|
Příspěvky uživatele - 228.173
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 18.5.2012 Jěště jsem otestoval roubování několika rostlin předpěstovaných ve skleníku. Použil jsem šikmý řez a na roubování mně napadlo rozříznout kousek brčka + zajistit klipsem. Podnože jsou od začátku v substrátu. Několik rostlin opět popadalo (polovina),... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2012, 14.5.2012 To raději jednu do květináče, než dvě vedle sebe. |  |
|  | Melounoviště 2012, 3.5.2012 Nesterilní nástroj, spory plísní ve vzduchu... |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 27.4.2012 Vzhledem k počasí mám už 2 ks pokusně venku na záhonu. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 17.4.2012 Zajímavý nápad. V případě rajčat to má i význam. Někde se píše, že roubované rajče uživý v pohodě i 3 výhony. Pro profíky to může být i zajímavé lákadlo na zákazníky |  | Melounoviště 2012, 16.4.2012 Vzhledem k tomu, že se jedná o hybridy, nedoporučuji. Výsledek bude něco po taťkovi, něco po mamce a zbytek se možná vydaří. Pokud dobře chápu šlechtění hybridů, tak výsledkem dvou přesně daných rodičů je vždy potomek s danými vlastnostmi. |  | Melounoviště 2012, 13.4.2012 Ve skleníku může být vyvázán i volně na zemi. Černá folie na poli usnadní práci s plevelem, zalévání se doporučuje vydatné třeba jednou za týden. Na kompostu poroste stejně jako cuketa, já bych ho dal přednostně na kompost, tam je melounům lépe. |  | Melounoviště 2012, 9.4.2012 Na Vysočině nejdou i pod sklem nebo folií? |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.4.2012  Opět také připojím nějaké poznatky. Při druhém pokusu mi přežilo úplně všechno. Momentálně jsou rostliny přesazené už do kelímků se substrátem. Vzhledem k podmínkám se nejedná o žádné silné kousky (světlo prostě chybí). Původně to měl být jen... celý příspěvek > |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 14.3.2012 Sundal jsem PET kryt (z poslední fotografie). Úspěšnost roubování při tomto pokusu je 100%! Klipsy ještě týden ponechám.
Rostlina z prvního pokusu už má pěkné přírůstky.
Zatím se nepotvrzuje, že by roubování rajčat bylo problematické.... celý příspěvek > |  |
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.3.2012  Vše mám v perlitu, předpokládám, že houbové choroby budou mít meněí šanci.
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.3.2012 Hm, stejný problém jako jsem měl já. Rajčata a vlhko, to nejde dohromady. Ideální by bylo mít spodky rostlin v normálním prostředí, jen roubované vršky v mikroklimatu. Udělat to jde, bylo by to moc pracné.
Dnes budu roubovat další kusy, pokusím... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2012, 3.3.2012 Tím štípáním je jistě myšleno vyštipování výhonků podnože. Při některých způsobech roubování se výhonkům zabrání růst a pro velkopěstitele je to méně práce. U nás hobíků je to jedno
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 2.3.2012 Můj současný pokus stále žije, už i na přímém slunečním svitu. Kryt byl odstraněn po týdnu, zatím však žádné přírůstky. V neděli asi budu roubovat další. Metoda "do rozštěpu" zřejmně zvítězí. Něco možná taky nafotím.
vocho67 |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 28.2.2012 Budou tím otestovány 2 možnosti. Já jsem ořezal téměř všechny listy (zůstaly jen ty mladé malé na špičce), u Vás máme více olistěnou variantu |  |
 |
|
|
|