Red Delicious. V Matčinu bych podobné příchutě nehledal. Pokud má být něco bánánového, tak je to třeba hledat v... celý příspěvek > |  | Slivoň President, 27.10.2014 Výborně, pane 77.239. Mně se sice do postřiku proti drzé moniliové hnilobě nechtělo, proto jsem měl z bohaté úrody celkem "prd". Je to škoda, protože kvalita plodů byla velmi dobrá. Ale ty "macky", jak tady někdo psal, stály za to,... celý příspěvek > |  | Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 27.10.2014 Golden Delicious Reinders konečně "porodil" plody standartní chuti. To je ta nasládlá, ovšem originální goldenovská chuť, žádná imitace. Tato chuť je nezaměnitelná a nedosažitelná žádnými dalšími kříženci. Zřejmě měly plody v letošním... celý příspěvek > |  | Jaká bude Resista?, 27.10.2014 Resista je další rezistentní odrůda typu Golden Delicious. Letošní plody, které ve sklepě už zežloutly jsou nasládlé, poměrně chutné. Samozřejmě to není zcela totožná chuť Goldenu, ale jen navození iluze této chuti. |  | Rajka, 27.10.2014 Je to tak, Mirdo, něco jí prostě chybí, i když já jí moučnatou ještě nemám. Kříženců Šampiónu bylo několik. Z nich mě zaujala Milošova Aneta s jemnou příchutí právě Šampiónu, ovšem v příjemně navinulejší podobě. |  | Sir Prize, 27.10.2014 Za to mě mile překvapil Sir Prize. Plody sice stále nejsou standartní velikosti, ale zaujal harmonický poměr cukrů a kyselin, výborná šťavnatost a celková svěžest chuti, která se sice nevyznačuje žádnou příchutí, přesto její výraz zaujme na první... celý příspěvek > |  | Rajka, 27.10.2014 Tak jak hodnotíte své, či jiné výpěstky? Jste spokojeni? Nějak tady nic nevidím. S mými Rajkami moc spokojen nejsem. Dužnina sice působí dojmem nějaké jakostní tržní odrůdy, ovšem nejvíce vadí absence příchuti a snad i o něco větší sladkosti. Když už... celý příspěvek > |  |
|  | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 27.10.2014 Hornokrajský malináč má sice krásné, celočervené, velké plody, ale chuť je pro mě nezajímavá. Naopak Starkrimson, který je podobně vybarvený, snad jen s o něco tmavším odstínem a s menšími plody, je proti Hornokrajskému malináči "chuťová formule". U... celý příspěvek > |  | Topking, 14.9.2014 Předpokládám, že s Topkingem byli všichni spokojeni. Stejně tak i Milan? Pozitivní byla vyšší sladkost. Výrazná trávová příchuť se ale zdá býti nepříjemnou až protivnou. Na druhou stranu mdlost a nesladkost současně zrajících odrůd je k... celý příspěvek > |  | Elena, 14.9.2014  I letos Elena zklamala svoji kvalitou. Nejde o to, že většina plodů, i když byly nasazeny jednotlivě, podlehla předčasně moniliové hnilobě, ale je dokonce i méně sladká, než na co jsem u ní zvyklý. Je ještě mdlejší než Valjevka. Pravděpodobně za... celý příspěvek > |  | Warwickhire Drooper, 14.9.2014 Vřelé díky, Milane. Jak jsem psal, tak si chuť těchto odrůd představuji podobnou jako u Tipaly. Ale spíše to bude něco zcela nového. |  | Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 14.9.2014 Tady si na strupovitost nemůžu stěžovat, alespoň u ní a u příbuzných odrůd, které jsem jmenoval. Za to na jiných a to už i rezistentních se vyřádí dokonale. Některé rezistentní odrůdy jsou čisté, některé už ne. Samozřejmě bez postřiků. |  |
 |
|
|
|