|
Vykvetou letos rhododendrony? Mají malinké pupeny, 26.9.2008 Ani u nás to s rhododendrony není sláva. Pupeny jsou vegetativní. S jistotou to svaluji na sucho, které bylo letos u nás opravdu extrémní. Sice jsem občas zaléval, ale i tak byl povrch neustále suchý a to prostě ronďáci nemají rádi...
Karel |
 |
Druh azalky a zasazení, 26.9.2008 Obě Vámi zmíněné azalky jsou ze skupiny Knap-Hill opadavých azalek.
Obecně se dá říct že snesou více slunce než stálezelené rhododendrony, jsou také tolerantnější ke kvalitě půdy a k nízkým teplotám, dobře snáší řez... i hlubší.
Rašeliny není třeba... celý příspěvek > |
 |
|
 |
bouqainvillea, 25.9.2008 Čekat
Karlos |
 |
Cibulky lilie - na zimu ven?, 25.9.2008 Vyndávání cibulí na zimu zdá se být dobrý nápad. Mě to ale dlouho nevydrželo. Je to celkem náročné, když toho máte víc. Musíte si každou cibuli označit, a uskladnit tak, aby vám moc nenarašily. Pak na jaře stihnout výsadbu... obvykle se tím cibule... celý příspěvek > |
 |
Prořezání mirabelek, 25.9.2008 Že by zase kolega myrobalán? :-) Nezdá se mi že by mirabelka rostla moc bujně... tedy aspoň ta sousedova se drží? Jde ta vaše od pecky? Má lehounce nafialovělé líčko?
Karlos |
 |
Mučenka (Passiflora coerulea), 24.9.2008 To je jednoduché. Jde o to jaký máte klon. Genetika je zde odpovědná zá úspěchy některých:-) Sám mám doma semenáč, který roste hodně bujně a květů se člověk nedočká. Jednou jsem ve skleníku vedle okurek mučenku dohnal k listům velkým jako dlaň a cca... celý příspěvek > |
 |
pěstování orchidejí, 23.9.2008 Někdo má prostě štěstí na mikroklima pěstebního prostředí, to je realita. Důležité je si uvědomit, že nakoupené moderní kultivary ala holand jsou opravdu tvrdé kytky, co snesou hodně, navíc již hotové a dospělé. Ne každému ale dělají takoví... celý příspěvek > |
 |
jablíčková růže, 22.9.2008 http://images.google.cz/images
Karlos. |
 |
Puklice na převislých muškátech, 22.9.2008 Nedávno mi někdo poradil tak předám dál. Prý je dobrý Nurelle.
Karlos |
 |
Co je to za kytičku?, 15.9.2008 Nicandra physalodes. Solanaceae... takový plevel
Karel |
 |
|
 |
Rododendron - žloutnutí odspodu, 15.9.2008 předposlední od Karlos... |
 |
Rododendron - žloutnutí odspodu, 15.9.2008 host: ehm, píp, cvak, já nerozumět... |
 |
Venkovní nebo pokojová azalka?, 15.9.2008 To je skoro nemožné. Kříženci rhododendron obtusum, jsou si velmi podobní. Listy i stonky jsou často velmi podobné, na první pohled se to dá těžko určit, jestli vůbec na druhý... květy jsou také dost o jednom. Kříženců jsou mraky. Pokojové azalky... celý příspěvek > |
 |
Phalaenopsis, 15.9.2008 Čas ukáže. Pokud skvrny nejsou moc velké nechte listy tak, rostlině se hodí... Pokud vám Phal. dobře porostě, postupně se spodních listů zbaví...
Skvrny mohou souviset s přepravou a stáním v krámu... když tak je vyfoťte.
Karlos. |
 |
Rododendron - žloutnutí odspodu, 12.9.2008 Bez fotky je to nanic. Já si letos koupil rhododendronů několik, jeden už byl trochu větší a protože byl ve špičkové rašelinné půdě, než jsem si ho zasadil na zahradu, shodil plno listů které zežloutly, měl jich totiž hodně. Je to normální, že částl... celý příspěvek > |
 |