|
Špatně zastřižené stromky?, 28.8.2015 Ano, nejvyšší silný výhon se dá použít jako náhradní teminál.
Ale na řešení či rozhodnutí jestli terminálu pomoci nebo to nechat na přírodě nemusíte tlačit. Je třeba si rozmislet, jaké jsou Vaše prostorové možnosti, fyzická zdatnost. Ing fidla je... celý příspěvek > |
 |
Špatně zastřižené stromky?, 27.8.2015 Marcelo, někdy je lepší v prvním roce po výsadbě řez jakýkoliv než žádný. Je to z důvodu, aby kořeny dostaly náskok pro dobré zakořenění a zároveň aby nahoře bylo minimum letorostů (avšak v plné síle). Druhou věcí je, že někdy se nepodaří, aby... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Množit jahodník odnožemi nebo kupovat v jahodárně?, 25.8.2015 Princip je stejný, ale provedení často v zásadě jiné. V jahodárně dělají několik kol negativních výběrů i pozitivních výběrů. Od souseda můžete mít sadbu "co dům dal". Negativní výběr je, že už během vegetace a plodnosti se odstraní sazenice... celý příspěvek > |
 |
Šárka?, 23.8.2015 Ano, to už je akutní fáze PPV a pokud se u plodů změnila chuť (nevytváří cukry) je strom odepsaný (skácet vykopat spálit). Pokud se chuť nezměnila, je odrůda tolerantní (i přes nákazu vytváří cukry) a tak je úroda použitelná na pálení či... celý příspěvek > |
 |
Bílý ocet - dostupnost, 22.8.2015 Asi před 6 lety byl v obchodní síti TESCO v 3 l kanystřících. Nejprve byl za 50,- Kč/3 l ale protože jej lidi nějak nekupovali, skončil nakonec na ceně 4,90 Kč/3_l Tak jsem si jej tenkrát nakoupil asi 20 kanystrů. Nyní mám poslední 3 kanystříky,... celý příspěvek > |
 |
Jak zrenovovat pískovcovou zeď?, 22.8.2015 Vždyť i s tou patinou to vypadá dobře.
Odstranění mechu je jen dočasné na dobu podle toho, jaký způsob použijete. Pouhé mechanické odtryskání wapkou je tak na 2-6 měsíců a tenký mech bude zpátky, ale vypadá to lépe než tlustý počkozený při opravě... celý příspěvek > |
 |
Záhradkárska osada - čerpadlo pre rozvod vody, 22.8.2015 Pokud nalejete rozpouštědlo do studny/vrtu tak nebude jen cíleně rozpouštět sediment v čerpadle, ale i ve svém okolí. V podstatě jen stav zhoršíte, protože po odeznění rozpouštění se vše přesune ve směru proudění a tam se to vysráží - tedy čerpadlo... celý příspěvek > |
 |
Pomožte s výběrem rotavátoru, 22.8.2015 Já bych to řekl asi takhle. Bazarové Vari a Terry jsou v nabídce nejčastěji z důvodu, že přežili produktivní věk původního majitele a dědicové už v hospodaření nehodlají pokračovat. MS-16 se na bazaru buď neobjeví, protože umře dříve než první... celý příspěvek > |
 |
Pomožte s výběrem rotavátoru, 20.8.2015 Samotný motor 2T prodáte bez problémů kdykoliv později za tu cenu co máte slevu Ekodotace. Takže pokud mohu radit z vlatní zkušenosti, nechte si zadní vrátka otevřená a jestliže má motor dobrou kompresi, tak si jej ponechte a kupte PJXP200 za plnou... celý příspěvek > |
 |
Rozsazování kosatců, 20.8.2015 Není potřeba, zatím se nevytlačují a není tam příliš mnoho "stařiny". |
 |
|
 |
Pomožte s výběrem rotavátoru, 19.8.2015 Na ekodotaci s T20 radši moc nemyslete. Ta chodí při některých pracech lépe s původním dvoutaktem. Já osobně mám jak dvotakt tak PJXP200 a jsem rád, že mám možnost volby mezi "čiperným vřískalem" a "tichým lamželezem". No pokud bude ten dvoutakt tak... celý příspěvek > |
 |
Co s vysychající studnou?, 19.8.2015 Ale ten IBC kontejner obetonovaný v zemi je nejlevnější ztracené bednění. K jeho obetonování stačí velmi hubený beton bez zaručené vodonepropustnosti (tj. B15 či C8/10 místo nějaké ho toho B30 V8). Před betonováním je nutné mít uvnitř vodu, aby... celý příspěvek > |
 |
Pomožte s výběrem rotavátoru, 19.8.2015 Ale já jsem uváděl, že v sezóně je nabídek k prodeji minimálně, v podstatě jen od překupníků a servisáků. Pokud se výhodná nabídka v inzerci objeví, tak je do dvou dní a v některých případech i za pár hodin neaktuální.
Když Vám řeknu, že jsem... celý příspěvek > |
 |
Kompost, kde sehnat větší množství, 19.8.2015 zadejte do vyhledávače Bioganic a své okresní město. Franšízy používající pro pojmenování hotového produktu jméno Bioganic(R) dodržují požadavek na úvodní horkou fázi mezi založením zakládky a prvním překopáváním. Takovýto kompost má pak dosti vysoký... celý příspěvek > |
 |
Jak upravit kompost plný plevele, 19.8.2015 To máte víceméně pravdu. U dusíkatého vápna je problém udržení rozkladných produktů v kompostu po dobu, kdy už bude působit i na některé plevely. Proto to zabalení jednou vrstvou folie zdola a dvěma vrstvama přes sebe zhora spolu s požadavkem... celý příspěvek > |
 |