Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nová pálenice - jaký kotel?, 21.8.2013
A k čemu ty jímky jsou, PŠ
Jak hlídat ostružinový kvas, 18.8.2013
Ostružinový kvas je jeden z nejméně stabilních kvasů, které existují, což znamená, že velmi snadno zoctovatí. Rozhodně musíte dodržet následující zásady. Před založením kvasu namrazte 4-6 dvoulitrových PET lahví s 1,7 L vody. Kvas se musí založit... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 11.8.2013
Poslední věta ve Vašem příspěvku je velmi správná. Čím pomalejší kvašení, tím lépe. Bohužel jste při založení Vašeho meruňkového kvasu nedokázal zabránit bouřlivému kvašení. Tento jev souvisí s tím, že Vám není nic platné, že máte tak studený sklep... celý příspěvek >
Odkôstkovač ovocia, 3.8.2013
...a pak je tu ještě jeden problém. Domnívám se, že do kvasu prostě pecky patří. V případě meruňkového a broskvového kvasu se musí před pálením odstranit a na to se nejlépe hodí pletivo do králikárny, nicméně zelená přepravka na ovoce také dobře... celý příspěvek >
Domácí ořechovice, 28.7.2013
Záleží na velikosti ořechů a době jejich otrhání. Mně se osvědčil poměr 15 dobře vyvinutých plodů, snadno krájitelných na čtvrtiny (uvolňují hodně nepříjemně barvící šťávy) na 1 L vodky. Po 6-ti týdnech macerace doporučuji precitipaci (sražení)... celý příspěvek >
Kolik jablkovice z 250 l kvasu, 29.6.2013
Výsledek je ten, že ze cca 170 litrů jablkového kvasu bez cukru (ten nikdy nedávám), jsem získal 21,5 litru 49procentní pálenky. To je vskutku udivující výsledek, ale nikterak jej nezpochybňuji. Přídavek cukru je však poněkud diskutabilní a... celý příspěvek >
Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 22.4.2013
Amygdalin je glykosid (patří mezi tzv. cukry) a je zajímavý tím, že je prekursorem hořkomandlové chuti především destilátů z durancií a také někdy z meruněk, pokud se pecky dostanou do vařáku. Amygdalin v průběhu kvasného procesu odštěpuje... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika