Příspěvky uživatele - 228.173

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 18.5.2012
Jěště jsem otestoval roubování několika rostlin předpěstovaných ve skleníku. Použil jsem šikmý řez a na roubování mně napadlo rozříznout kousek brčka + zajistit klipsem. Podnože jsou od začátku v substrátu. Několik rostlin opět popadalo (polovina),... celý příspěvek >
Melounoviště 2012, 14.5.2012
To raději jednu do květináče, než dvě vedle sebe.
Melounoviště 2012, 3.5.2012
Nesterilní nástroj, spory plísní ve vzduchu...
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 27.4.2012
Vzhledem k počasí mám už 2 ks pokusně venku na záhonu. 
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 17.4.2012
Zajímavý nápad. V případě rajčat to má i význam. Někde se píše, že roubované rajče uživý v pohodě i 3 výhony. Pro profíky to může být i zajímavé lákadlo na zákazníky
Melounoviště 2012, 16.4.2012
Vzhledem k tomu, že se jedná o hybridy, nedoporučuji. Výsledek bude něco po taťkovi, něco po mamce a zbytek se možná vydaří. Pokud dobře chápu šlechtění hybridů, tak výsledkem dvou přesně daných rodičů je vždy potomek s danými vlastnostmi. 
Melounoviště 2012, 13.4.2012
Ve skleníku může být vyvázán i volně na zemi. Černá folie na poli usnadní práci s plevelem, zalévání se doporučuje vydatné třeba jednou za týden. Na kompostu poroste stejně jako cuketa, já bych ho dal přednostně na kompost, tam je melounům lépe.
Melounoviště 2012, 9.4.2012
Na Vysočině nejdou i pod sklem nebo folií? 
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.4.2012 Obsahuje fotku
Opět také připojím nějaké poznatky. Při druhém pokusu mi přežilo úplně všechno. Momentálně jsou rostliny přesazené už do kelímků se substrátem. Vzhledem k podmínkám se nejedná o žádné silné kousky (světlo prostě chybí).  Původně to měl být jen... celý příspěvek >
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 14.3.2012
Sundal jsem PET kryt (z poslední fotografie). Úspěšnost roubování při tomto pokusu je 100%!  Klipsy ještě týden ponechám. Rostlina z prvního pokusu už má pěkné přírůstky. Zatím se nepotvrzuje, že by roubování rajčat bylo problematické.... celý příspěvek >
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.3.2012 Obsahuje fotku
Vše mám v perlitu, předpokládám, že houbové choroby budou mít meněí šanci.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.3.2012
Hm, stejný problém jako jsem měl já. Rajčata a vlhko, to nejde dohromady. Ideální by bylo mít spodky rostlin v normálním prostředí, jen roubované vršky v mikroklimatu. Udělat to jde, bylo by to moc pracné. Dnes budu roubovat další kusy, pokusím... celý příspěvek >
Melounoviště 2012, 3.3.2012
Tím štípáním je jistě myšleno vyštipování výhonků podnože. Při některých způsobech roubování se výhonkům zabrání růst a pro velkopěstitele je to méně práce. U nás  hobíků je to jedno
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 2.3.2012
Můj současný pokus stále žije, už i na přímém slunečním svitu. Kryt byl odstraněn po týdnu, zatím však žádné přírůstky. V neděli asi budu roubovat další. Metoda "do rozštěpu" zřejmně zvítězí. Něco možná taky nafotím. vocho67
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 28.2.2012
Budou tím otestovány 2 možnosti. Já jsem ořezal téměř všechny listy (zůstaly jen ty mladé malé na špičce), u Vás máme více olistěnou variantu
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika