Příspěvky uživatele - 186.98

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přesazení orchideje - co použít?, 1.4.2009
Pěstovat se dá v lecčem, třeba i molitanu. Nejlepší substrát je ale ten, který umíme zalévat a který máme vyhmataný. Mulčovací kůra moc vhodná nebude, obsahuje kůru smrku a jiných dřevin, nevěřil bych jí. Osobně získávám z lesa borovicovou borku,... celý příspěvek >
Jak vypěstovat mučenku?, 31.3.2009
Normálně to vysejte do rašeliny s pískem a čekejte. Semena maj být cca centimetr pod povrchem... klíčení trochu trvá, myslím že jsem docela dlouho čekal. Řízkovat jde základní druh P. caerulea snadno, koření prakticky za dva týdny, i ve... celý příspěvek >
polievanie orchidei, 24.3.2009
Ještě k tomu D. nobile. Je to typická chladnomilka, takže jen tak 10 - 15 °C nestačí. Chce to teplotu opravdu snížit klidně i na 5 °C.  Snese i teploty blízké mrazu, ale musí být v suchu, a na toto připravená. Já ho spolu s D. kingianum... celý příspěvek >
neznámá rostlina, 24.3.2009
1: Kokosová palma? A kde je kokos? To ho jako majitelka celý schovala do toho květníku, a neví z čeho to vyklíčilo? 2: semenáče datlovníků mají užší delší listy, tohle datlovník není. Většina semenáčů palem je po vyklíčení a nějakou dobu, než... celý příspěvek >
polievanie orchidei, 24.3.2009
Fáze oddychu předchází kvetení. V přírodě je období sucha a chladna, pak se oteplí, začne víc pršet a orchideje vykvetou, často s již rostoucími novými pahlízami. Nechat orchideje v chladnu a nezalévat, to je spíš podmínka indukce květní násady, po... celý příspěvek >
Lilie - množení z cibulových šupin, 11.3.2009
Kdysi jsem zkoušel lilie v kbelících. Muselo se hodně hnojit, ale pokud byla v kýblu vysazena jen jedna cibule, byla z ní vždy největší rostlina. 3 cibule na 10 l kbelík je dost, ale ještě to jde utáhnout, pokud jsou to normální orientálky. OT bych... celý příspěvek >
Orchideje v pilinách, 9.3.2009
To není dobrý nápad. Karlos
Dendrobium nobile, 11.2.2009
Já mám doma čisté D. nobile a je to fakt nezmar. Mám jej namontované na kusu kůry s rašeliníkem, už asi 4 roky nepřesazené, každý rok kvete ale chce chladné zimování, a přísušek... Ze skleníku jej vynáším až když hrozí zmrznutí. V tuto dobu je... celý příspěvek >
Množení bylinnými řízky, 11.2.2009
Teda dnes už hlavně in-vitro že... Karlos.
Množení bylinnými řízky, 11.2.2009
Ona asi ne každá odrůda bude zakořeňovat, touhle metodou se množí, pokud vím, hlavně broskvomandloně na podnož. Snad nekecám, profíci maj tunely s mlžením, kvalitní stimulátory... přesto by to doma mohlo fungovat. Karlos.
prosím o radu, 29.1.2009
Vánoční hvězdy nejsou tak uplně normální kytky. Jsou to záměrně fytoplazmou nakažené kytky, které ne každému fungují. Především se nesmí podceňovat nároky na teplo a výživu. Sice jsou už dneska odrůdy, které snesou při kultivaci nižší teploty, ale... celý příspěvek >
prosím o radu, 28.1.2009
Vyhodit! Karlos
Také bych rád zjistil název rostliny, 19.1.2009
Díky hoste! Opravdu první kytka vypadá jako ono Senecio, zvláštní podobnost, nečekané. Ty rostliny s květenstvím všamk peperomie určo jsou. Karlos.
co je to za květinu?, 9.1.2009
Tak já Vám tu kytku najdu, a Vy ještě pochybujete? host: Aeschinanthus ne, ani náhodou.  Jiří: Třeba Xerosicyos má extra dužnaté listy a ne jen ten, mezi sukulentními kytkami je z Cucurbitaceae dost.  Kytku o kterou se tady snažíme mám v... celý příspěvek >
co je to za květinu?, 8.1.2009
Mým posledním favoritem byla čeleď cucurbitaceae. Trochu jsem šmejdil po googlu a ejhle, cosi podobného. Dle mého jsem našel minimálně rod, do kterého tato kytka spadá. Jedná se o rod Neoalsomitra z čeledi Cucurbitaceae. mrkněte se na fotky druhu N.... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika