|
Činske kvety, 30.12.2014 První a poslední neznám, ostatní jsou i u nás... Lída |
 |
Jak hnojit rostliny v kůře, 30.12.2014 ps - na jaře to vždy pocukruji Cereritem a je to! |
 |
|
 |
Jak hnojit rostliny v kůře, 30.12.2014 Kupte si Kristalon na jehličnany a roztokem zalejte. Proteče to skrz kůrový mulč i případnou textilii... Nebo hnojte postřikem.
Jinak já osobně jsem z prvního záhonu s keři po třech letech textilii i zbylý kůrový mulč odstranila, nechtělo se mi... celý příspěvek > |
 |
Kde koupím kvalitní růže na kolínsku?, 30.12.2014  Pěkná! Jinak tady bylo dříve uváděno, že kvalitní sazenice a velký výběr mají Pelcovi a p.Šíp. Vlastní zkušenost s nimi nemám. Nějaké růže jsem objednávala v Kunraticích (sazanice pěkné, ale byly tam zaměněné některé odrůdy), pěkně mi rostly dříve... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň - stará odrůda, 29.12.2014  Podívejte se na netu na stránky fotek starých odrůd buď na "prodejstromku" (odtamtud je přiložená fotka) nebo "staréodrudy"...Snad to stihnete přečíst, než to vymažou, ony se odkazy na obchody nesmí dávat . Lída |
 |
Kde koupím kvalitní růže na kolínsku?, 29.12.2014 Napište, jakou výšku může dorůst, jak velký chcete květ (velkokvětá, mnohokvětá, sadová), příp.jakou barvu nejlépe. Jinak žádná růže není plně rezistentní k černé skvrnitosti a padlí, jsou jen více- čí méně- náchylné.
Sama bych pro efekt asi... celý příspěvek > |
 |
Kde koupím kvalitní růže na kolínsku?, 29.12.2014 Nařízkovat ji můžete zkusit pod sklenici - při kvetení v červnu uříznout dokvétající květ se 4mi listy, spodek poprášit stimulátorem (používám běžný AS-1) a zasadit do polostínu - 2 listy do země, dva listy nad zem, semeník květu ponechat, zalít,... celý příspěvek > |
 |
Kde koupím kvalitní růže na kolínsku?, 28.12.2014 Zdravím, dlouho jste tady nebyla. Co takhle školky Hruška? Lída |
 |
Přežije řízek pod sklenicí?, 28.12.2014 Také mám řízky pod sklenicí (4l), nikdy s nimi nic zvláštního nedělám, vláhu si natáhnou z okolí. Většinou se mi chytne tak 3/4 z celkového počtu. Lída |
 |
Jak zabít rychle a účinně králíka, 26.12.2014 Řekla bych, že to dělají kvůli vůni králičího masa a tomu, že je sladší, asi to tím trochu omezí (jako tím mlékem, i když asi ne tolik). Ale já mám králíka ráda takového, jaký je. Ten máčený pak musí být jako "křehčené" kuřecí řízky = hmota bez... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zavislost rychlosti tleni kompostu na velikosti haldy a poloze v halde, 25.12.2014 Doporučovala bych občas přihodit trochu zeminy (dodá bakterie potřebné k rozkladu). Lída |
 |
Jak zabít rychle a účinně králíka, 25.12.2014 Králičí maso se ve vodě rozhodně nemáčí. Spíš by možná šlo (pokud někdo nemá rád chuť králičího masa) naložit do kyselého mléka jako zvěřina nebo opláchnout vodou s octem.
ps - my jsme laplíky a králičí předek používali na guláš ... celý příspěvek > |
 |
Trus na zahradě, 23.12.2014 Také si to myslím - žížalky... Je vlhko... Na zahradě mi to také dělají. Lída |
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 22.12.2014 Ta "úžasná" úroda - ono záleží na tom, s čím se ta "úžasnost" porovnává . Dříve 2 jahody, pak 4 - a hnedle je dvojnásobná úroda ! Lída |
 |
Popínavé stále zelené rastliny, 19.12.2014 Brslen fortuneův. Už jsem ho na garáži viděla a vypadalo to bezvadně. Je nenáročný, listy celoročně, navíc panašované. Lída |
 |