|
Příspěvky uživatele - 186.98
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
kapková závlaha, 31.12.2008 Dobry den, rad bych se take zapojil do diskuze o kapkove zavlaze - planuji take system od firmy Netafim, mel bych nekolik dotazu - v pripade tlaku 0,1 bar je rekneme prutok 0,65 l/h, pokud by byl tlak mensi, tak by se snizil i prutok nebo je kapkovac... celý příspěvek > |  | Neodstraňujte mech, 18.12.2008 Vám by asi nejvíc pomohlo odstranit rovnou ty stromy. Doporučuji Touchdown, Roindup-rapid atd. |  |
|  | Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 18.12.2008 Díky za Vaši námahu jsem rád, že došla zasloužené odměny. Není nutné sahat vždy jen po nejpohodlnějším řešení nota bene, když nadohlédneme jeho následků. |  | Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 18.12.2008 To mě nepřekvapuje neb se to učí v přírodopisu na základní škole!!! Jak popsal kdosi výše jednoděložné rostliny nemají větvenou žilnatinu - listy jsou rovné s podélnými rovnoběžnými žilkami. List bršlice je dělený a při prostém bližším pohledu je... celý příspěvek > |  | Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 18.12.2008 Fascinuje mě jak se dnešní záhrádkáři a zahradníci neobejdou bez pesticidů. A čím drsnější prostředek s delším účinkem = delší setrvání reziduí v půdě, tím lépe. Je naivní myslet si, že když je u něčeho napsáno selektivní nebo zdraví neškodný tak to... celý příspěvek > |  | co je to za květinu?, 17.12.2008 Zvláštní náhoda stála za tím, že jsem tuto rostlinu včera viděl na vlastní očka, ohmatal si ji a po té nařízkoval.
Je to fakt zvláštní kytka, stonek je čtyřhranný, listy jsou velmi sukulentní, šťavnaté a masité, na spodu světlejší s nepravidelnou... celý příspěvek > |  | co je to za květinu?, 16.12.2008 Určitě kvete, možná ale musí mít nějaký podnět, nebo musí narůst. Nemá náhodou u země nějakou ztlustlou bází?
Já už fakt nevim, z Misouri bot. garden mi někdo akurát napsal, že by to mohla být mučena... což nám vůbec nepomohlo.
Karlos. |  | co je to za květinu?, 12.12.2008 Lenča: děkuji, fotky udělejte radši detailnější, zaměřte se na list a řapíky, na žilnatinu listu.
S voskovkou tohle nemá nic společného, tohle má trojčetné listy, podélnější žilnatinu, jiné řapíky, navíc, kdyby voskovky měly úponky byla by o tom... celý příspěvek > |  | co je to za květinu?, 11.12.2008 Zdravím. Hlásím že rostlina je stále neidentifikována. Strávil jsem již mnoho času ve společnosti chytráka googla, ale ne a ne ji najít. Rostlin je holt mnoho a googl zná jen ty populárnější, pěstované...
Nadějí pro mě byla čeleď Vitaceae,... celý příspěvek > |  | Neznámá rostlina, 11.12.2008 Nechápu jak sem může někdo psát Aglaonema, když to je jasné Ctenanthe. Toleruji omyly ve směru Calathea, protože ty dva rody a jejich kultivary jsou si nejvíce podobné, ale Aglaonema s tím fakt nemá co dělat. Ta patří do čeledi Araceae jako Anthuria... celý příspěvek > |  |
|  | orchideje, 10.12.2008 Orchidejí které jsou jednodomé, tedy zvlášť samičí a zvlášť samčí květy, takových ve sbírkách zas tak moc není, např. rod Catasetum. Osobně si nevybavuju žádný rod který je dvoudomý (zvlášť samičí a samčí rostliny).
Drtivá většina je oboupohlavných,... celý příspěvek > |  | orchideje, 9.12.2008 P. Havránková: a do čeho jste ji zasadila? Pokud má kořeny může se přesadit, neměl by to být problém. Tu květní šťopku rozhodně odstrante.
Karlos |  | co je to za rostlinku s kaudexem?, 5.12.2008 S jejím pěstováním zkušenost nemám, takže se spíš pokusim jenom rámcově odhadnout co potřebuje podle jejího přirozeného výskytu. Bude chtít asi hodně světla, i přímého, a vody, zem by neměla nikdy proschnout. Do substrátu bych přidala dost... celý příspěvek > |  | co je to za rostlinku s kaudexem?, 5.12.2008 Hezký den, tak podle mě se jedná o Barringtonia asiatica. Je to tropický strom dorůstající výšky okolo 20m, roste na pobřežních Indie, Madagaskaru, severní Austrálie, Filipín a Plynésie.
Šárka |  | kultivar orchideje?, 3.12.2008 Počkejte co z toho bude, třeba to odroste a ty nové mladé listy pojedou dál, i když podle barvy tyouju že zajde. Když tak časem koupíte novou:-) Bacha na kořeny tyhle kytky je maj dost citlivé, chladno, průvan a vlhko = častá ztráta kořenů...(sice... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|