|
Příspěvky uživatele - 113.121
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Podnož JT-E-C, 23.10.2007 Příjemný večer,chtěl bych se zeptat odborníků "jablkářů", jaké mají zkušenosti s touto podnoží. Přečteno mám o ní dost a v praxi ji použil jen vyjímečně, spíš z nouze na čtyřech 3letých stromcích.Díky, zdravím |  | Jakou visen?, 20.10.2007 Platí, co píšete na začátku Vašeho předchozího příspěvku. "Co se daří tam, nemusí se dařit onde". S Favoritem jsem plně spokojen, jako pan Zavřel. Měli jsme také Újfehértoi fürtös - výborná kyselka, která zašla tak sem ji letos vysadil... celý příspěvek > |  |
|  | Mandlovník, 20.10.2007 Mandloň nádherně kvete brzo na jaře jako první z ovovcných stromů a nevadí jí jarní mrazíky do -5st. ani sněžení v době květu. Vhodné je vysadit dva stromky kvůli opylení, třeba i stejné odrůdy ale lepší jsou odrůdy odlišné. Nejběžnější jsou... celý příspěvek > |  | slovo do pranice, 18.10.2007 Až zas tak viklat Vás nechci, Kordii i Van mám také, maximální spokojenost, ale přece jen jejich "synek" Těchlovan oba rodiče předčí. Hned po prvních plodech sem další dva zasadil. A to mám doma silné kritiky - degustátory. Ovšem i zde platí,... celý příspěvek > |  | sázení nových stromků v zimě, 18.10.2007 U vás třeba ovocné, ve větších obcích a městech jakýkoliv listnáč. Máte moudrěho pana starostu.Zdravím |  | slovo do pranice, 16.10.2007 Prvotní dotaz byl o chuti a co se týče velikosti, jak se říká, není vše zlato co se třpytí, ale Těchlovan to splňuje. A máte pravdu, i ty nejskořejší jsou dobré. Na vojně sem také kouřil Detvy za kačku, když nic jiného... celý příspěvek > |  | slovo do pranice, 16.10.2007 Až dozrají ty pozdnější, tak z 5 ti odrůd které mám vyhrává s převahou u mě i celé rodiny Těchlovan a Hedelfingenská. Zdravím |  | Slivoň Bluefre, 11.10.2007 Nemohu spouhlasit s Vaším plošným názorem na Blue Free. Je to věcí klimatických podmínek, složení půdy apod. Také záleží na podnoži, pěstiteli atd. Znám pár lidí kteří ji mají a jsou velmi spokojeni. Nevím, proč je v sortimentu prodejců vyjímečně,... celý příspěvek > |  | Ryngle - Je nutný řez u nyní zasazené ryngle?, 10.10.2007 Stromky sázené na podzim se nestříhají z několika důvodů. Např. namrznutí a hlavně, v nezastřižených výhonech jsou zásobní látky, které stromku pomáhají lépe přezimovat.Zdravím |  | nater kmene stromu, 10.10.2007 Latex na nátěr kmene určitě ne, jen na řezné rány. |  |
|  | Ryngle - Je nutný řez u nyní zasazené ryngle?, 9.10.2007 Pro: Host 55.207. Velmi by mě zajímal důvod,proč Vám to soused radí.Díky a zdravím |  | jabloně - práce kolem nich na podzim, 5.10.2007 Mám oploceno a už všude králičí pletivo, jen u tří stromů bylo plastové. To zajíc strhal a kmeny byly do běla ožrané. Pravda, nebyl to nejtvrdší plast, ale i tak, králičí pletivo je jistota, pokud není u stromů navátý sníh,Zdravím |  | kdy sklízet james grive?, 4.10.2007 I když na tyto otázky nelze odpovídat plošně, považuji obě odpovědi za kvalitní a vyčerpávající... Pouze na rozdíl od přispívatele 55.156 považuji James Griewe za odrůdu chuťově výbornou, velmi šťavnatou s velikými plody a pravidelnou nadprůměrnou... celý příspěvek > |  | Hodnocení odrůd jablek, 4.10.2007 Je to asi lokalitou a mikroklimatem v určitou dobu. Minulý rok byl u nás poměrně vlhký a infekční tlak nezvladatelný. Rezistenty byly v pohodě jak stromy, tak plody, ostatní odrůdy i přes postřiky, hrůza, plody i stromy - krom Glosteru. Letos žádná... celý příspěvek > |  | Hodnocení odrůd jablek, 3.10.2007 Ještě ke Glosteru. Na otázku sklizně nelze odpovídat šablonovitě. Logicky, já je jiižně od Brna sklízím koncem září - zač. až pol. října, dle roku. Ač je to odrůda velmi trpící strupovitostí, já tento problém téměř nemám. Díky této zkušenosti v dané... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|