|
Odkvétání azalky, 2.6.2009 Třeba už jí není pomoci. Azalky se snadno přelijí, a v teplé místnosti prostě uschnou... je to ale ztrátou kořenů.
Karlos. |
 |
Nevíte co je to za rostlinu?, 1.6.2009 Nemohla by to být naranjilla, tedy narančila? Solanum quitoense. jsou trnité i beztrnné formy.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Lulo_pflanze1.jpg
Karlos. |
 |
|
 |
Jakou květinu na plné slunce, 26.5.2009 Já bych si jednoznačně koupil Adenium obesum. Kvete prakticky celý rok, a květy nelze přehlédnout, chce úpal a minimum vody... ibišky bych ale na slunci netrápil, stačí zapomenout zalít a je to špatné. Jo sukulentů je jinak baňa, jen si... celý příspěvek > |
 |
Lékořice, 25.5.2009 mám opačný problém, jak ji zlikvidovat? šíří se mi na zahradu od pole, oddenky jsem našel až v metrové hloubce. 3 roky ji 2x ročně stříkám Roundupem, sečeu, a nic.
napadá vás něco? dík. fofr@ centrum.cz |
 |
Jasmín, 22.5.2009 Není to Jasmín ale lilek.
Karlos |
 |
Řízky z vinné révy, 22.5.2009 Strkat řízky přímo do půdy si může dovolit jen ten, kdo má na to půdní druh. Do jílu budou těžko dobře zakořeňovat... smrkové piliny jsou jistota.
Karlos |
 |
Řízkování azal a rododendronů, 21.5.2009 Teď mě známý (odborník) upozornil, že spousta knap-hillek také nekoření, nebo blbě roste jako řízkovanec... takže asi tak... |
 |
Řízkování azal a rododendronů, 21.5.2009 Asi tak. Réva se bezproblémů řízkuje do čehokoliv, třeba i do vody. Není ale špatné kopírovat postup profíků, kteří řízkují do smrkových pilin, které jsou propařené. V tom to koření krásně, lépe než v perlitu, tedy svazky řízků normálně dám do... celý příspěvek > |
 |
Přesazení orchideje, 18.5.2009 Nene, skořici až jedině na vánoce.
Karlos. |
 |
Tak co kadeřavost?, 13.5.2009 Valašsko: myslel jsem si že jsem kadeřavku zrušil postřikama, jaký nejsu king, ale není ani na stromech co se v okolí nestříkají. Po těch deštíkách se ale pár listů zkrabatilo... ale opravdu jen aby se neřeklo. Netušil jsem že může mít počasí takový... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Choroba na kaktuse, 13.5.2009 http://www.cactusinfo.net/images/Diaspis_echinocacti.jpg (google)
Dle mého Diaspis echinocacti, postříkal bych to Nurelle D...
Karos |
 |
Phragmipedium, 13.5.2009 Třeba to poroste i na kusu polystyrenu s rašeliníkem...:-)
Myslíte že coco chypsy jsou dobrý? Mno nevim spíš pro epifyty... ale určitě to tak komerčně pěstovat pude, orchidky nejsou zas až tak náročný na složení, spíš na fyz. vlastnosti a... celý příspěvek > |
 |
Phragmipedium, 13.5.2009 Ahoj. Nejsem sice pěstitel phragmipedií, nicméně mrkni třeba sem.
Píší zde, že roste kolem vody a vodopádů na skalách a balvanech pokrytých mechem a řasami... to musí být pohled:-) Rostliny jsou přestřikovány vodou a td. substrát bude asi často... celý příspěvek > |
 |
Miltonia, 12.5.2009 Já např. Miltonie nepěstuju:-) Ale nemyslim si, že bych napsal blbosti...
Phalaenopsisy se rozdělí samy, časem. Jednoduše budou přirůstat, protahovat se a časem budou mít dost svých kořenů a mohou se roztrhnout.
Kdyby Vám však přeci jen jeden... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu odcházejí mi kytky, 12.5.2009 Jsem nevěřící Tomáš. Podle mě je to blbost. Plastová okna mají dvojitá skla, sobrou izolaci pryží, proč by to najednou mělo být jinak? Ať vám sem napíše někdo, kdo byl tuze spokojený a kytky mu po výměně oken začaly růst jako o závod... věřím že i... celý příspěvek > |
 |