|
Květina s velkými červenými květy - co je to?, 29.8.2008 Já typuji netýkavku Impatiens new guinea hybrid. Mají protáhlejší často načervenalý list a také srdíčkové vykrojené okvětní lístky. Jsou na zimování snad ještě náročnější než valeriany, je to spíš o náhodě, jestli trefíte místnost.... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 29.8.2008 Dlibor: mě se líbí hlavně vaše skalka. Ten chodník taky není špatný.V podstatě se nedivím že jste chtěl korejsou jedli, venkovní obišek, tavolníky, jsou to hezké věci. Mě spíš mrzí že lidé se je snaží splácat dohromady, a ono to nefunguje, každá... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 29.8.2008 Michaela: Hlavní je že ze zahrady máte radost. Problem ale vidim v celkové situaci nových zahrádek. V dnešní době zdá se kvete business realizátorů zahrad. Jistě kdo si to může dovolit že? Trochu mě ale mrzí směr jakým se česká zahrádka ubírá. Jakoby... celý příspěvek > |
 |
Neznama odruda jablone, 28.8.2008 Jana: Jak nepomohla? Ta odpověď je naprosto jednoznačná a říká vše.
Odrůdy ovovcných dřevin se rozmnožují vegetativně a ne ze senmínek.
Můžete si ji ale pojmenovat, ale jen pro sebe...:-) |
 |
Lilie - která to je?, 27.8.2008 Tohle vypadá na asijskou lilii(hybrid). Golden splendour je trubkáč jak vyšitý a má květy do stran, orienpety jsou taky jiné! |
 |
Honzík, 26.8.2008 Množení Achimenesů semeny může být zajímavá zkušenost. Tak vznikly všechny pěstvané odrůdy... že, někdo je vyset musel(asi s výjimkou těch tetra). Sám se k tomu tak trochu chystám, ale zatim jsem se teda neodhodlal...
Otázka je výběr rodičů...... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 26.8.2008 Zakůrované záhony se sem tam kytkou moc nemusim. Ale ten liliový záhonek není špatný.:-) |
 |
primitivní samozavlažování bez elektřiny, 25.8.2008 Ja mam spojeny 2 sudy u skleniku - z nich vede normalni akvaristicka hadicka az do skleniku primo ke korenum jednotlivych rostlin - na hadickach jsou skrtitka a tak reguluji prutok - kdyz maji byt velika horka, prutok vody zvysim a naopak. Dulezite... celý příspěvek > |
 |
neznámý červ, 25.8.2008 Kdyby to nemelo pruhlednou hlavicku, tak bych rekl, ze to je nejaka ponrava - treba zlatohlavek nebo nosorozik - s tou pruhlednou hlavickou nevim - by byla fajn fotka, pak to urcime urcite. |
 |
Co to je? Kytička z jihu Itálie, 25.8.2008 Aptenia cordifolia. |
 |
|
 |
roubování smrčku, 19.8.2008 No jo, i když dobrej substrát a správný termín přesazení zaručí celkem rychlé zotavení smrku. K roubování stačí tenší.
Karel.(bohužel sám jsem to ještě nezkoušel, pouze jsem přihlížel) |
 |
roubování smrčku, 19.8.2008 Pokud Vám blbě roste, doporučuji se jím nezabývat a vyhodit ho nebo zasadit. Sežeňte si smrček jiný, vždyť v lese je náletů dest "echm". Roubování jehličnanů je poněkud komplikované, oproti roubování např. ovocmných... celý příspěvek > |
 |
Puklice na fikusech, 19.8.2008 nedávno jsem se dozvěděl o přípravku Nurelle. Prý na něj kápli orchidejáři... údajně je na puklice fakt dobrej...
Karel Hajda |
 |
Bromelie, 19.8.2008 Není podmínkou že původní mateřská růžice hned zajde. Rozdíly jsou druh od druhu. Někde vytrvává rok i déle. S trháním růžic není nutné spěchat... pokud je květník malý tak přesadit, ale hodně velký je zbytečností. Podle mě je "trs"... celý příspěvek > |
 |
Jaký je to druh palmy?, 18.8.2008 Ravenala madagascariensis
Karlos |
 |