|
Příspěvky uživatele - 9.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Problém se zelím, 5.10.2016 V chytré knize, kterou mám na chalupě je popsaná umělá zelná šťáva. Která se právě dává, když ji zelí moc nemá. Až tam pojedu, opíšu to a postnu. Odhadem bych dal slanou vodu, osolenou asi jako polévka a krapet cukru. |  | Moravská jadernička, 5.10.2016 Pro nevěřící, letošní podzimní nabídka z Malenovic - výběr z tabulky
Odrůda, tvar, podnož.
původní, krajové odrůdy
Coxova reneta Čk, Pk A2
Gravštýnské Čk, Pk A2
Jadernička moravská Z, Čk, Pk A2
Krasokvět Pk... celý příspěvek > |  |
|  | Zelňačka s klobásou, 3.10.2016 Kysané zelí, brambor, klobása, mouka, sádlo, cibule, paprika, koření, sůl.
Metoda postupného přidávání. Na lžíci sádla dáme smažit cibuli. Když zesklovatí, přihodíme nakrájenou klobásu a krátce orestujeme. Následuje lžíce až dvě ph. mouky. Vše... celý příspěvek > |  | Kdo pozná můru?, 3.10.2016  Našel jsem ji dneska na trávníku, byla lehce přichcíplá, možná chladem. Je odhadem 4 cm dlouhá, s křídly možná 6. |  | Stavba "obecní" sušárny, 3.10.2016 Problémem je cena a pracnost.
Komu čest, tomu čest. Je to tak a s tím se nic nenadělá. O to víc se cení, když za takových podmínek dokážete technologicky zvládnout a vyrobit prodejné (cenově) výrobky. Ono nakoupit želé z alginátů a umatlat něco... celý příspěvek > |  | Hnůj na ovocné stromky, 2.10.2016 Ono nejde ani tak o to mocímermo přecpat půdu dusíkem, což stejně nehrozí. Ale nejpřínosnější je obohacení organickou hmotou, což se nejlépe udělá kompostem, protože tím se prakticky přehnojit nedá. Ale i ten hnůj dobře poslouží, použitý s... celý příspěvek > |  | Hnůj na ovocné stromky, 2.10.2016 Trochu hnoje zaryjte, zbytek zkompostujte. S přihnojováním zasazených stromků mám zkušenost, že na půdě která je u nás (sedmikráska chudobka) se přihnojování během vegetace dobře projeví na růstu stromků. Hnojím výluhem slepičinco-kopřivo-bršlicovým.... celý příspěvek > |  | Sázení stromů v zimě?, 30.9.2016 Jistěže existuje nátěr, v česku aversol. Ale když mají hlad nebo chuť, nátěr je nezastaví. Když okoušou větve, není to nic fatálního, když kmínek, je po stromku. Dejte pletivo. Přípravkem mázněte jen větvičky. |  | Víčka Omnia versus Twist, 28.9.2016 Twisty mají větší variabilitu tvarů než Omnie. Pokud máte s Twisty dobré zkušenosti, chytají, pak jsou pohodlnější pro práci. |  | Rozpadla se mi fólie, 26.9.2016 Degradace vlivem vnějšího prostředí. Běžně tyto fólie jsou stabilizované a tři letní sezóny vydrží, jak píšete. Tu vaši asi v Asii trochu upravili aby byla levnější a odběratel si to nepohlídal. Smůla. Mám podobnou na folníku a jak píšete třetím... celý příspěvek > |  |
|  | Špatná sklizen, 25.9.2016 Tak by si měl 182.227 trochu urovnat myšlenky. V jednom postu píše "kdybyste je sázela v říjnu.." v dalším "viděl jsem sázet do skleníku...". Asi to spolu nesouvisí, ale pochopil jsem to, že brambory sázené v říjnu do skleníku jsou ke sklizni brzy na... celý příspěvek > |  | Špatná sklizen, 25.9.2016 A na trhu je vyvažovali zlatem, že? |  | Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 23.9.2016 To nevím, já je tam mám. Co pamatuju, je to zahrada, částečně oplocená, v KN je to vedené jako orná půda. Stromy - ovocné - tam rostou taky odpradávna. Když jsem se poptával po změně, dozvěděl jsem se to, co píšete. Divný, v Ostravě zlikvidovali... celý příspěvek > |  | Koňský hnůj, 23.9.2016 V pytlích ne, založte úhlednou hromadu někde ve stínu, prohoďte trochou zeminy a překryjte zeminou. Záleží taky, na co to chcete, teď na podzim ho můžete rovnou použít na zarytí. |  | Papriky žloutnutí listu, 21.9.2016 Dovolím se krátce vmísit. Přihnojení paprik ledkem vápenatým je doporučováno zejména v době nasazování plodů. Aniž bych znal kristalonové doporučení, přihnojuju ledkem papriky pravidelně mimo jiné hnojení. K původnímu dotazu, přikláním se ke... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|