Příspěvky uživatele - 186.98

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
kultivar orchideje?, 3.12.2008
Dana:  kultivary D. phalaenopsis jsou dost teplomilné a citlivé kytky. Nepřechladla vám někde? Nevypadá to totiž, že by nová pahlíza počla růst u Vás, spíš se mi zdá že jste si ji koupila již s mladou pahlízou, a ty jsou samo citlivější na změny... celý příspěvek >
co je to za květinu? Přísavnice záhadná, 27.11.2008
Nebo zavolejte do arboreta Štiřín a vyžádejte si jeho mail:-) V botanické už nepracuje. Sakryš aby to nakonec nebyla ta voskovka, který při nedostatku světla dělá vytáhlé iternodia a úponky k tomu:-) Karlos.
co je to za květinu? Přísavnice záhadná, 26.11.2008
Od začátku největší záhada v rámci zdejších poznávaček a moje noční můra. Voskovka s úponky mě dráždí pěkně dlouho, kdykoliv na ni juknu, začnu tlačit na googla a sleduju fotky, ale nic a nic a nic... tahle sticky-tendril plant mě už fakt... celý příspěvek >
Brassia a spol, 26.11.2008
Jirka: Dík.  hm, zajímavé máš to celkem daleko od okna a ještě za záclonou. Přiznám se že mi třeba phalaenopsisy za záclonou rostly blbě, hrozně se vytahovaly, ale zase to je okno kde stíní střecha nad balkonem... myslel jsem nějakej celkovej... celý příspěvek >
Brassia a spol, 25.11.2008
Koukám Jiří se rozjel:-) Kde to všechno máte Jiří? S tolika orchidejemi musí mít člověk nutně urč. zázemí, byť jde okultivaci u okna... neposkytnete fotečku? Karlos.
masožravé rostliny, 11.11.2008
http://masozravky.org/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=58 Mno tak mucholapka nejlépe roste na hodně osluněném místě kde má dost čerstvého vzduchu, ideálně skleník. V přírodě roste na slatiništích kde obvykle nemrzne,... celý příspěvek >
Fikus benjamin - lepkavé listy a radikalní řez, 7.11.2008
A je to benjamin? Dooost podobnej je F. microcarpa, s poněkud tmavším listem, více kožovitějším. Puklice jdou dobře vidět, těch byste si snad všiml. Odkapávání by snad mohla být i reakce na suchý vzduch... i když ono by to nemělo kapat, ale dělat... celý příspěvek >
Phalaenopsis - jak ustřihnout stvol?, 7.11.2008
Jirka: rosení orchidejím od pradávna dělalo a bude dělat dobře. V přírodě je naprosto běžné že se voda sráží v podobě deště nebo mlhy, i z té mlhy spousta orchidejí musí v určité době vyžít a td. Vulgarismy na jistou adresu bych nepronášel, to že Vám... celý příspěvek >
Phalaenopsis - jak ustřihnout stvol?, 6.11.2008
Tak ono to rosení není špatné. Někdy stačí porosit povrchové kořeny voda nemusí nutně protéct substrátem do misky. To proč někomu rostou a jinému ne se těžko dá jen tak shrnout, ale sám vím jak velké jsou rozdíly kultivačních prostor. Někdo má byt,... celý příspěvek >
Micko: Já jen nemám rád, jak se někdo řídí tím či oním, co kde někdo napsal. Máčet je můžete, ale nevidim jedinej důvod proč to dělat pokaždé. Jediný důvod co mě napadá je ten, že je kytka dehydrovaná. pak bych ji namočil ale ne víc jak na hodinu. Je... celý příspěvek >
Tak to ani náhodou, máčení místo klasické zálivky není žádná super cesta, způsob, vychytávka. Já je taky nesprchuju při každé zálivce, ale jen občas, kvůli vodnímu deficitu. Sprchuju hlavně epifyty navázané na kouscích kůry a td. Holandské... celý příspěvek >
Karlos odmítá máčení proto, že je to zbytečná operace. Klidně to dělejte když Vás to bude bavit, ale není to nutné pro úspěšné pěstování. To si fakt může dovolit ten, kdo má jeden, dva phalaenopsisy a nic jiného. Kdybyste měla 10 Phalaenopsisů,... celý příspěvek >
Phalaenopsis - jak ustřihnout stvol?, 4.11.2008
Četnost zálivky záleží na podmínkách a kvalitě substrátu. když máte dobře namíchanou směsku, není problem držet phalaenopsisy vtrvale mírně vlhkém substrátu. Já jsem ale zastáncem prosychání směsek.  Zálivka je něco co se snadno popisuje, ale... celý příspěvek >
Phalaenopsis - jak ustřihnout stvol?, 4.11.2008
Ten stvol můžete ustřihnout kdykoliv, můžete ho vylomit v zárodku, aby kytka vůbec nekvetla, můžete klidně počkat na uvadnutí posledního květu, je to totiž uplně jedno, je to na Vás. Ustřihnout ho můžete u báze rostliny a počkat na nové květenství,... celý příspěvek >
Chryzanténa, 4.11.2008
A které máte namysli?  Dušičkové mega-koule, nebo malé chryzule v květináči? Ty malé jsou řízená zatemňovaná kultura, která kvete podle toho jak se zatemňuje černou folií nebo plátnem. Obvykle jeden až tři řízky se zaštípnou jen jednou po... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika