 |
Příspěvky uživatele - 15.90
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Domácí ořechovice, 16.7.2015 To ano, rozkrojit jdou, ale už to není ono. Chuť ořechovky je nejlepší, je-li připravena kolem poloviny června. V tuto dobu (když jste to nestihl dříve) bych radil nepoužívat do likéru celé plody, nýbrž jen oloupanou zelenou slupku.
|  | Jaký stromkový rybíz?, 16.7.2015 Požadavek mám hlavně na to, aby měl dlouhé hrozny a byl sladký, aby měl málo listí,..
Ještě aby bobule neměly zrníčka, a při lisování z nich tekl Sauvignon.
Mým favoritem je již mnoho let Losan.
|  |
|  | Rybízová štáva - postup, 10.7.2015 Zkuste ho bez pektogelu. Rybíz rosoluje tak, že přídavek pektinů nepotřebuje. Želírovací přípravky jsou dobrý pomocník, ale chuť marmelády rozhodně nevylepšují. |  | Očkování jinak, 9.7.2015 Srdečný pozdrav všem, kdož se zde dělí o své zkušenosti.
Jsem víceméně pravidelným čtenářem těchto rubrik avšak dosud jsem neměl proč zde přispívat(až na jeden dotaz).
Ač zemědělsky zaměřený, v ovocnářství, potažmo ve štěpování jsem laik. Nicméně... celý příspěvek > |  | Spařený angrešt, 7.7.2015 Pozná se to tak, že nejvíc jsou postiženy plody vystavené slunci. U houby to bývá naopak. Částečně může pomoci vydatná zálivka před očekávanými vysokými teplotami. Nebo zastínit keře. |  | Choroba třešní, 7.7.2015 Myslím, že třicetiletá třešeň neuvadla suchem, pokud tedy nezahradničíte na poušti či na skále. Podobně se dokonce může projevit přílišné vlhko, špatná poloha, půda. |  | Hruškový kvas z neskorých odrôd, 7.7.2015 Jestli známému nechutná pálenka z jablek, možná mu nebude příliš vonět ani ta 1:1.Nechť zváží, zda nevyrobit pálenku jen z hrušek (příp. s kyselinou).
|  | Nejaromatictejsi odruda, 2.7.2015 O tom, že VP, Maďarská, aj. jsou jiná chuťová liga, není sporu. Ale na rozdíl od p. Mikeše, mně ta ranost ten časový rozdíl vyrovná. A nejen u meruněk. I třešně Rivany jsem snědl ve větším množství než Těchlovany, Kordie a Vany, jejichž rozdíl ve... celý příspěvek > |  | Paprika špičkou nahoru, 30.6.2015 Hamíkova erekce? |  | Řez větve - dvojáku?, 30.6.2015 Je to obyčejný - a normální - konkurenční výhon. Podle umístění a potřeby jej můžete buďto odstranit nemo přeměnit v plodonosný obrost. |  |
|  | Brouk, 29.6.2015 Velký, krásný a vzácný brouk. V boji s invazí španěláků asi moc nepomůže, ale je to přírodní skvost a opravdový dravec. |  | Třešínky, 26.6.2015 Ano dělá se to. Volil bych asi ztužený tuk, který postrádá jakékoli aroma a chuť. Sám s tím zkušenost ale nemám. |  | Jak zúžitovat králičí maso, 26.6.2015 Problém králiků je, že vrhy jsou početné, a tak jich naráz dorůstá víc. A jak píšete, jíst králíka 2x týdně dobře nelze, přejí se. Pokud tedy nejste tak dokonalý kulinář, aby to konzument nepoznal. Odtud obvykle plyne ono... celý příspěvek > |  | Odšťavňovač na rybíz - protlak, 26.6.2015 Ad Pavel: Dost dobře si nedovedu představit stroj, který umí vyrobit současně mošt i džem. Popište to, prosím, podrobněji,
Ad Peter: Nástavce na masomlýnek vypasírují z běžného bobulového ovoce dřeň - rybíz, maliny, aj. Výtěžnost není... celý příspěvek > |  | Pesticid Lindan způsobuje rakovinu, 26.6.2015 Těch kancerogenů, kterými jsme obklopeni! Namátkou cigaretový kouř, výfukové plyny, asfaltové výpary... Jistě, netřeba jich přidávat, ale Lindan, ten mi vrásek dělá asi nejméně.
|  |
 |
|
|
|